دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر بهداشت خبر داد؛

انجام بیش از 35 هزار آزمایش سرپایی تشخیص کرونا در کشور/ هنوز کرونا مهار نشده است

معاون وزیر بهداشت گفت: تا امروز بیش از 35 هزار آزمایش سرپایی تشخیص کرونا انجام داده‌ایم که مورد تایید بهداشت جهانی بوده است.
کد خبر : 485976
57632948.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  علیرضا رئیسی ظهر امروز در نشست خبری مجازی که با حضور خبرنگاران برگزار شد ضمن قدردانی از کادر درمانی اظهار کرد: بزرگترین دغدغه ما امروز درباره ویروس و عوارض بیماری نیست بلکه بزرگترین نگرانی عادی‌سازی این بیماری است و اینکه فکر کنیم فعالیت ویروس تمام شده بزرگترین مشکل برای کنترل این بیماری است لذا از مردم خواهش می‌کنم که همچنان به رعایت نکات بهداشتی بپردازند و کنترل بیماری به معنای غلبه برکرونا نیست.


وی افزود: مردم فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل بهداشتی را جدی بگیرند و به عنوان ناظر عمل کنند. وقتی پروتکلی رعایت نشد تذکر بدهید این موضوع مصداق امر به معروف و نهی از منکر است. بسیج ملی مقابله با کرونا افتخار و برگ زرینی در تاریخ حوزه سلامت است که با همکاری همه مردم رقم خورد. دبیر کل سازمان جهانی بهداشت وقتی می‌خواست از ایران نام ببرد اولین نکته اشاره به غربالگری 71 میلیون نفری بود، در هفته‌ به یک میلیون نفر آموزش پزشکی دادیم و در صورت نیاز به مراکز بالاتر ارجاع داده شدند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت عنوان کرد: تا امروز بیش از 35 هزار آزمایش سرپایی انجام داده‌ایم که مورد تایید بهداشت جهانی بوده است. برنامه ریزی کرده‌ایم که 1.5 میلیون تست در کشور انجام دهیم.


رئیسی با بیان اینکه نباید فکر کنیم که بیماری مهار شده و عادی‌سازی انجام شود گفت: با عادی‌سازی شرایط ممکن است شیوع بیماری افزایش پیدا کند.


وی در مورد بازگشایی غیر قانونی اماکنی که ممکن است در آن‌ها تجمع صورت بگیرد گفت: اگر این بازگشایی‌ها بخواهد سلامت مردم را زیر سوال ببرد قطعا جلوگیری خواهیم کرد، اماکنی که جزء واحدهای صنفی پر ریسک هستند، اجازه بازگشایی ندارند. اگر جایی باز باشد، غیر قانونی است و تا الان بیش از ۳۰۰ واحد پلمپ شده‌اند. بیش از ۸۰۰ واحد تذکر گرفتند و مردم هم می‌توانند با ۱۹۰ تماس بگیرند و گزارش دهند. وزارت بهداشت پروتکل‌ها را تدوین کرده است و نظارت صرفا به عهده وزارت بهداشت نیست و تعزیرات و قوه قضاییه و نیروی انتظامی و اصناف جزء همکاران ما در حوزه نظارت هستند.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به تست‌های سرولوژی یا آنتی بادی و تبلیغ انجام تست با یک قطره خون گفت : تست آنتی‌بادی به هیچ وجه به‌عنوان تست تشخیصی بیماری کرونا نیست. امروز پیامی دیدم که یک آزمایشگاه «انجام تست کرونا در کمترین زمان با یک قطره خون» را تبلیغ می‌کرد. این همان تست آنتی‌بادی است که ما آن را به‌عنوان یک تست تشخیصی اصلا قبول نداریم. این تست فقط مواجهه با ویروس را نشان می‌دهد و بعد از گذشت ۱۴ روز از علائم بیماری، می‌تواند مثبت باشد که نشان می‌دهد یک مواجهه قبلی با ویروس وجود داشته است.


رئیسی ادامه داد: ما در دستور کار داریم که این تست را در چند جا انجام دهیم. مثلا برای افرادی که بیشترین برخورد را با ابین بیماری داشتند می خواهیم ببینیم، آیا تست آنتی‌بادی در بدن اینها تولید شده که بتواند از ابتلای آن محافظت کند یا خیر، یعنی افرادی که تست PCR آنها مثبت بوده است و تیتر آنتی بادی او مثبت شود،‌به احتمال زیاد تا مدتی در برابر ویروس ایمن خواهد بود و به گفته سازمان بهداشت جهانی این تست ها فقط برای سیر اپیدمیلوژیکی بیماری است و این تست ها برای تشخیص کاربردی ندارد.


وی درباره بازگشایی و فعالیت کلینیک‌های زیبایی هم اظهار کرد: مراکز بخش خصوصی درمانی و کلینیک‌های زیبایی منعی برای فعالیت ندارند و می‌توانند باز باشند. اما واقعیت این است که میزان مراجعه مردم به بخش خصوصی به‌خصوص زیبایی پایین آمده است. این مساله در ۲ جا بحث شد. یکی در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که این جراحی‌ها جزء مشاغل آسیب‌دیده قرار و تسهیلات بگیرند و دیگری کمیته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا که به زودی در مورد آن تصمیم‌گیری خواهند کرد و در جراحی‌های زیبایی اولا باید جزء آن لیست قرار گیرند تا تسهیلاتی را برای آن مراکز قائل شوند.


رئیسی ادامه داد: طبق بررسی ما، کرونا باعث شده که میزان درآمد ۶۰ درصد از این مراکز پایین بیاید و درآمد آنها دچار آسیب شود لذا قرار شد کمیته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه تصمیم‌گیری کند و فکر می‌کنم که در آینده نزدیک، تسهیلاتی برای این مراکز قائل شوند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بسیج ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: اگر می‌بینید ورودی بیمارستان‌ها کم شده ناشی از بسیج ملی مقابله با کروناست و ۷۰۰ هزار ویزیت در مراکز ما انجام شد و ما مدیون اجرای بسیج ملی مقابله با کرونا هستیم.


رئیسی درباره شلوغی خیابان ها و ترافیک در سطح شهر اظهار کرد: شلوغی که اکنون در خیابان ها می بینیم،‌ ناشی از رعایت فاصله گذاری اجتماعی است،‌ ما پیش از شیوع کرونا برای پیشگیری از آلودگی هوا تاکید بر استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی داشتیم اما اکنون توصیه ما بر عکس است چرا که استفاده از وسیله حمل و نقل شخصی می تواند در رعایت فاصله گذاری اجتماعی موثر باشد اما ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد، البته باید تمام کشور را رصد کرد و فقط تهران را مدنظر قرار نداد.


وی درباره بازگشایی اصناف و پاساژها و شلوغی شهر اظهار کرد: بنابر اعلام اصناف بسیاری از واحدهای صنفی رونق زیادی ندارند و اصنافی مثل کیف و کفش و پوشاک استقبالی از طرف مردم صورت نگرفته است و ما اکنون هم توصیه داریم مردم فقط برای خرید ضروری به مراکز خرید و پاساژها مراجعه کنند و اگر افراد برای پاساژ گردی از خانه بیرون بیایند، دچار چالش خواهیم شد و چنین موردی هم مشاهده نکردیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره علائم بیماری کرونا و تغییر این علامت‌ها اظهار کرد: سرفه، عطسه، گلو درد و مشکلات تنفسی از علائم شبه انفلوانزایی کرونا هستند، باید توجه داشت که ۴۴ درصد مبتلایان در شروع بیماری تب ندارد، اما بیش از ۹۰ درصد در طول بیماری تب می‌کنند و این دو نکته با یکدیگر فرق دارند و اینکه فکر کنیم می‌توانیم با تب سنجی بیماران را شناسایی کنیم، درست نیست و زمان تب سنجی در شناسایی بیماران مهم است، ویروس کرونا علایم گوارشی، سردرد، اختلال چشایی و بویایی دارد و با توجه به اثری که روی حلق و حنجره می‌گذارد، حتی می‌تواند در شنوایی اختلال ایجاد کند و برخی بیماران فقط سردرد دارند.


رئیسی گفت: برخی علامت‌ها را پزشک تشخیص می‌دهد و برخی علامت‌ها را بیمار اعلام می‌کند، به عنوان مثال پزشک میزان اکسیژن را می‌سنجد و اخیرا اعلام کردند که بسته شدن عروق در مغز، ریه و قلب رخ دهد و موجب سکته شود و این بیماری با توجه به اینکه گیرنده خاصی به نام AC۲ را هدف قرار می‌دهد، می‌تواند عروق، قلب، ریه و کلیه را مورد حمله قرار دهد و باید توجه داشت که تشخیص بیماری از روی مجموع بیماری است و کار دشواری نیست.


وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی‌ها حرم ها و برگزاری نماز جمعه و جماعت در مناطق سفید و شهرهایی مثل تهران، مشهد مقدس، قم و شیراز به ویژه در ماه رمضان گفت: در حال حاضر برای بازگشایی اماکن و واحد‌های صنفی و مشاغل تصمیم‌گیری کردیم تا مشاغل کم ریسک بازگشایی شود و باید پروتکل‌های فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود. بازگشایی مساجد و انجام برنامه های مذهبی در ماه رمضان مدنظر قرار دارد، به عنوان مثال ممکن است در یک شهر ۱۰ هزار نفری ۱۰ تا ۱۵ نفر بخواهند برای ادای نماز به مساجد بروند، ما اعلام کردیم، با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مردم می‌توانند به مساجد بروند و ترجیحا در خانه وضو بگیرند، از ماسک استفاده کنند و با خودشان مهر و جانماز ببرند.


معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در مساجد هم فعلا بحث سخنرانی، محافل قرآنی و مجلس دعا و مناجات نباید برگزار شود و تنها مردم می توانند برای ادای نماز به مساجد بروند، افزود: این تصمیم‌گیری فعلا فقط در حوزه مساجد انجام شده است. این رنگ سفید، زرد و قرمز نوعی تقسیم‌بندی میزان بروز و شیوع بیماری در سطح شهرستان‌ها و استان‌هاست تا بتوانیم به صورت محلی و استانی و شهرستانی تصمیم بگیریم و از طرفی هم نگرانی کلی ما درباره عادی شدن کرونا وجود دارد و بسیار خطرناک است، این فکر درست نیست همه جا باز شده ما می توانیم زندگی عادی داشته باشیم.


رئیسی تاکید کرد: آرزوی همه ماست که بتوانیم اماکن مذهبی مثل حرم امام رضا و حضرت معصومه و اماکن متبرکه در شهر تهران و شیراز بازگشایی شوند و زیارت کنیم، اما فعلا بنابر وضعیتی که اکنون داریم تا پایان ماه رمضان امکان بازگشایی این اماکن وجود ندارد. اگر زمانی وضعیت‌مان به مرحله‌ای رسیدیم که این اماکن در مناطق سفید باشند، درباره بازگشایی این اماکن تصمیم‌گیری می‌کنیم البته با روند فعلی بعید می‌دانم که به زودی این اتفاق بیفتد، اما امیدوارم همه ما به این آرزویمان زودتر برسیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: مناطق قرمز در جاهای مختلف است و ۶۰ شهرستان ما جزء‌ مناطقی هستند که بیشترین میزان بروز بیماری را دارند و وضعیتشان قرمز است و این مناطق عمدتا شامل مراکز استان‌ها هستند. برخی جاهای دیگر هم در استان‌ها هستند که میزان ابتلای آنها بالاست. در لرستان، خوزستان، تهران، اصفهان و شیراز چند شهرستان وجود دارد که وضعیت قرمز دارد. در اکثر استان‌های ما حداقل یک شهرستان علاوه بر مرکز استان به عنوان منطقه قرمز وجود دارد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب