بهرهمندی از آموزش مجازی در دورههای آموزشی کوتاهمدت
سمیرا دهقانی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با ارزیابی آموزش مجازی در تعطیلی دانشگاهها اظهار کرد: «مصمم هستیم آموزش مجازی را برای دورهای آموزشی کوتاهمدت راهاندازی کنیم تا دانشجویان بیشتری از این دورهها استفاده کنند و برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه درآمدزایی ایجاد کند.»
وی افزود: «آموزش مجازی را در مقطع تحصیلات تکمیلی هم میتوان بهعنوان روشی جایگزین استفاده کرد. بهدلیل اینکه بسیاری از دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی بومی قروه نیستند و استفاده از این نوع آموزش میتواند بهنوعی مزیتی را دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه ایجاد کند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه درباره اقدامات این واحد دانشگاهی در آموزش مجازی دانشجویان گفت: «اکثر دانشجویان این واحد دانشگاهی بومی قروه هستند و به همین دلیل بستر برای آموزش مجازی فراهم نبود. یکسری چالشهایی در روز نخست داشتیم؛ اما مسئول فناوری اطلاعات بهصورت شبانهروز پاسخگوی دانشجویان و استادان بوده است.»
این مسئول با بیان اینکه آموزشها هر هفته از طریق ویدئوکنفرانس برای استادان و دانشجویان ارائه میشود، عنوان کرد: «با گزارشگیری مستمری که انجام میشود بهطور میانگین ۸۵ تا ۹۰ درصد استادان در آموزش مجازی مشارکت دارند.»
دهقانی ادامه داد: «نخست در سامانه MLS آموزش مجازی را آغاز کردیم؛ اما با توجه به قطع مکرر سرور و حجم ترافیک بالای شرکتکنندگان تصمیم گرفتیم سامانه سیدا «سامانه یکپارچه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی» را راهاندازی کنیم و اکنون با این سامانه دانشجویان میتوانند به آموزشهای آنلاین دسترسی داشته باشند و استادان دانشگاه هم راضی هستند.»
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه، نرخ مشارکت دانشجویان روزبهروز بالا میرود، اوایل مقداری کار سخت بود و دانشجویان عادت نداشتند از سامانه سیدا استفاده کنند.
لزوم پایش و رصد آموزش مجازی
وی درباره امکانات و تسهیلات واحد دانشگاهی قروه در بخش آموزش غیرحضوری عنوان کرد: «بنا به بخشنامه صادره شده از دانشگاه آزاد اسلامی و دستور دکتر طهرانچی به همه دانشجویان حتی آنانی که بدهی داشتند، اجازه انتخاب واحد دادیم و زمینه را برای آموزش همه فراهم کردیم. درصد خوبی از دانشجویان توانستند با تسهیلاتی که در راستای مساوات و همدلی و کمکهای مؤمنانه بود از این امکان استفاده کرده و در کلاسها شرکت کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه با ارزیابی آموزش مجازی در زمان شیوع ویروس کرونا مطرح کرد: «اپیدمی ویروس منحوس کرونا تبعات منفی اجتماعی زیادی داشت. به دانشجویان و استادان برای رفتوآمد به محل دانشگاه استرس زیادی وارد میشد که با آغاز آموزش مجازی استاد و دانشجو میتوانند بهراحتی در منزل از خدمات آموزشی استفاده کند. این بستری که فراهم شد برای آموزش خیلی مهم بود.»
دهقانی با تأکید بر اینکه آموزش مجازی باید پایش و رصد شود، اظهار کرد: «دورههای آموزشی بهتر است بر بستر آنلاین باشد؛ زیرا استادان خیلی خوبی را در واحدهای بزرگ داریم که میتوانند دانش خود را در این بستر ارائه کرده تا دانشجویان در شهرها و واحدهای کوچک از آن استفاده کنند.»
وی ادامه داد: «سازمان مرکزی باید تمهیداتی در آموزش مجازی در نظر بگیرد که واحدهای کوچک این آموزش را داشته باشند؛ چراکه مزایای آموزش مجازی بیشتر از چالشهایی است که تا به حال ایجاد شده و با آنها دستوپنجه نرم میکنند.»
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/