دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1399 - 12:41
آنا گزارش می‌دهد؛

کاهش 75 درصدی تولید مسکن در سال 98/ دو راهکار اصلی کاهش قیمت مسکن

طبق آمار وزارت راه و شهرسازی، در سال 1397 تعداد 298/5 هزار واحد مسکن شهری تولید شده است این مقدار در سال 1398 به 100 هزار واحد رسیده است که تعداد آن 75 درصد کاهش یافته است.
کد خبر : 489267
11256936_763.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزارش آنا، این روزها مجدد افزایش قیمت در بازار مسکن آغاز شده که در برخی مناطق رشد قیمتی بیش از ارزش واقعی مسکن بوده است. بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد که این موضوع در سال 98 به وقوع پیوسته اما رئیس اتحادیه مشاوران املاک این موضوع را اشتباه می‌داند. بااین‌حال رکود در بازار مسکن به دلیل جهش قیمتی در سال 97 و همچنین افزایش قیمت در سال 98 بیشتر تشدید شده که عامل اصلی کاهش تعداد معاملات و رکود در معاملات بوده است. همچنین شیوع کرونا بر رکود بازار مسکن افزوده که موجب افت 87 درصدی میزان معاملات شده است.


کارشناسان معمولاً افزایش قیمت در بازار مسکن را به دو دلیل عمده تقسیم می‌کنند. افزایش تقاضای سوداگرانه و کمبود عرضه مسکن در بازار، عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در بازار است. برای افزایش عرضه در بازار نیازمند افزایش ظرفیت تولید واحد مسکونی در کشور هستیم زیرا در شرایط فعلاً تولید مسکن کاهش یافته که موجب تضعیف عرضه در بازار مسکن شده است.


یکی از راهکارهای اصلی و اساسی در کنترل قیمت مسکن، تولید و افزایش عرضه مسکن به بازار است. آمارهای وزارت راه و شهرسازی از میزان تولید مسکن نشان می‌دهد که علاوه بر هجوم نقدینگی سرگردان به بازار مسکن و افزایش تقاضای سوداگری در این بازار، میزان تولید مسکن نیز کاهش یافته؛ طبق آمار وزارت راه و شهرسازی، در سال 1397 تعداد 298/5 هزار واحد مسکن شهری تولید شده است این مقدار در سال 1398 به 100 هزار واحد رسیده است که تعداد آن 75 درصد کاهش یافته است. همچنین در زمینه مسکن مهر 78 هزار و 706 واحد تکمیل و تحویل مشتریان شده است.


آمارهای فوق نشان می‌دهد که دولت در یک سال اخیر نیز در تولید مسکن ناموفق بوده است. ازاین‌رو وزارت راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن را با هدف افزایش تولید را اجرا کرده است. در این طرح بیش از یک میلیون نفر ثبت‌نام کرده کردند؛ اما یکی از ایرادات مهم این طرح بی‌توجهی به بخشی از تقاضای واقعی جامعه است که عموماً مربوط به دهک‌های پایین بوده که چنین سیاستی احتمالاً به کاهش قیمت‌ها در بازار کمک چندانی نخواهد کرد.


حذف تقاضای سوداگرانه با استفاده از راهکارهای مالیاتی و همچنین افزایش عرضه از طریق تولید مسکن دو راهکار اصلی کاهش قیمت در بازار است که می‌تواند بازار به‌هم‌ریخته مسکن و معاملات آن را ساماندهی کند.


انتهای پیام/4141/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب