مشارکت عمومی و آنالیز اطلاعات بهترین راه برای ردیابی کرونا در کشور است
به گزارش خبرنگار حوزه علم،فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فرشاد فرزادفر در هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی با موضوع همکاریهای علمی و فناورانه در مواجهه با چالشهای ویروس کرونا که پیش از ظهر امروز در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد در خصوص ابتکارات مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر برای کنترل کرونا در ایران گفت: در نخستین رورهای شیوع کرونا استارت چهار پروژه مجزا را برای مبارزه با این اپیدمی زدیم. در اولین گام پلتفرمی با محتوای آموزشی در خصوص ویروس کرونا راهاندازی کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر برای کنترل کرونا در ایران بیان کرد: در ابتدای شیوع کرونا بیمارستانها با فشار بسیار زیادی روبهرو بودند و جمعیت زیادی به بیمارستانها مراجعه میکردند. بنابراین راهاندازی پلتفرم آموزشی که اطلاعات اولیه و سوالات معمول مردم را پاسخ دهد، بهترین راهحل برای کاهش فشار بیمارستان و کادر درمانی بود. در این سایت سوالاتی از کاربر مانند علائم، محل زندگی و .. پرسیده میشود تا مشخص شود فرد مبتلا به کروناست یا نیاز به مراجعه به بیمارستان دارند یا خیر. طی سه ماه گذشته این سایت بیش از 3 میلیون بازدید داشته است.
استفاده از علوم داده برای پیشبینی شیوع کرونا
وی افزود: در ابتدای شیوع کرونا دولت بیمارستانهای خاصی را برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا معرفی کرده بود. بنابراین اگر مشخص میشد که فرد مبتلا به کروناست، نزدیکترین بیمارستانها برای مراجعه و پذیرش به کاربر معرفی میشد. محتوای آموزشی این سایت در 60 موضوع مختلف ارائه شده است. علاوهبر خودارزیابی کرونا، با استفاده از علوم داده نقشهای از محلهای تهران فراهم کردیم که میزان شیوع این ویروس را نشان میداد. با مشارکت عمومی سه مطالعه مجزا در خصوص ارزیابی الگوی تغذیهای، تخمین شیوع کرونا و ارزیابی میزان احتمال ابتلا به کرونا را نیز آغاز کردیم.
فرزادفر مطرح کرد: مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر پلتفرمی مخصوصی برای پرستاران و پزشکان راهاندزای کرد تا اطلاعات تخصصیتری را برای آنها فراهم کند. با استفاده از سابقه تراکنشهای مالی افراد مبتلا به کرونا موفق شدیم، مکانهایی که فرد به آن مراجعه کرده را شناسایی کنیم. این آدرسها به وزارت بهداشت اعلام شد تا این محلها ضدعفونی شوند. همچنین پلتفرمی برای کسبوکارها راهاندازی کردیم که میتوانستند تراکنشهای مالی انجام شده توسط بیماران مبتلا به کرونا را ببینند. بدین ترتیب اگر فرد مبتلا به کرونا به محل کسبوکاری مراجعه کرده بود، محل ضدعفونی میشد تا زنجیره انتقال ویروس کرونا قطع شود.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر برای کنترل کرونا در ایران گفت: با شیوع ویروس کرونا پزشکان بیش از پیش تحت فشار هستند تا جان بیماران را نجات دهند. یکی از مشکلات کادر پزشکی این است که باید مشخص کنند کدام بیمار به ICU و مراقبت ویژه نیاز دارد. این فشار باید از دوش کادر پزشکی برداشته شود. بنابراین مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر با تجزیه و تحلیل اطلاعات به پزشکان نشان میدهد که کدام بیمارها به ونتیلاتور و مراقبت ویژه نیاز دارند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/