صدرنشینی فارغ التحصیلان دوره دکتری در اشتغالپذیری
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره رصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی اظهار کرد: طرح رصد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی با هدف فرهنگسازی پایش وضعیت دانشآموختگان در دانشگاهها و موسسات آموزشی، ایجاد نظام مناسب اطلاع رسانی به ذینفعان در رابطه با وضعیت اشتغال هر یک از رشتههای دانشگاهی، رصد مستمر ظرفیتهای محیطی و شرایط بازار کار منطقهای و شناسایی شکاف دانشی و مهارتی دانشآموختگان خود و اخذ اطلاعات از سامانههای اطلاعاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد.
وی افزود: طرح رصد اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در سالهای 97 و 98 در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی انجام شد. در سال 1398 اطلاعات وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان حدود 90 دانشگاه کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس آخرین نتایج به دست آمده، در سال 98 دانشآموختگان دکتری 81.59 درصد، کارشناسی ارشد 63.67 درصد، کارشناسی 52.97 و کاردانی 59.81 اشتغال داشتهاند.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم اعلام کرد: رشتههای آموزش زبان، مهندسی مکانیک و مهندسی مواد جز رشتههای با بیشترین درصد اشتغال بودهاند.
سیف درباره ایجاد ساختارهای هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاهها بیان کرد: با توجه به رشد تعداد فارغالتحصیلان دانشگاهی، تخصصی تر شدن مشاغل و حرکت به سمت کسب و کارها بر پایه فناوری، توسعه مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان و لزوم توسعه و بهرهوری صنایع کشور، ایجاد مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی جهت افزایش اشتغال پذیری دانشآموختگان امری ضروری است.
وی اضافه کرد: به همین دلیل برنامهریزیهای مناسبی توسط دفتر ارتباط با جامعه و صنعت صورت پذیرفت. در سال 98، دانشگاههایی که شرایط ایجاد تاسیس چنین مرکزی را داشتند و مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. پس از ارزیابی عملکرد دانشگاهها، 23 دانشگاه برای ایجاد مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی انتخاب و مورد حمایت مالی قرار گرفته و از 17 دانشگاه دیگر نیز در سال 99 حمایت مالی صورت میگیرد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/