کرونا آموخت که انسان باید معناگرا باشد و از زندگی لذت ببرد
اصغر نوروزی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با اشاره به شیوع کرونا و بحران پیشآمده و اضطراب و نگرانی خانوادهها در دوران قرنطینه و خانهنشینی اظهار کرد: «حال بسیاری از مردم در شرایط کنونی خیلی خوب نیست و ویروس کرونا برنامهریزیهای بسیاری از مردم را دچار نقص و مردم را از هدفگذاریهای خود دور کرد و موجب شد تا هم در رفتارهای جمعی و هم در رفتارهای فردی دچار مشکل شویم.»
مدیریت بحران با نگاه مثبت به موضوع
وی افزود: «در چنین شرایطی باید مدیریت بحران کرد و در کنار آن مردم باید به بخش مثبت موضوع نگاه کنند، یعنی همانطور که کرونا کیفیت زندگی را برهم زده است، باید از طرفی از این ویروس سپاسگزار باشیم؛ چراکه کرونا قصد آگاهیدادن دارد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه ادامه داد: «از نگاه فلسفی و هدف زندگی این سؤال پیش میآید که انسان در کره خاکی به کجا میخواست برود؟ مگر قرار نبود ما با طبیعت سازگار باشیم؟ مگر قرار نبود از کنار هم بودن لذت ببریم؟ مگر قرار نبود در کنار خانواده باشیم؟ در روابط بین فردی دیگر روابط ما روابط محبتآمیز نبود. رقابتها بود، حرص بود، آز بود و درنهایت داشتیم به خودمان و به زمینی که در آن زندگی میکردیم، آسیب میزدیم.»
کرونا آموخت که انسان باید از زندگی لذت ببرد
این رواندرمانگر مطرح کرد: «تکنولوژی و پیشرفت و تمدن برای این هدف آمد؛ اما ما عکس آن عمل میکنیم؛ از این رنجی که بر ما حادث شده، باید معنایی استخراج کنیم؛ بنابراین کرونا به ما آموخت که انسان باید معناگرا باشد و از زندگی لذت ببرد.»
وی توضیح داد: «یک ویروس آمد ما را آگاه کند که حقیقت زندگی، بودن با طبیعت، رقص با طبیعت، بودن در کنار انسانها، محبتکردن به یکدیگر و رشددادن یکدیگر است نه آسیبزدن به یکدیگر. در واقع درست است که این رنج اتفاق افتاده و ما را ناراحت و نگران کرده؛ اما در معنایی که میتوان از آن استخراج کرد، میتوانیم به این نتیجه برسیم که ویروس کرونا میخواست به ما بگوید که بیا تا قدر یکدیگر بدانیم! و از وجود و در حضور کنار هم لذت ببریم.»
قرنطینه بهترین زمان برای محکزدن
نوروزی بیان کرد: «در چنین شرایطی روانشناسان معتقدند که مردم باید روی خودمراقبتیها متمرکز شوند، ما انسانها به شکل روانی و فطرتاً از یک چیزهایی لذت میبریم، یکی با گلکاری، یکی با بوی خاک بارانخورده و ... و هرکس بر مبنای درونی خودش، معناهای خود را اکتشاف میکند. قرنطینه و شرایط خانهنشینی بهترین زمانی است که میتوانیم خودمان را محک بزنیم.»
وی عنوان کرد: «معناگرایی و معنادرمانی موضوعی است که بهدلیل سرعت زیاد زندگی به آنها توجه نمیکردیم.»
تمرکز بر انجام کارهای عقبافتاده
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه یادآور شد: «علاوه بر این باید بر کارهای عقبافتاده خودمان تمرکز کنیم، تا پیش از شیوع کرونا همیشه میگفتیم وقت نداریم که میتوان به کارهای عقبافتادهای که به شکل معنایی به آنها توجه نمیکردیم مانند مطالعه، موسیقی و ... اشاره کرد.»
نوروزی تصریح کرد: «کارهای ناتمام بالاترین استرس را به انسان وارد میکند و قرنطینه و خانهنشینی این حُسن را داشت که مردم توانستند به بسیاری از کارهای عقبمانده خود سروسامان دهند.»
زندگی آگاهانهتر مردم در پساکرونا
وی گفت: «این بار مردم آگاهانهتر به زندگی عادی بازمیگردند و دیگر لحظات طلایی خود را از دست نمیدهند و قدر این لحظات را خواهند دانست.»
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه اظهار کرد: «هرچهقدر بر این رنج تحمل کنیم و از خودمان و خانوادهمان مراقبت کنیم، سبب میشود که تواناییهای ما بیشتر خودش را نشان دهد. صبر و تحمل بهعنوان یک ویژگی که با پختگی روانشناختی ما انسانها در ارتباط است و عموماً برخلاف خواست ماست، یک مقدار برایمان ناگوار خواهد بود؛ اما باید صبر کنیم! در صبر، اتفاقات زیبایی میافتد.»
صبر عصاره همه فضیلتهای انسانی است
نوروزی بیان کرد: «صبر کنیم در این رنج، مطمئناً نفعی را خواهیم دید و از این رنج نهایت استفاده را خواهیم کرد و از این به بعد بیشتر در کنار هم خواهیم بود و قدر یکدیگر را خواهیم دانست. صبر عصاره همه فضیلتهای انسانی است؛ چراکه ما را به تفکر وامیدارد.»
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/