فوران حماسه و هیجان حادثه در «رد خون»/ فیلم که تاریخی سخت و بحرانی را مرور میکند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای نهچندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بیرونقی گیشه یاد میکردند.
اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیسهای سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلمها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم بهصورت خانوادگی در شبهای ماه رمضان یکی از تجربههای لذتبخشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیتهای هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقهمندان به سینما به نوعی با یک فرهنگی مواجه شدهاند. با این حال گسترش بسترهای ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازهای این کمبود را جبران کرده است.
در سلسله گزارشهای «آپاراتچی» به معرفی فیلمهای جذابی میپردازیم که میتواند در این شبها اوقات فراغت خانوادهها را پرکند. این فیلمها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. میتوان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم میزند. فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی بهراحتی در دسترس قرار دارد.
حماسه مرصاد بر پرده نقرهای سینما
«ماجرای نیمروز۲: رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیهکنندگی سید محمود رضوی این روزها در شبکه نمایش خانگی و بسترهای اینترنتی نمایش فیلم در حال اکران است. سری دوم فیلم «ماجرای نیمروز» نخستین بار در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ و در جریان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و با نامزدی در دوازده رشته توانست سه سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس (محمدرضا شجاعی)، صداگذاری (مهرشاد ملکوتی) و جلوههای ویژه میدانی (ایمان کرمیان) را از آن خود کند.
«رد خون» از اوایل مهرماه سال ۱۳۹۸ اکران خود را در سینماهای کشور آغاز کرد و در نهایت با ۶ میلیارد و ۲۳۵ میلیون تومان فروش به کار خود در گیشه پایان داد.
مهدویان در «رد خون» که داستان آن در بهار و تابستان سال ۱۳۶۷ و هفت سال پس از «ماجرای نیمروز» میگذرد، به سراغ موضوع تاریخی تهاجم منافقین به مرزهای غربی کشور پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ و مقاومت نیروهای ارتش سپاه و گروههای مردمی در قالب عملیات مرصاد رفته است. سری اول این فیلم به شناسایی و فروپاشی شبکه عملیات منافقین در بحبوحه عملیات تروریستی این گروهک در سال ۱۳۶۰ اختصاص داشت.
در «ماجرای نیمروز ۲»، نیروهای امنیتی ایران متوجه حضور نفوذیهای منافقین پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در جبههها میشوند. آنها با طراحی یک عملیات و عزیمت دو مأمور امنیتی به بغداد میخواهند قبل از شروع عملیات احتمالی منافقین، عباس زریباف فرمانده این عملیات را ترور کنند، اما شرایط به گونه دیگری پیش میرود.
شخصیتهای اصلی تیم امنیتی نیروهای انقلابی در این فیلم رحیم (احمد مهرانفر)، کمال (هادی حجازیفر)، صادق (جواد عزتی) ، مسعود (مهدی زمینپرداز)، حامد (مهرداد صدیقیان) بودند که در سری دوم از این جمع، کمال، صادق و مسعود در هسته اصلی نیروهای امنیتی حضور دارند. ضمن این که افشین (مصطفی کیایی) هم به این جمع اضافه شده است که در ادامه مشخص میشود شوهرخواهر کمال است.
همسر افشین، زنی به نام سیما (بهنوش طباطبایی) است که در جبهههای جنگ پرستار بوده و حالا در روزهایی پایانی جنگ در اردوگاه اشرف به عنوان نیروی امدادگر در کنار منافقین حضور دارد. او نیز قرار است در جریان عملیات هجوم به خاک ایران یا همان «فروغ جاویدان» کذایی حضور داشته باشد. افشین که خود و همکارانش درگیر شناسایی تحرکات مشکوک منافقین هستند با اطلاع از زندهبودن لیلا و احتمال حضور او در بین نیروهای منافقین وارد چالشی سخت میشود و....
مهدویان با حفظ هادی حجازیفر و جواد عزتی از بازیگران اصلی قسمت اول این فیلم، از چهرههای جدیدی چون محسن کیایی، بهنوش طباطبایی، هستی مهدویفر و.... هم بهره برده است.
ماجرای نیمروز ۲ همچون سری اول خود به سوژههای راهبردی در تاریخ پس از انقلاب پرداخته است. اگرچه تحرکات و نحوه هجوم منافقین به مرزها کشور محور اصلی فیلم را شکل میدهد اما داستانهای فرعی آن به خوبی توانسته است شرایط حساس و شکننده روزهای پایانی جنگ و توطئههایی را که منافقین با همکاری و پشتیبانی صدام طراحی کردند به تماشاگر منتقل کند.
از سوی دیگر، ضربآهنگ موسیقی فیلم و پلانهای اکشنی که با هنرمندی هرچه تمامتر بازیگران فیلم به تصویر کشیده میشود بر بینندگان نیز اثر مثبت خود را گذاشته و آنها را تا پایان فیلم بهدنبال خود میکشاند.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/