پشت پرده اعلام آمادگی دادکان برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال از نگاه اعتماد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه اعتماد نوشت: محمد دادکان دیروز هم مثل همیشه بود. مقابل خبرنگاران نشست و عملکرد تمام آن افرادی را که ممکن است در انتخابات فدراسیون برایش مشکلی درست کنند به باد انتقاد گرفت. به هر حال تحلیل محتوای مصاحبههای آتشین او در تمام سالهای گذشته به خوبی نشان میدهد که معاون کل ورزش کنونی دانشگاه آزاد اسلامی فقط خودش را ناجی ورزش و به خصوص فوتبال میداند. محمد دادکان مدیری است که با صداقت و صراحت تمام حرفهایش را میزند و شاید اگر زبان سرخش نبود این مدیر امروز در فوتبال یک پست مدیریتی مهم داشت. اما از آنجایی که او هیچوقت با هیچ کسی تعارف نداشته است، تمام انتقادهایش را رسانهای کرده است. درست مثل دیروز...
داستان کنفرانس خبری روز گذشته اما یک فرق اساسی با تمام انتقادهای سالهای اخیر دادکان داشت. اینکه صحبتهای آقای دکتر رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته بود. به هر صورت دادکان دیروز هم مثل همیشه بود. شاید برای اینکه به همه بفهماند برای بازگشت به فوتبال حاضر به تغییر خودش نیست. او تصمیم گرفته با همان مدیریت تک محوری استقلالطلبانه و صحبتهای صریحش به فوتبال بازگردد. آن هم در روزگاری که رابطهاش با وزارت ورزش و جوانان اصلا خوب نیست. اما دادکان دیروز چه گفت و در پشت پرده صحبتهای این مدیر با سابقه و کاربلد چه پیامهایی نهفته بود؟
صحبتهای دادکان درباره حضورش در انتخابات و فضای کنونی فوتبال و ورزش ایران را بخوانید: «مقصد اصلی ما خدمتگزاری برای ورزش کشور است. من بدم نمیآید که برای این پست کاندیدا شوم. برای جامعه جوان و مشتاق ورزش علاقهمند هستم کار کنم اما به حدی بیانضباطیهای اخلاقی وجود دارد که کسی دوست ندارد به این عرصه ورود کند. در دوره قبلی بیانضباطیهای مالی وجود داشت و این بیانضباطیها باعث شد همه فرار کنند. نمیدانم چرا بین فدراسیون و وزارت ورزش و جوانان اختلاف وجود دارد. من سخنی فراتر از مجموعه فدراسیون میگویم. در دوره قبلی بیانضباطی مالی ورزش ایران را به هم زده بود و در حال حاضر بیانضباطی اخلاقی سبب به وجود آمدن مشکلات مختلف شده است. نگاه کنید و ببینید که در حال حاضر برای دیدارهای استقلال و پرسپولیس چند هزار نفر به ورزشگاه میروند. مطمئن باشید یکی از اصلیترین دلایلی که سبب شده مردم به ورزشگاه نیایند وجود همین افراد است. باز هم تاکید میکنم اگر شرایط مهیا باشد من هم دلم میخواهد به فوتبال ایران خدمت کنم.»
ادبیات او هیچ تغییری نکرده است. باز هم مثل سالهای گذشته به مدیران ارشد ورزش ایران تاخته است. برای دادکان هیچوقت فرقی نداشته متولی ورزش علیآبادی، سعیدلو، عباسی یا گودرزی باشند! علیه همه موضعگیری کرده و آنچه فکر میکرده درست است را به مردم گفته است. هزینه این صحبتها اما سالها دوری از مدیریت در ورزش ایران به ویژه فوتبال بوده است. امروز هم دادکان که تصمیم گرفته به انتخابات مهمترین فدراسیون ورزشی کشور ورود کند، انتقادهایش از مدیران ورزش ایران به خوبی نشان میدهد که او قصد سازش ندارد و حتی حاضر نشده از ادبیاتی نرمتر نسبت به گذشته در انتقاد از گودرزی استفاده کند. او در صحبتهایش تاکید کرده است که اخلاقمداری در این دوره به صفر رسیده است! در شرایط کنونی تحلیل اتفاقات آینده کار سختی نیست. گودرزی وزیر ورزش و جوانان است و دادکان میخواهد رییس فدراسیون فوتبال شود. مدیریت این فدراسیون برای وزارت ورزش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. حالا این سوال در ذهن فوتبالدوستان به وجود میآید که وزارت ورزش حاضر به همکاری با دادکان خواهد شد؟ مشخصا جواب منفی است و حضور دکتر در انتخابات آزاد فدراسیون، به نوعی مقابلهاش با وزارت ورزش و جوانان فعلی خواهد بود. طبیعتا مدیران ارشد ورزش ایران هم عرصه را برای او تنگ خواهند کرد. درست مثل سال گذشته که دادکان به صندلی مدیرعاملی پرسپولیس نزدیک شد و در نهایت با یک دستور همهچیز نقش بر آب شد. شواهد و قراین نشان میدهد که فوتبال ایران در آینده آبستن اتفاقات زیادی خواهد بود.
