دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در باب برنامه «دورهمی»؛

دورهم با چالش میزان سواد

به نظر می‌رسد جذاب‌ترین بخش «دورهمی» این بار نه سوال در مورد اولین عشق میهمان برنامه که پیداکردن کلمات هم ردیف، واژه‌های هم آوا و حتی خواندن و شنیدن یک بیت شعر باشد.
کد خبر : 491145
;v_kh.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا: «سواد صرفا به خواندن و نوشتن نیست»؛ شاید این جمله را شنیده باشید!  اما یونسکو اکتبر 2018 سواد را چنین تعریف کرده است؛ «سواد توانایی شناسایی، درک، تفسیر، خلق کردن، برقراری ارتباط و محاسبه با استفاده از متن‌های مختلف است. سواد به معنای توانمندکردن افراد برای رسیدن به اهدافشان، پیشرفت دانشی افراد و شرکت پیدا کردن در جامعه و شکل دادن یک جامعه گسترده‌تر است»


براساس این تعریف سواد در جامعه ما چقدر معنا پیدا می کند. بدون در نظر گرفتن تعریف یونسکو اگر در یک آخر هفته پای تلویزیون بنشینید و تاک شوی «دورهمی» را ببینید، سواد برای شما معنای جدیدی پیدا می کتد و برای دقایقی وارد چالشی از کلمات می‌شوید که نسل‌های دهه چهل و پنجاه از آن سربلند بیرون می‌آیند و جوانترها همچنان به صفحه تلویزیون زل زده باقی می‌مانند.


شاید برای لحظاتی به این قیافه‌های مات و گیج بخندیم، اما چالش «دورهمی» زنگ خطر دیگری را به صدا در می‌آورد. در طول این سال‌ها آموزش ما با هزاران مدرسه غیرانتفاعی لاکچری و دانشگاه‌های متعدد نه تنها جوانان ما را توانمندتر نکرده بلکه مطالب ابتدایی را از یادمان برده است.


بازی با کلمات و اعداد، مشاعره، ارزیابی دایره لغات، پرسش‌های مرتبط با کار و تحصیل، سوالاتی براساس اطلاعات عمومی و... همه و همه چالشی خوب در برنامه‌ای محبوب است. برنامه‌ای که در پایان این پیام را به بیننده القاء می‌کند که باید هواره چیزی برای خواندن، شعری برای شنیدن و حافظه‌ای برای به خاطر سپردن داشت.


به نظر می‌رسد جذاب‌ترین بخش «دورهمی» این بار نه سوال در مورد اولین عشق میهمان برنامه که پیداکردن کلمات هم ردیف، واژه‌های هم آوا و حتی خواندن و شنیدن یک بیت شعر باشد.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب