ادغام پژوهشکده آبخیزداری موجب کاهش انگیزه اعضای هیئت علمی میشود
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، پس از انتشار خبر ادغام پژوهشکده آبخیزداری و حفاظت از خاک، اساتید دانشگاه و کارشناسان بسیاری با انتقاد از این تصمیم آن را برخلاف نظرات کارشناسان تلقی کرده و عواقب آن را متذکر شدند.
اعضای پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری در نامهای به وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از ادغام پژوهشکده آن را با اهداف تعیین شده برای این مجموعه مغایر دانستند. متن کامل به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر کاظم خاوازی
وزیر محترم جهاد کشاورزی
با سلام و دعای خیر،
با احترام، انتصاب شایسته جنابعالی را به عنوان پیشکسوت، استاد و محقق آب و خاک در منصب وزیر جهادکشاورزی را صمیمانه تبریک عرض مینماییم. اینجانبان اعضای هیئت علمی شاغل و بازنشسته پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری به عنوان همکاران شما در مجموعه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چند روزی است که خبر تلخ و ناگوار تصمیم سازمان جهت ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و ابخیزداری کشور را در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع که هر کدام خود تشکیلات کلیدی و موثر در مدیریت منابع طبیعی میباشند را شنیدیم.
اگرچه الزامات قانون در جهت چابکسازی و کوچکسازی بدنه فربه و ناکارآمد را در برخی از تشکیلات دولت قبول داریم، ولی سئوال اینجاست که آیا عدم درک صحیح نظام برنامه ریزی کشور و عدم توجه به دستاوردهای تحقیقاتی موجب نگردیده است که این چابکسازی را از بدنه تحقیقات آغاز نمایند؟ آیا به شرط ضرورت، شروع حرکت از تحقیقات در شرایطی که رشد جمعیت، توسعه بهره برداری مدیریت نشده از منابع گسترده طبیعی که در جنگل و مرتع خلاصه نشده، استمرار روشهای سنتی و ناکارآمد در مدیریت آب کشور، حفاظت منابع ارززشمند خاک و ... منابع طبیعی را با چالشهای مهمی نظیر، خشک شدن رودخانهها و تالابها، تخریب محیط زیست، تخریب و خشکیدگی آبخوانها به عنوان پایه و اساس تولیدات کشاورزی، افزایش وقوع تناوبی از سیلهای مخرب وخانمانسوز و خشکسالیهای پیاپی، توسعه منشاء و تشدید طوفانهای گرد و غبار، رانش زمین، نابودی جنگل ها و تخریب مراتع، و... مواجه ساخته است، به ناگاه فرآیند چابکسازی باید از حیاتیترین و توانمندترین تشکیلات تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری با کوچکترین و چابکترین سطح تشکیلاتی نسبت به مؤسسات تحقیقاتی موجود، آغاز شود؟
تشکیلاتی که تشابه کاری آن با جنگل و مرتع مشابه زراعت و باغبانی، دامپروری، شهرسازی و ...است، به شرط ادغام این پژوهشکده در موسسهای دیگر به دلیل چالشهای فوق الاشاره نه تنها امکان حذف بخشهای حیاتی تحقیقاتی آن را میتوان تصور نمود، بلکه باید به تقویت و توسعه آن اهتمام ورزید و اجرای این مصوبه نه تنها اهداف هیچگونه چابکسازی را در پی نداشته بلکه با ایجاد یک بدنه فربه قطعا در کاهش انگیزه هیئت علمی و کاهش توانمندی پژوهشکدهای فعال بسیار اثرگذار خواهد بود.
مضاف بر اینکه این ادغام بدون هرگونه کار کارشناسی و با توجه به دیدگاههای منفی مدیران قبلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت متبوع بوده و در صورت تحقق آن، خسرانی بزرگ و راه غیر قابل بازگشتی خواهد بود.
لذا اینجانبان کلیه اعضای هیئت علمی پژوهشکده از جانب خود و جمع کثیری از محققان حوزه منابع طبیعی در استانهای کشور استدعا داریم دستور فرمایید اقدامات مقتضی در جهت توقف اجرای مصوبه و جلوگیری از این خسران عظیم نظیر بسیاری دیگر از مصوبات شورای عالی اداری(انحلال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و تشکیل پژوهشگاه تحقیقات کشاورزی در سنوات قبلی و یا مصوبه 23/3/1390 برای ادغام بسیاری از موسسات تحقیقات کشاورزی در دانشگاهها که با تلاش مسئولین وقت، شورای عالی اداری از اجرای آن منصرف شد) معمول و متقابلا در سالی که به فرمایش رهبری سال جهش تولید نامیده شده است و منابع طبیعی مستحکم ترین پشتوانه تحقق جهش تولید و کشاورزی پایدار است، نسبت به تقویت ساختار و تشکیلات این پژوهشکده به سطح پژوهشگاه در برنامه معاونت محترم تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت متبوع قرار گیرد.
اعضاء هیات علمی این پژهشکده ضمن تقاضا از جنابعالی در صدور اوامری مقتضی در توقف اقدام، آمادگی خود را جهت مشارکت در برنامه های وزارت خانه و مشارکت در تدوین برنامه های کوتاه و دراز مدت همچون گذشته درخشان خود اعلام میدارند.
با تشکر
اعضای هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/