مدتها است که خبرهایی درباره احتمال استیضاح محمود گودرزی در رسانهها منتشر شده است. تعداد زیادی از نمایندگان مجلس به عملکرد گودرزی در این وزارتخانه انتقاداتی را وارد میدانند و خواهان جدایی او از ورزش هستند. پروژه استیضاح وزیر ورزش هم مسالهای سرنوشتساز در آینده فوتبال ایران است. به هر صورت خیلیها بر این باور هستند که محمد دادکان، به این دلیل در شرایط کنونی خبر حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال را در رسانهها اعلام کرد تا ببیند مسوولان ارشد دولت چه واکنشی به این تصمیم او خواهند داشت و اصلا برای بازگشت او به فوتبال تمایلی دارند یا خیر. نکته حایز اهمیت اما این است که دادکان مدیریت وزارت ورزش این دولت را به هیچ عنوان قبول ندارد، همان وزارتخانهای که علیه دادکان به خاطر مصاحبههایش به مراجع امنیتی نامه نوشت و مخالف حضورش در شورای عالی فرهنگی ورزش کشور شد (این خبر را خود دادکان در مصاحبههایش اعلام کرد). رییس سابق فدراسیون فوتبال روز گذشته در بخش دیگری از صحبتهایش گفته است: «کشور ما امکانات بسیار زیادی دارد چرا باید وقتی در شهری مثل ایلام سیل میآید مردم دچار چنین مشکلاتی شوند؟ آقای کارلوس کیروش و آقای علیرضا اسدی کدامشان برای این ملت حرف میزنند؟ اگر اخلاق و کرامت انسانی باشد من وارد این عرصه میشوم. اگر روزی من را بخواهند برمیگردم اما اگر نتوانم هیچگاه نمیآیم چون من همیشه دوست دارم به این مملکت خدمت کنم. من هدف اولم این است که سرمایه اول فوتبال را به این رشته بازگردانم. این سرمایه مردم هستند.» دادکان علاوه بر صحبت کردن درباره آشتی دادن مردم با فوتبال هم رسما گفته که حامی حضور بانوان در استادیومهای ورزشی است و به این ترتیب سعی کرده با این صحبتها حمایت بانوان را هم برای خودش جلب کند، چرا که خیلیها اعتقاد دارند او وقتی حرفی را میزند، به هر قیمتی که شده است آن را عملی میکند.
به نظر میرسد رییس سابق فدراسیون فوتبال منتظر چراغ سبز مقامات ارشد دولت اعتدال برای بازگشت است. او در مصاحبههایش تمام مدیران فدراسیون فوتبال را از زیر تیغ گذرانده است تا ثابت کند هیچ کدام از آنها نمیتوانند جلوی بازگشتش به فوتبال را بگیرند. محمد دادکان اما برای بازگشت بعد از کنار زدن وزارت ورزش و جلب حمایت دولت، نیاز به سبد رای قابل توجه در مجمع فدراسیون فوتبال دارد. به این ترتیب یک نفر باید باشد که دادکان را در رسیدن به این هدف کمک کند؟ آن شخص میتواند کسی نباشد جز علی کفاشیان که این روزها بیشتر فکر و تمرکز خود را روی این مساله گذاشته است که اجازه ندهد خواستههای مسوولان وزارت ورزش در فوتبال اجرایی شود. به هر صورت اختلافات او با مقامات این وزارتخانه هم بر هیچ کسی پوشیده نیست. اگر رییس کنونی فوتبال به خاطر بازنشستگی و دو شغله بودن و دلایل اینچنینی با فشار وزارت ورزش نتواند باز هم کاندیدای حضور در فدراسیون شود، شاید آرای حامیان پرتعدادش در مجمع فدراسیون که همگی از دوستانش هم هستند را به دادکان بدهد. این ائتلاف بدترین خبر ممکن برای مدیران وزارت ورزش و جوانان خواهد بود، چرا که دادکان در جامعه ورزش ایران چهرهای موجه و تحصیلکرده و محبوب است و به این ترتیب نمیتوانند با او در چنین شرایطی مقابله کنند. با این حال باید دید که فضا برای حضور رییس سابق فوتبال ایران در انتخابات فراهم خواهد شد یا خیر... آنچه مشخص است این روزها «سیاست» داشتن در تصمیمگیری و برنامهریزی کردن و حتی مصاحبه کردن، حرف اول و آخر را در فوتبال و ورزش ایران میزند. این روزها پشت هر حرفی، یک برنامه و هدف مهم پنهان شده است.
انتهای پیام/