پشت پرده تصمیم آمریکا برای خارج کردن سامانه پاتریوت از عربستان/ واشنگتن درصدد خروج از خلیجفارس است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری المیادین در گزارشی نوشت: برخی از نیروهای آمریکایی بهدلیل اختلاف عربستان و آمریکا بر سر نفت از این کشور خارج شدند. بهانه دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از عربستان و پایان دادن به حمایتهای نظامی این است که ریاض قدر کمکهایی را که واشنگتن در سالهای اخیر به این کشور کرده است، نمیداند.
بیشتر بخوانید:
ترامپ نیروهای آمریکایی و سامانه پاتریوت را از عربستان خارج کند
نشریه فوربس، چاپ آمریکا در گزارشی فاش کرد ارتش آمریکا در حال خارج کردن سامانههای ضدموشکی پاتریوت از عربستان است و همچنین کاهش سایر امکانات و کاستن از حضور نظامی خود در عربستان را در دست بررسی قرار داده است.
پاتریوت
طبق این گزارش، در کنار چهار سامانه پاتریوت، دهها پرسنل نظامی آمریکا که بعد از حمله پهپادی سپتامبر 2019 به تأسیسات نفت شرکت آرامکوی عربستان در آنجا مستقر شده بودند، از این کشور خارج میشوند. در حال حاضر دو اسکادران جنگنده آمریکا منطقه را ترک کردهاند و قرار است تا کاهش حضور نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس نیز بررسی شود.
این نشریه آمریکایی مدعی شد: حضور نظامی گسترده آمریکا عامل بازدارندهای در برابر حملات ایران بود و مقامات پنتاگون توضیح دادند كه تغییرات کنونی به این دلیل است كه «ایران دیگر تهدید فوری برای منافع راهبردی آمریكا نیست». با وجود این، چندی پیش مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود «خصومت با ایران فروكش نکرده است».
فوربس نوشت: به نظر میآید آنچه تغییر کرده تمایل یا نیاز آمریکا به حمایت از داراییهای نفتی خارجی است. با توجه به قیمتهای نفت که برای صنعت نفت ایالات متحده بسیار پایین است، آمریکا به برافروختن تنش نظامی در دیگر مناطق نفتی جهان نیاز راهبردی ندارد.
در حال حاضر به سود منافع راهبردی آمریکا نیست که جان نیروهایش را به خطر بیندازد یا از توان نظامی برای افزایش قیمت نفت استفاده کند.
علاوه بر این، دولت ترامپ با پایان دادن به پشتیبانی نظامی از سعودیها بهعنوان پیامی برای ریاض استفاده میکند که به آنها نشان دهد آمریکا از اقدامات اخیر پادشاهی عربستان در تلاش برای کاستن از قیمت جهانی نفت راضی نیستند.
تماس تلفنی پادشاه عربستان و رئيسجمهور آمریکا
ترامپ روز جمعه در تماسی تلفنی با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان درباره تقویت همکاری نظامی آمریکا و عربستان، اوضاع منطقه و بازار نفت تبادل نظر کرد. ترامپ و سلمان درباره ادامه همکاری دو کشور در گروه کشورهای «جی ۷» و «جی ۲۰» نیز رایزنی کردند.
دونالد ترامپ و سلمان بن عبدالعزیز
رئیسجمهور آمریکا پیش از شیوع ویروس کرونا از عربستان خواسته بود تا تولید نفت خود را کاهش دهد. بحران کرونا سبب کاهش قیمت نفت شده است و شرکتهای آمریکایی در معرض ورشکستگی قرار گرفتهاند.
«جود دیر»، معاون سخنگوی کاخ سفید پس از مکالمه تلفنی ترامپ و سلمان اعلام کرد که سران آمریکا و عربستان درباره اهمیت ثبات در بازارهای جهانی انرژی به توافق دست یافتهاند. این مقام کاخ سفید تأکید کرد دو طرف همچنین درباره همکاریهای دفاعی دوجانبه و امور منطقهای تبادل نظر کردند.
از سوی دیگر خبرگزاری بلومبرگ بهنقل از یک مقام آمریکایی فاش کرد عربستان درصدد جایگزین کردن سامانههای پدافندی پاتریوت با یک نسخه داخلی است.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شده است که آمریکا دو سامانه پاتریوت را از عربستان خارج کرد. آمریکا این سامانهها را بهدنبال حملات موشکی به تأسیسات نفتی آرامکو در سال گذشته، در عربستان مستقر کرده بود.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/