دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرد؛

ماسک تنها اپلیکیشن مورد تأیید وزارت بهداشت/ اکثر تخت‌های کرونا خالی شده است

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تنها اپلیکیشن در حوزه سلامت مورد تأیید وزارت بهداشت (ماسک) است.
کد خبر : 486320

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیانوش جهانپور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از طریق ویدئو کنفرانس،  در مورد داروهای درمانی ویروسی اظهار کرد: استفاده از داروهای ضدویروس بیماران اچ آی وی از اول در پروتکل درمانی کرونا هم بود، یک هزار و 200 نفر از بیماران مبتلا به اچ آی وی تست دادند و همه منفی بودند. شاید داروهای آنها باعث مصونیت بیماری برای آنها باشد.


وی افزود: آمار مبتلایان اچ ای وی به کرونا بسیار پایین‌تر از پیش‌بینی‌ها بود. البته این یک مقوله مطالعاتی است و باید مستندات علت آن را مشخص کنند اما ممکن است به خاطر داروهایی باشد که استفاده می‌کنند.


سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد این‌که آیا مردم می‌توانند به اپلیکیشن‌های سلامت اعتماد کنند یا خی،ر گفت:  تنها اپلیکیشنی که در حوزه سلامت مورد تأیید وزارت بهداشت است «ماسک» بوده و مردم نمی‌توانند دیگر نرم افزار‌ها را مرجع خود قرار دهند.


وی ادامه داد: وزارت بهداشت فقط با اپلیکیشن ماسک همکاری دارد و این‌که دیگر نرم افزارها ادعا می‌کنند با وزارت بهداشت همکاری دارند را رد می‌کنم.


جهانپور تصریح کرد: ما باید همچنان به زندگی با کرونا عادت کنیم تا بتوانیم این بیماری را شکست دهیم. در پاییز با یک اپیدمی دیگر روبه‌رو هستیم و مردم باید مراقب باشند و نکات بهداشتی را رعایت کنند.


سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در ارتباط با فعالیت‌های پزشکی در مراکز درمانی بیان کرد: با توجه به تشخیص دانشگاه‌های علوم پزشکی عمل‌های فوری انجام می‌شود. قسمت اعظم تخت‌های کرونای ما خالی است. در رابطه با آی سی یو هم همین طور است. بیش از 32 درصد تخت‌های ای سی یوی ما خالی است. باید به بیماری‌های دیگر رسیدگی کنیم و این ضروری است ولی در این مقطع این شامل جراحی‌های زیبائی نخواهد شد.


وی در ادامه در خصوص موضوع زباله‌سوز اهدایی چین نیز گفت: در رابطه با دستگاه زباله سوز چینی باید بگویم که هر شرکت ایرانی کوچک هم می‌تواند بسازد، این زباله‌سوزها در سراسر کشور وجود دارد. البته نمی‌دانم که رقابتی در این زمینه بین استان‌ها وجود دارد یا نه؟ اما مشکلی در تهیه ندارند. هم قم و هر شهر دیگری می‌تواند به راحتی تهیه کند. 


جهانپور در ارتباط وضعیت تولید و توزیع اقلام بهداشتی هم عنوان کرد: ما در  وزارت بهداشت نه ماسک تولید می‌کنیم نه توزیع‌کننده ماسک هستیم. ممکن است بخشی برای فروش داروخانه‌ای باشد که به ما مربوط می‌شود. در رابطه با قیمت‌گذاری در داروخانه هم یک بخشنامه صادر کردیم که همچنان بر جا است. آموزش‌های متعددی برای ساخت ماسک خانگی داده شده است که با ساده‌ترین ابزارها، امن‌ترین ماسک‌ها ساخته می‌شود.


جهانپور در ادامه درباره لزوم دریافت تأییدیه برای داروها نیز بیان کرد: داروهای معمولی بیمه شدگان، نیاز به تأیید ندارند و می‌توانند تا 6 بار داروهای خود را بگیرند. اما بیماران خاص‌تر ممکن است با بیمه به مشکل بخورند. داروهای بیماران مزمن، قلبی، پارکینسون، عروقی و قلب و ... می‌توانند تا شش بار دارو را تحویل بگیرند.


وی در خصوص اجرای طرح ترافیک هم گفت: طرح ترافیک و موارد مشابه آن، بنا بر تمام سیاست گذاری ها، تصمیمات ستاد کرونا است این تصمیم بر این است که طرح ترافیک نخواهیم داشت اگر پیشنهاداتی وجود دارد می‌تواند به ستاد فرستاده شود تا بررسی شود اما آنچه تا امروز مشخص شده است فقدان اجرای طرح ترافیک در شهرهای بزرگ است. 


وی در رابطه با اظهارات اخیر شبکه تلویزیونی شبکه اینترنشنال در خصوص آمارسازی وزارت بهداشت، گفت: اینها اظهارنظر سیاسی است. افرادی عامل سرویس‌های خارجی و امنیتی هستند که این خبرسازی را انجام می‌دهند. اطلاعات ما اطلاعات مشخص است و از زمان نمونه‌گیری تا زمان گزارش به بیمار و اعلام  ما از رسانه ۲۴ ساعت است. آن سامانه‌ای که آنها اشاره کردند آفلاین است و حتی تا  ۴۵ روز هم به روز نشده است. کسی از آن استفاده نمی‌کند، کسی از سامانه عجیب و غریب سری هم استفاده نمی‌کند. 


جهانپور بیان کرد: ناظران باانصاف قائل به این هستند که ایران، با توجه به شدیدترین وضعیت اقتصادی و تحریم با این مشکل روبرو شد. در این شرایط با استفاده از ظرفیت های خود، بهتر از کشورهایی که مشکلات مذکور را حداقل تا قبل از کرونا نداشتند، عمل کردیم.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب