دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1399 - 12:07
سخنگوی قوه قضائیه:

احکام دو نماینده مجلس متهم به اخلال در نظام ارزی صادر شد/ اعلام آمادگی دستگاه قضا برای تثبیت قیمت سکه و ارز/ صدور حکم تخلیه ممنوع!

سخنگوی قوه قضائیه گفت: محمد عزیزی و فریدون احمدی (نماینده‌های مجلس) هر کدام به 61 ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
کد خبر : 490690
637146047518308406_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین اسماعیلی در بیست و ششمین نشست خبری خود با خبرنگاران که  صبح امروز برگزار شد گفت: اهل ایمان نشان دادند بر خلاف مدعیان روشنفکری تمام شیوه های بهداشتی را رعایت می کنند و در عین فاصله گذاری فیزیکی، اجتماعات مذهبی را با لطافت و معنویت و چشم نوازی و دیدنی برگزار می کنند.


روز قدس هر سال به نابودی رژیم کودک کش اسرائیل نزدیک تر می‌شویم


وی در مورد روز قدس امسال گفت: شهرهای ما سفید، و چه زرد و قرمز باشد در قرنطینه خانگی باشیم یا نباشیم به خیابان ها بیاییم یا نیاییم، نماز جمعه داشته باشیم یا نداشته باشیم، نفرین و فریاد مرگ بر اسرائیل مان لرزه بر اندام رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل خواهد انداخت.


سخنگوی قوه قضائیه افزود: امسال پیوند مردم مسلمان را با فلسطینیان مظلوم تقویت و پشت شیطان بزرگ آمریکای جنایتکار و مولود نامشروعش را به خاک خواهد کوبید وما هر روز قدس به نابودی اسرائیل نزدیک تر می شویم.


تشریح عملکرد دیوان عالی کشور در سال گذشته


وی در تشریح عملکرد دیوان عالی کشور گفت: در مجموعه دیوان عالی کشور در سال ۱۳۹۸، ۷۱ هزار پرونده رسیدگی شد که عملکرد ۱۳۹۸، ۲۰ درصد از عملکرد سال ۹۷ افزون بود.


سخنگوی دستگاه قضا توضیح داد: رسیدگی‌های قضائی به پرونده‌های عمومی در سال گذشته در دیوان عالی کشور بیش از ۷ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷ رسیدگی شد، رسیدگی دیوان عالی کشور در اعاده دادرسی فوق‌العاده به‌روز شد و امروز در مورد پرونده‌های ۴۷۷ در دیوان عالی کشور پرونده معوق و مسن نداریم.


وی ادامه داد: در راستای اعمال ماده ۴۷۷ در قوه قضائیه عملکرد سال ۹۸ معادل 6 برابر هر یک از سنوات قبل از آن بوده است. این دیوان هیئت‌هایی را به استان‌های ایلام، بوشهر و کرمانشاه اعزام کردند که توسط قضات این دیوان مورد بازدید قرار گرفت و ۱۲۰۰ پرونده بررسی شد.


احکام دو نماینده مجلس متهم به اخلال در نظام ارزی صادر شد


اسماعیلی با اشاره به پرونده‌های قضائی اقتصادی که اخیراً برای آن‌ها احکام قضائی صادرشده و قابل اعلام عمومی هستند گفت: رأی دادگاه ۲۱ نفر از متهمان پرونده اخلال در نظام ارزی کشور صادرشده است و وی در این پرونده آقای حسن خویی فرزند علی‌اکبر به جرم مشارکت در اخلال نظام پولی و ارزی کشور و قاچاق انواع ارز، به ضبط مبالغ قاچاق شده به همراه تحمل سه سال حبس تعزیری و جزای نقدی به میزان دو برابر اموالی که تحصیل کرده است محکوم شد.


وی در ادامه افزود: مهدی جمالی مدیرعامل سابق سایپا به ۷ سال حبس تعزیری، محمد عزیزی و فریدون احمدی (نماینده‌های مجلس) هرکدام به ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.


سخنگوی قوه قضائیه گفت: در فرایند دادرسی و قبل از صدور حکم برای پرونده‌های مفاسد اقتصادی، اقدام بسیار شایسته‌ای در استرداد اموال به غارت رفته بانک‌ها به آن‌ها، انجام‌شده و در این زمینه بانک پارسیان از یکی از متهمین پرونده معادل 9 میلیون دلار مطالبه داشته که همه مطالبه این بانک در فرایند دادرسی مسترد شده است و بانک ملت هم که 93 میلیون دلار از متهم پرونده مطالبه داشته که مبلغ 900 میلیارد تومان از این بدهی از طریق انتقال سهام متهم به بانک مسترد شده و بقیه آن‌هم تسویه خواهد شد و همچنین بانک صادرات هم از یکی از متهمین طلب 6 هزار میلیارد تومانی داشته و علیرغم اینکه بانک صادرات شکایت نکرده بود، اموالی از متهم در اختیار این بانک قرار گرفت به شکلی که این اموال پاسخگوی تمام طلب بانک از این متهم است.


محکومیت 34 نفر از اخلال‌کنندگان در نظام اقتصادی/ حکم اعدام برای دو نفر از محکومان دادگاه اقتصادی


وی در خصوص اقدامات مبارزه با فساد گفت: در یک پرونده که بیش از 50 متهم داشت کیفرخواستی برای 43 نفر صادر و به دادگاه ارسال شد و در دادگاه 34 نفر از متهمین به اخلال در نظام اقتصادی محکوم شدند و در این پرونده تلفیقی، بخشی مربوط به اخلال در نظام ارزی و بخشی اخلال در سکه و بخشی اخلال در نظام اقتصادی خودرو بود.


سخنگوی قوه قضائیه تشریح کرد: وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همسرش نجوا لاشیدایی هر دو نفر به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارش‌های صوری، اخلال در نظام توزیعی نیازمندی‌های عمومی کشور از طریق پیش‌خرید 6700 خودرو از سایپا و مشارکت در عملیات پول‌شویی و موضوعات مربوطه به سکه که 24 هزار و 700 سکه به همراه یک‌صد کیلوگرم طلا کشف شد؛ حکم اعدام این دو نفر صادرشده که قابل تجدیدنظرخواهی است.
دیوان عالی کشور این هفته رأی نهایی پرونده زمین‌های «گلستان» را صادر می‌کند


اسماعیلی در پاسخ به سؤال خبرنگار حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه در فضای مجازی خبری منتشر و گفته‌شده قوه قضائیه در مورد زمین چند هکتاری در «گلستان» که با تصمیم معاونین یکی از وزرا به تعدادی از قضات واگذار شد حکم جدید صادر کرده است، توضیح داد: این موضوع به 30 سال قبل برمی‌گردد که قضات آن زمان هیچ‌کدام الآن بر سرکار نیستند و هیچ‌کدام از آن ذی‌نفعان امروز در دستگاه قضا مشغول نیستند.


وی توضیح داد: مدیر منابع طبیعی اعلام کرد مدیر قبل از من اشتباه کرده است و سال گذشته بنا بر گزارش مدیران فعلی واحدهای قضائی ما گزارشی تهیه شده است که این قطعه به لحاظ اینکه جزو منابع طبیعی است این واگذاری اشتباه بوده است.


سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: به‌این‌ترتیب تقاضای اعمال ماده 477 کرده‌اند و اعمال این ماده 477 پذیرفته شد و به دیوان عالی کشور ارسال شد و این دیوان ظرف همین هفته رأی نهایی را صادر می‌کند و شعبه دیوان عالی کشور مبنی بر دستور رئیس قوه قضائیه بایستی رأی جدید را صادر کند.


صدور حکم تخلیه برای قراردادهای اجاره‌ای که موعد اجاره منقضی شده ممنوع است!


اسماعیلی گفت: به همه واحدهای قضائی ابلاغ شد در ارتباط با قراردادهای اجاره‌ای که موعد اجاره منقضی شده نه حکم تخلیه صادر شود نه حکم تخلیه‌ای اجرا شود.


وی با تأکید بر اینکه این دستور برای همه واحدهای قضائی لازم‌الاجراست گفت: این دستور در حال اجراست و تخلفی به ما گزارش نشده است و یکی دو مورد که در رسانه‌ها منعکس شد متوجه شدیم مربوط به احکام قضائی نبوده و در ارتباط با منازل سازمانی است که اجاره به فرد داده‌اند و خود سازمان مربوطه اقدام کرده است و این روزها روزهای مناسبی برای صدور و اجرای احکام تخلیه نیست.


قوه قضائیه از گزارشگران فساد تقدیر می‌کند


وی با اشاره به اینکه مطالبه گری‌ها باید با رعایت موازین اخلاقی و قانونی و به‌گونه‌ای باشد که موجبات سوءاستفاده بدخواهان نظام و انقلاب را فراهم نکند، افزود: گزارش‌هایی از گزارشگران فساد از جامعه خبرنگاران داشتیم؛ خبرنگاران صداوسیما رسانه‌ای کردند اما به کسی اتهام نزدند و آبروی کسی را نبردند و موضوع فساد را برملا کردند از این استقبال می‌کنیم؛ هم رسیدگی می‌کنیم و هم تقدیر می‌شود و بنا داریم در مناسبتی ویژه مانند هفته قوه قضائیه یا روز خبرنگار از آن‌ها تقدیر کنیم.


نقش ویژه قوه قضائیه در کاهش قیمت خودرو و مطالبه وظایف قانونی از دستگاه‌های اجرایی


سخنگوی دستگاه قضا بابیان اینکه در حوزه افزایش قیمت‌های حوزه خودرو، سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا کرد که چرا وزارت صمت، شورای رقابت را از گردونه تصمیم‌گیری در قیمت‌گذاری خودرو کنار گذاشته است گفت: انجام وظایف نظارتی سازمان بازرسی کل کشور باعث شد که شورای رقابت به میدان بیاید و دولت بپذیرد که شورای رقابت ایفای نقش کند و اگر‌ بخش‌های مختلف اجرایی و‌ نظارتی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند‌ و بازار حالت رهاشدگی و افسارگسیختگی‌ نداشته باشد این‌همه اجحاف در حق مردم انجام نخواهد شد.


وی تأکید کرد: به دنبال این هستیم که دستگاه‌های اجرایی را به خط کنیم و‌ از آن‌ها وظایف قانونی‌شان را مطالبه کنیم.


زندانیان تبعه بیگانه به‌شرط نظر مساعد قوه قضائیه آزاد می‌شوند


اسماعیلی با اشاره به اینکه برای کمک آزادی برخی زندانیان تبعه بیگانه بدون نظر قوه قضائیه محال است اقدامی صورت بگیرد گفت: این موضوع فرایندی دارد و حتماً بایستی قوه قضائیه نظر مساعد داشته باشد و بعد در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود.
وی ادامه داد: اصل موضوع تبادل زندانی نیست؛ وقتی می‌بینیم برخی شهروندان ما برخلاف ضوابط حقوقی در زندان‌های این کشورها زندانی هستند؛ وظیفه قانونی ما ایجاب می‌کند برای آزادی آن‌ها تلاش کنیم.


جمعی از زندانیان بعد از مرخصی به زندان باز نخواهند گشت


سخنگوی قوه قضائیه گفت: با بخشنامه صادره از طرف ریاست محترم قوه قضائیه تکلیف گروههای مختلفی از زندانیان روشن شده و با این بخشنامه عده قابل‌توجهی از زندانیان دیگر به زندان بازنخواهند گشت و درصد قابل‌توجهی از مرخصی پایان حبس برخوردار شده‌اند و برخی آزادی مشروط گرفته‌اند و احتمال دارد جمعی از آن‌ها مشمول عفو قرار بگیرند.


وی توضیح داد: زندانیان در مرخصی بسته نوع جرمی که مرتکب شدند و وضعیت پرونده قضایی که دارند و سوابق آن‌ها و مخاطراتی که ممکن است آزادی طولانی‌مدت آن‌ها داشته باشند بایستی به‌مرور و با تدابیری که قوه قضائیه اتخاذ کرده و از ناحیه دادستان‌های مجری حکم به زندانیان و یا خانواده‌های آن‌ها ابلاغ می‌شود برابر برنامه زمان‌بندی‌شده بر اساس نوبت‌دهی که هم اهمیت جرم در آن لحاظ می‌شود هم امکانات مربوط به قرنطینه و انجام آزمایشان فراهم می‌شود بخشنامه‌ای جامع و عملیاتی صادرشده که همکاران ما برابر آن اقدام می‌کنند.
اعلام آمادگی دستگاه قضا برای تثبیت قیمت سکه و نرخ ارز


اسماعیلی پیرامون موضوع نوسانات قیمت سکه گفت: مرتبه اول نیست که نوسانات قیمت سکه در‌ کشور ما اتفاق می‌افتد و در هر مرتبه همیشه سعی کرده‌ایم که وظایف درون قوه و فرا قوه‌ای را در این زمینه انجام دهیم.


وی ادامه داد: در مراتب قبلی در درون قوه در تقسیط مهریه بانوان و میزان سکه‌ هایی که برای پیش‌پرداخت یا اقساط ماهانه در نظر گرفته شده بود، با توجه به شرایط جدید تغییراتی ایجاد شد و حتماً تعدیل مجدد نیز انجام خواهد شد و این سنت جاریه قوه قضائیه در تعیین میزان اقساط مهریه‌ها بوده و هست


سخنگوی دستگاه قضا در موردبحث افزایش قیمت سکه هم گفت: اعلام کرده‌ایم که با تمام توان آماده‌ایم برای تثبیت قیمت سکه و نرخ ارز وارد عمل شویم و در این زمینه از انجام وظایفمان کوتاه نخواهیم آمد و به نظر ما این بازار هم باید ساماندهی شود.
صدور دو حکم قطعی برای شهرام جزایری تائید شد


وی در پاسخ به سؤالی درباره صادر شدن دو حکم قطعی برای شهرام جزایری گفت: خبری که در ارتباط با محکومیت ایشان اعلام شد درست است و 7 سال حبس که مجازات اشد است قابل‌اجراست که در دادگاه بدوی صادرشده و در دادگاه تجدیدنظر نیز تائید شده است.
لزوم بازنگری جدید در شیوه مبارزه با قاچاق کالا


اسماعیلی در ارتباط با قاچاق کالا و اقدامات قوه قضائیه گفت: در پرونده‌های تشکیل‌شده مرتبط با این موضوع خوب عمل کرده‌ایم و قوه قضائیه در قاچاق سازمان‌یافته می‌تواند ورود کند و سایر قاچاق‌ها در اختیارات سازمان تعزیرات است.


وی تأکید کرد: بایستی بازنگری جدید در شیوه مبارزه با قاچاق کالا شود و باید رفتار یکایک سازمان‌های این ستاد در مبارزه با قاچاق اصلاح شود.
خبر خریدوفروش نوزادان مبالغه‌آمیز بود


سخنگوی قوه قضائیه درباره خریدوفروش نوزادان گفت: خبر در حدی که رسانه‌ای شد مبالغه‌آمیز بود؛ اصلاً جرائم سازمان‌یافته و خریدوفروش نوزادان نبود و چه ضابط پرونده و چه رسانه‌ها بزرگ‌نمایی کردند.


وی تشریح کرد: موردی خاص در یکی از استان ها بود که می خواستند نوزاد را معامله کنند با گزارش حراست این بیمارستان که از آن مامور وظیفه شناس تشکر می کنم این موضوع برملا شد وسه متهم این پرونده بازداشت هستند.


