پرداخت قراردادهای دانشگاه با صنعت متوقف شده است
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره ارتباط با صنعت اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر همکاریهای گستردهای بین مراکز علمی و اجرایی کشور در قالب قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت شکل گرفته است. در حال حاضر تعداد این قراردادها بیش از 8 هزار مورد بوده و مبلغ آنها نیز حدود 2 هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: قراردادهای فوق بهصورت عمده توسط اعضای هیئت علمی و محققان تمام وقت و پاره وقت به اجرا میرسد و شرکتها و کارشناسان بسیاری در اجرای آنها مشارکت دارند. بر این اساس برآورد میشود که قراردادهای فوق حدود 20 هزار شغل برای محققان ایجاد کرده و مسلماً تسهیل و رفع مشکلات کاری برای ادامه این فعالیت ها بسیار ضروری خواهد بود.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: باید تمهیدات و مشوق های لازم تدوین شده تا دانشگاهها با توجه شرایط جدید حتی الامکان فعالیت های فوق را با همان شدت و گستردگی گذشته دنبال نمایند. این موضوع علاوه بر اینکه کشور را از نتایج علمی و فناوری پروژه ها بهره مند می سازد، اشتغال ایجاد شده را نیز حفظ خواهد کرد. بهصورت خلاصه میتوان موارد ذیل را بهعنوان اهم نیازها و محورهای پشتیبانی و حمایتی مطرح کرد.
سیف ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه پیش آمده و نوسانات اجرایی و مالی در کشور ضروری است به وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی ابلاغ شود که تعهدات قراردادهای پژوهشی و فناوری مرتبط با دانشگاهها مطابق برنامه دنبال شده و اینگونه پروژه ها تحت الشعاع مشکلات مرتبط با بحران کرونا قرار نگیرند. همچنین لازم است با توجه به شرایط متفاوت پیش آمده بازنگریهایی در زمان و هزینه قراردادها صورت گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به توقف بسیاری از امور اداری و مالی کشور، پرداختهای مرتبط با بسیاری از قراردادها از اسفند ماه دچار وقفه شده و محققان و پرسنل مربوطه با شرایط سختی روبرو شده اند. لذا ضروری است تا رفع مشکلات فوق و دستیابی به روال و ارتباط مناسب، مبلغی بهصورت قرض الحسنه به مجریان پرداخت شده و وضعیت پرسنل و پروژه ها ساماندهی شود.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم تصریح کرد: اخذ مفاصا حساب بیمه برای قراردادهای پژوهشی طبق بخشنامه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید بدون اعمال ضریب حق بیمه قرارداد صورت گیرد. لذا با توجه به شرایط ویژه بهوجود آمده ضروری است روال اداری مرتبط کلاً حذف و سازمان تامین اجتماعی بر اساس درخواست دانشگاهها نسبت به صدور مفاصا حساب قراردادهای پژوهشی بدون مراجعه اقدام کنند.
سیف گفت: فراهم آوردن امکانات نرم افزاری و مجازی متناسب با قراردادهای در حال اجرا توسط دانشگاه ها برای تسهیل در ارتباطات مورد نیاز پروژه ها ضروری بوده و دانشگاه ها و وزارتخانه های کشور می بایست حداکثر همکاری با جریان پروژه ها را در این خصوص بهعمل آورند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/