ساز کرونایی تهران، همچنان ناکوک/ گوش شنوایی برای شنیدن هشدارها نیست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خیابانها اگر امکان انفجار داشتند، این روزها و با این حجم از تردد اتومبیل این گزینه را انتخاب میکردند. مردم بعد از لغو طرحترافیک بهمنظور کاهش استفاده از حملونقل عمومی تا میتوانند از اتومبیلهای شخصی خود استفاده میکنند و البته آنطرف در بحث حملونقل عمومی هم آنچنانکه باید و شاید شاهد کاهش استفاده آنها و خلوتی مترو و اتوبوسها نیستیم. کسبوکارها هم که به راه افتادهاند و جز تعداد اندکی از اصناف پرریسک و پرخطر که آنها هم پشتکرکرههای پایین مغازههایشان و ذیل عدمنظارت صحیح فعالیت میکنند، بقیه درحال کار هستند.
رستورانها بهاصطلاح فقط غذای بیرونبر به مشتریها میدهند و البته حساب آشناها جداست، میتوانند وارد شوند. حملونقل عمومی از مرحله ضربدر چسباندن عبور کرده و مردم در فاصله یک سانتیمتری به جای یکونیم متری کنار یکدیگر نشستهاند، پارکها و بوستانها فعالیتشان را از سرگرفتهاند و ترددهای بیناستانی دوباره برقرار شده است. همهچیز تقریبا شبیه همان دو ماه و اندی پیش است، همان روزهایی که نه خبری از کرونا بود و نه کسی در مخیلهاش میگنجید که روزی جهان اینطور در برابر یک ویروس به زانو دربیاید و همهچیز درحالت تعلیق و تعطیلی قرار گیرد.
در این وانفسا که نگرانیها همچنان پابرجاست و خبری از تولید دارو یا واکسن برای محافظت انسان دربرابر این بیماری نیست، ضدونقیضها در اخبار و اظهارات هم خود کاسه داغتر از آش شده و مردم را در تجربه یک شرایط نامتعادل و غیرقابلپیشبینی فرو بردهاند. درطول شبانهروز بخشهای مختلف و متعدد خبری از رسانههای مختلف پخش میشوند؛ خصوصا رسانه ملی. در اکثر این اخبار تقریبا همه کشورهای دنیا وضعیت نابسامانی دارند (که البته دارند)، جز ایران! این سادهانگاری و این احتیاطزدایی از اذهان عمومی همانقدر خطرناک است که تعجیل در آغاز به کار بنگاههای اقتصادی و... خطرناک بود و حالا همه مضطرب نشسته منتظر عواقب این سادهانگاریها هستیم. پس درکنار شرححال بد سایر کشورها و ملتها بد نیست کمی بدونروتوش از واقعیت حال کشور خودمان خصوصا تهران با جمعیت چندمیلیونیاش سخن بگوییم.
ساز کرونایی تهران، همچنان ناکوک؛ احوال از آنچه در رسانه میبینید، وخیمتر است
کرهجنوبی و چین روز گذشته اعلام کردند میزان مرگومیر بر اثر ابتلا به کرونا در کشورهایشان به صفر رسیده است. البته این بار چندمی است که چین با یک نوسان جزئی چنین خبری را اعلام میکند، پس میتوان ادعا کرد این دو کشور از کشورهای پیشرو و موفق درجهت مقابله با ویروس کرونا و کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از شیوع این بیماری هستند. کشورهایی نظیر آلمان، سنگاپور و... بهدلایلی ازجمله کنترل سریع اپیدمی و انجام آزمایشهای گسترده تا حدی از کشورهای موفق بودهاند. دراینبین، البته میتوان نامی از ایران هم برد که پس از آن شیوع وحشتناک کرونا در روزهای ابتدایی در کشور و تعداد زیاد جانباختگان رفتهرفته مسیر تعادل و کنترل بیماری را درپیش گرفت و میزان مبتلایان و جانباختگان کمکم کاهش پیدا کرد. اما همه اینها باعث نمیشود از وضعیت بغرنج موجود در پایتخت در مواجهه با کرونا غافل شویم.
براساس اعلام ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت «درحالحاضر نسبت به زمان اوج کرونا در کشور، بیش از ۵۰درصد موارد بستری و حدود ۷۰درصد موارد مرگومیر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است. همچنین در اکثر استانهای کشور خوشبختانه روند نزولی بیماری بهصورت قابلتوجهی مشاهده میشود. نکته مهم این است که هر بازگشایی اثرش را در افزایش یا کاهش موارد بیماری، حدود پنج روز تا یک هفته بعد در بیماران سرپایی، ۱۵ روز بعد بر بار بستری و یک ماه بعد بر بار مرگومیر بیماری نشان میدهد. حال ما نسبت به سه هفته پیش موارد بستریمان ۵۰درصد و موارد مرگومیرمان ۷۰درصد کاهش پیدا کرده است که امیدواریم همین روند ادامه یافته و بازگشاییها اثر سوئی نداشته باشد.» با توجه به این سخنان، وضعیت میدانی و بازگشایی پلهپله کسبوکارها بد نیست به برخی اظهارنظرها هم نگاهی بیندازیم.
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/ 27 فروردین 99
«بالاترین میزان کل مراجعان در کشور، بالاترین میزان ابتلا به ویروس کرونا، بالاترین میزان بستری ناشی از کووید-۱۹، بالاترین مریضهای بدحال و بالاترین میزان اشغال تختهای ویژه پس از شیوع کرونا در کشور مربوط به استان تهران است. تجمعات، افزایش بار ترافیکی، تغییرات در ساختار حضور افراد در شهر و... نهتنها ظرف امروز و فردا آثار خود را نشان نخواهد داد بلکه در میزان آمار فوتیها تغییرات را یکماه بعد مشاهده خواهیم کرد.»
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/ 23 فروردین 99
«شهر تهران هنوز یک شهر در تبوتاب اپیدمیک است. باید بدون شتاب و عجله و با تأنی و برنامهریزی منظمتر و منسجمتر به این سمت حرکت کنیم. تهران شرایط ویژهای دارد و باید حتما این تفاوت دیده شود و هر آنچه بهعنوان نسخهای واحد در سایر استانها وجود دارد باید در تهران متفاوتتر دیده شود. باید ریتم متفاوتتری برای تهران در زمینه بازگشت به کسبوکارها اعمال شود.»
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/20 فروردین 99
«میتوان تهران را یکی از مهمترین مراکز داغ بیماری کرونا برشمرد که با هیچ استان دیگری در کشور قابلمقایسه نیست.»
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/۵ اردیبهشت 99
«ترددهای غیرضروری در خیابانهای شلوغ و پرتراکم شهر تهران نشان میدهد برخی از مردم بیماری کرونا و خطرات آن را هنوز جدی نگرفتهاند.»
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/۳ اردیبهشت 99
علیرضا زالی، «الگوی مراجعه بیماران مبتلا به کرونا تغییر پیدا کرده است و بیماران با حال وخیمتری به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه میکنند، این موضوع علاوهبر فشار مضاعف بر دوش کادر درمان، مدت درمان مبتلایان را نیز افزایش خواهد داد. در بخش مراجعان کلی به بخشهای بهداشتی و درمانی شاهد ۶درصد رشد عمومی بودهایم و در بیمارانی که در بخشهای ویژه و عادی بستری شدهاند نیز بهترتیب یک و 6درصد رشد داشتهایم.»
علیرضا زالی/ فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران/ 31 فروردین 99
«درباره وضعیت اپیدمی با بازگشایی پاساژها از روز اول اردیبهشت نکته حائز اهمیت ترددهای بیش از گذشته مردم در سطح شهر بهویژه با وسایل حملونقل عمومی است که امکان تماس را افزایش میدهد و با توجه به اینکه با گذشت زمان تعداد بیشتری از مردم به این ویروس مبتلا شدهاند، بر تعداد ناقلان ویروس افزوده شده است.»
ایرج حریرچی/معاونکل وزیر بهداشت/6 اردیبهشت 99
«روند نزولی در پذیرش بیماران بستری و مرگومیر در اکثر استانهای کشور مشاهده میشود، اما نکته مهم این است که وقتی روزانه ۳۰۰ بیمار جدید در استان تهران بستری میشوند، گرچه نسبت به هفتههای اخیر کمتر است، اما باز هم هشداردهنده است. تعداد بیماران بستری در آیسییو هنوز هشداردهنده است.»
محسنی بندپی/استاندار تهران/۵ اردیبهشت
«اگر روند روزهای اخیر در استان تهران ادامه یابد و شرایط موج بیماری پیش آید، همه گشایشهای صورتگرفته لغو و برای اعمال محدودیتها اقدام میشود.
***
اینها همه بخشی از اظهارنظرهای مسئولان نظام بهداشتی و سیاسی کشور در ارتباط با وضعیت کلانشهر تهران در مواجهه با شیوع کروناست.
اظهاراتی که همگی به وضعیت خاص و البته هشداردهنده تهران اشاره دارند، اما با وجود این، آن چیزی که این روزها در سطح شهر مشاهده میشود درجهت خلاف این نگرانیهاست و آنطور که در برخی رسانهها گفته میشود تهران وضعیت مناسبی از جهت مراجعان به مراکز درمانی برای ابتلا به کرونا ندارد و اگر زودتر تمهیدات ویژهای برای مدیریت شیوع این بیماری در پایتخت اتخاذ نشود، در آینده شاهد اوجگیری میزان مبتلایان و جانباختگان خواهیم بود.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/