«شاهنامه» رفیعترین قله ادب پارسی است/ بدون فردوسی سرنوشت زبان فارسی مبهم بود
بهگزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی به مناسبت بزرگداشت روز ملی حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی پیامی صادر کرد.
در ابتدای این پیام آمده است:«از جمله قلههای پرافتخار و مایه مباهات ایرانیان، بلکه رفیعترین قله ادب پارسی اثر جاودان حکیم طوس ابوالقاسم فردوسی است که حد و غایتی برای آن نمی توان متصور شد. شاهکاری که اعتلای فرهنگ و هنر ایران زمین و دین مداری و وطن دوستی و اخلاق محوری ایرانیان را به زیباترین وجه به تصویر کشید و از این منظر اثری بی نظیر خلق کرده است. او به افتخارات ایران کهن جان داد و مکارم ایرانیان را آشکار ساخت».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که شاهنامه فردوسی، بزرگترین اثر حماسی ایران، آیینه تمام نمای فرهنگ، زبان و ملت ایرانی و حکیم ابوالقاسم فردوسی مصدرنشین شعرای ایران زمین است افزود:«روایتها و افسانههای پهلوانی این اثر، مناظر خیال انگیز و نقشهای دلپذیری خلق کرده که عمری به بلندای تاریخ دارد و هرگز رنگ زوال و کهنگی به خود نمی گیرد».
در ادامه این پیام آمده است:«فردوسی احیاگر تاریخ گذشته ایران و برانگیزاننده آدمیان و الهام بخش هنرمندان مومن و معتقد برای آفرینشگری امروز و فردای سرزمین ماست و شاهنامه نقطه درخشان چکاد ادب فارسی، گنجی پربها و منبعی پایان ناپذیر برای آفرینش و خلاقیت و درخشش هنرمندان ایران زمین بوده و خواهد بود. هفت خوان عشق و نزاع تن و نبرد روح، مسیری برای رسیدن به کمال و راهیابی به روشنایی فراروی ما می گشاید».
صالحی عنوان کرده است: این اثر جاودانه، در مانایی و پویایی زبان فارسی نقشی بیمانند داشت، بی فردوسی و شاهنامه سرنوشت این زبان مبهم و نامعلوم بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتهای این پیام بیست و پنجم اردیبهشت، سال روز نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز بزرگداشت زبان فارسی را فرصت دوبارهای برای تعمق و تفکر در این اثر ژرف دانسته تا از مسیر آن راه به کمال بیابیم.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/