طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشتههای علوم تغذیه ایرادات فنی دارد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشتههای علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان تدوین شد که این موضوع در فضای مجازی سروصدای زیادی به پا کرده و کارشناسان تغذیه به این طرح بهشدت اعتراض دارند.
در این زمینه حسین زروک در گفتگو با خبرنگار آنا در مورد اعتراضات کارشناسان تغذیه به وزارت بهداشت اظهار کرد: در پی قانون و آییننامه مصوب وزرات بهداشت که توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان تنظیم شده است ورود دانشجویان پزشکی عمومی به رشتههای علوم تغذیه آسان شد که این موضوع مورد اعتراض شدید کارشناسان تغذیه قرار گرفته است.
وی افزود: پس از مدتی در پی اعتراضات شدید و گسترده فعالان صنفی تغذیه و حمایت دانشجویان و جامعه تغذیه کشور، لغو اعطای شماره نظام پزشکی، ایجاد تدریس واحدهای جبرانی و کاهش رشتههای مجاز به ورود در مقاطع تکمیلی این فضا به سمتی سوق داده شد که ناگاه متوجه داستان فاجعهبار و خطای استراتژیک و وحشتناک در اداره انجمن تغذیه ایران شدیم.
کارشناس تغذیه ادامه داد: انجمنی با قدمت 30 ساله با 6 هزار عضو و به شدت مؤثر و معتبر در وزارت بهداشت به یکباره تبدیل به انجمن مردم نهاد در وزارت کشور با حدود 800 نفر عضو شد که به دلیل ماهیت انجمنهای مردم نهاد به شدت از نفوذ و قدرت در وزارت بهداشت افت کرد.
وی تصریح کرد: مجموعه این تحولات ریز و درشت و در آخر این داستان پرماجرا انتصاب ناخوشایند در ریاست انستیتوی تغذیه دانشگاه شهید بهشتی بود که موجب اعتراضات وسیع و تعطیلی چند هفتهای کلاسها توسط دانشجویان شد و جامعه تغذیه کشور را نگران کرد.
این کارشناس تغذیه افزود: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمان استان کرمان طی یک تحقیق کاملاً ناقص و فاقد پایههای علمی قوی نظر به ایجاد رشته تخصصی تغذیه برای پزشکان عمومی را نیز دارد.
زروک گفت: سؤال فعالان و کارشناسان تغذیه این است که آیا اصولاً و منطقاً صحیح است کاری که توسط یک کارشناس یا کارشناس ارشد تغذیه به خوبی و بهنحو احسن در حال انجام است را به یک پزشک عمومی متخصص بسپاریم؟ آن هم زمانی که حدود چند سالی است مقطع تکمیلی تغذیه بالینی راهاندازی شده و امسال فارغ التحصیلان این رشته را داریم و واحدهای آن توسط برد و معاونت آموزشی وزارت بهداشت، طی جلسات متعدد و نفس گیر علمی تدوین شده چه لزومی است که به کشور در این فضا فشار مالی مضاعف، سنگین و طاقت فرسا وارد گردد.
این فعال صنفی تغذیه تصریح کرد: ایرادات بسیاری به طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشتههای علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ وارد است. یکی از این ایرادات این است که در این طرح افراد فارغ التحصیلان فیزیولوژی ورزشی در حوزه تغذیه بهکار گرفته میشوند که این موضوع در هیچ جای دنیا سابقه و پیشینه ندارد و با توجه به واحدهای درسی این افراد، کاملاً و منطقاً از نظر علمی مردود است.
وی ادامه داد: حدود 9 هزار دانش آموخته این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در حال خدمت رسانی به هم وطنان خود در حوزههای پیشگیری و درمان هستند که به خوبی و بهنحو احسن از پس وظایف محوله برآمدند و باید مانند تمام دنیا و تمام رشتههای زیرگروه علوم پزشکی به روز شده و از مطالب جدید این علم آگاه شوند .
فعال صنفی تغذیه در پایان گفت: طرح برآورد نیروی انسانی مورد نیاز رشتههای علوم تغذیه تا سال ۱۴۰۴ به شدت فاقد ارجاعات علمی و مرسوم گزارشات این چنینی در سایر مراکز علمی است و انتشار آن به شدت موجب نگرانی دانش آموختگان و دانشجویان و اساتید رشته تغذیه شده و اعتراضات شدید آنها را به همراه دارد.
انتهای پیام/414
انتهای پیام/