اسماعیلی تأکید کرد: مجازات فعلی را کافی نمی‌دانیم در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان مجازات کسانی که مبادرت به خریدوفروش نوزاد می‌کنند تشدید شد.
تکذیب دستگیری یکی از اساتید در محوطه دانشگاه شهید بهشتی


سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی درباره دستگیری یکی از اساتید در دانشگاه شهید بهشتی گفت: این ادعا دستگیری در دانشگاه تکذیب می‎شود و دستگیری در دانشگاه انجام نشده است و بازداشتی که ادعاشده، در خارج از دانشگاه بوده و حتی در پیرامون دانشگاه هم نبوده است.


وی افزود: حضور ضابطین در دانشگاه برای این بود که بعد از بازداشت فرد در بازجویی خودش اقرار و اعتراف کرده که بخشی از اسناد مجرمانه او در اتاق کارش در دانشگاه در لپ‌تاپ وی نگهداری می‌شود و رفتند و این اسناد را از اتاق وی برداشتند وقتی فرد ادعا می‌کند اسناد مجرمانه در اتاقش است باید آن را برداریم؛ یا برای خنثی‌سازی بمب هم نباید مراجعه کنیم؟!
جرائمی که در شورای حل اختلاف اصحاب رسانه قابل‌طرح است


اسماعیلی درباره اینکه شکایات اصحاب رسانه بایستی در شورای حل اختلاف مطرح شود گفت: این شورا فعال‌شده و فعالیت هم دارد و صلاحیت حقوقی و کیفری دارد.


وی تأکید کرد: برخی از موضوعات ناظر بر اتهامات فرهنگ و رسانه قابل‌گذشت است که بعد از ثبت در دادسرا به این شورا می‌رود و جرائم غیرقابل‌گذشت قابل‌طرح در شورا نیست.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی


سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: این پرونده در حال رسیدگی است و تا امروز تعدادی از خانواده‌های جان‌باختگان اعلام شکایت کردند پرونده مرحله تحقیقاتی خود را می‌گذراند و یک نفر در این پرونده بازداشت است و از افرادی تحقیق به‌عمل‌آمده و آزاد شدند.
شگرد طبری برای تأخیر در برگزاری دادگاهش


وی در ارتباط با سؤالی پیرامون پرونده طبری و 30 متهم مرتبط با این پرونده گفت: اگر دادگاه این پرونده در موعد اعلام‌شده برگزار نشد به دلیل موضوعی که وکلای این پرونده رقم زدند بود.


اسماعیلی توضیح داد: قرار بود 31 اردیبهشت‌ماه دادگاه برگزار شود اما در آخرین روز که وکلای این پرونده باید نظر خود را در ارتباط با نقایص این پرونده اعلام می‌کردند به‌جای آن هر دو وکیل متهم اعلام استعفا کردند و با استعفا این دو نفر دادگاه مجبور شد به متهم ابلاغ کند ظرف 10 روز وکیل دیگری تعیین کند در غیر این صورت وکیل تسخیری تعیین می‌شود و پیش‌بینی ما این است در خردادماه جلسه دادگاه برگزار شود اما اقدام وکلا جای تأمل دارد و آن را ارزیابی خواهیم کرد.
آخرین وضعیت پرونده مفتاح رهنورد


سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده مفتاح رهنورد گفت: این پرونده با داشتن بیش از 1600 شاکی؛ در دادسرا کیفرخواست خورد و به دادگاه آمده و در حال رسیدگی است و مانند دیگر پرونده‌های کثیر الشاکی تأکید شد وقت فوری برای آن تعیین شود


وی ادامه داد: دادگاه بر این پرونده با 9 متهم برای دوم تیرماه وقت رسیدگی تعیین کرده و پرونده رامک خودرو قبلاً رسیدگی شده و رأی صادرشده است و در بخش دوم این پرونده با 6 هزار شاکی به دادگاه ارسال‌شده که برای آن نیز تعیین وقت شده است.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب