میتوانیم از ظرفیت تئاتر آنلاین در حوزه تئاتر خیابانی استفاده کرد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سامان خلیلیان، در مصاحبه با برنامه«پرده آخر» رادیو گفت و گو، با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بر زندگی اقشار مردم از نظر روحی و روانی تاثیر گذاشته است ، اظهار کرد : باید در ارتباط با ایجاد نشاط در جامعه و رفع التهابات ناشی از شیوع این ویروس، برنامهریزیهای مناسبی در کشور انجام شود و در این چارچوب باید توجه ویژهای به تئاتر خیابانی داشته باشیم.
این کارگردان، با بیان اینکه متاسفانه ویروس کرونا باعث خانه نشین شدن اهالی تئاتر خیابانی شده است ، افزود : یکی از مظلومترین قشر ها که در طول سال ها با شرافت تمام در راستای ایجاد نشاط در بین مردم تلاش کرده اند ، هنرمندان هستند و اکنون در پی شیوع ویروس کرونا دچار آسیبهای جدی شده اند و باید تمهیدات ویژه برای حل مشکلات آنها اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه بنا به دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی در طی دو الی سه ماه اخیر تئاتر خیابانی و اجراهای مرتبط با آن به طور کامل کنسل شده است ،گفت: در ایام قرنطینه جهت استفاده از ظرفیت تئاتر با کمک برخی از هنرمندان برنامه ها و فراخوان هایی منتشر شد که یکی از این فراخوان ها جشنواره «نمایش خانه» بود.
خلیلیان در این ارتباط توضیح داد : در اسفند ماه سال گذشته با کمک هنرمندان بوشهری برای ایجاد نشاط اجتماعی در بین مردم فراخوانی را منتشر کردیم و از مردم علاقه مند به تئاتر خواستیم که در مدت زمان 5 تا 15 دقیقه در عرصه نمایش، تولید محتوا کنند و ویدیوهای خود را در این زمینه برای ما ارسال کنند که این موضوع با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شد .
این مدیر تئاتری، همچنین با اشاره به استقبال کودکان و نوجوان از این فراخوان گفت : متاسفانه همچنان در مدارس و حتی دانشگاه های کشور با فقدان آموزش تئاتر مواجه هستیم و باید فکری جدی برای رفع این خلا و فقدان صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که در این ایام صورت گرفت این بود که از مردم شهر تهران خواستیم که با استفاده از دور ریختنی ها، عروسک بسازند و با این عروسکها نمایشی را برگزار کنند در همین چارچوب برای آموزش مردم ویدیویی را نیز تهیه کردیم و در آن نحوه ساختن عروسک با استفاده از وسایل دور ریختنی یاد داده شد .
خلیلیان ادامه داد: این موضوع نیز با استقبال مردم روبرو شد و این جزء ایده هایی بود که هم جنبه هنری و هم جنبه محیط زیستی داشت.
این کارگردان همچنین افزود: در این ایام نمایشی در مورد کرونا و نحوه مواجهه با آن نیز ساخته شد و در ادامه از مردم خواسته شد پایان این نمایش را آنها رقم بزنند و آنها بگویند که این نمایش در پایان چگونه به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه این اقدامات در راستای توجه به تئاتر تعاملی انجام شد در بخش دیگری از صحبتهای خود در این برنامه در ارتباط با موضوع تئاتر آنلاین نیز گفت: به نظر من می توان از ظرفیت ایجاد شده در کشور در مورد تئاتر آنلاین برای تئاتر خیابانی نیز بهره بود.
خلیلیان با بیان اینکه من نیز معتقدم تئاتر باید مخاطب مستقیم داشته باشد و تماشاچی تئاتر باید مشاهدات عینی خود را در لحظه ببیند، افزود : ولی این دلیل بر این نمی شود که ما از فضای مجازی و موضوع تئاتر آنلاین دور شویم و به آن ورود پیدا نکنیم به نظرم می توان این موضوع را به عنوان یک فرصت مورد بررسی قرار داد و به آن توجه داشت.
مدیرعامل اداره کل دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، با بیان اینکه تئاتر آنلاین شاید موهبت هایی داشته باشد و ما باید از ظرفیت های آن استفاده کنیم، افزود : مثلاً یک فرد علاقهمند به تئاتر در استان سیستان و بلوچستان که امکان آمدن به تهران برای مشاهده تئاتر مورد علاقه اش را ندارد، با استفاده از تئاتر آنلاین، این فرصت برای او به وجود میآید که تئاتر مورد علاقهاش را به صورت مستقیم مشاهده کند.
خلیلیان همچنین به اهمیت توجه به محتوا و رعایت تکنیک در حوزه تولید تئاتر آنلاین اشاره کرد و گفت: شتابزدگی در این عرصه نباید ما را به سمت تولید آثار بیکیفیت در این حوزه سوق دهد چراکه این موضوع ممکن است فرصت ایجاد شده را تبدیل به تهدید کند بنابراین بسیار لازم و ضروری است آثار فاخر که در آن به تکنیک و محتوا توجه جدی شده در این حوزه تولید شود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/