اصلاحات در برزخ اختلاف؛ پایان کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نزدیک است؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «سرمایهسوزی نابخردانه ممکن است بعد از پایان آن سیاستبازی خرمنسوز، خود تئوریسینپندار و اعوانوانصار بیحاصل و محصولش را به وادی «شارلاتانیسم» هدایت سازد». این جملات بخشی از پاسخهای مسئول رسانهای محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات به محمد قوچانی، عضو و مدیرمسئول روزنامه اصلاحطلب سازندگی است.
نزدیک به یک سالی است که اصلاحطلبان در وادی سیاستورزی و قدرت با یکدیگر بهشدت درگیر شدهاند و هرازگاهی در قالب سخنرانی و مقالههایشان به هم میتازند.
البته این اختلاف و چنددستگی در درون جریان اصلاحات برای یک و دو روز اخیر نیست. ماهیت سیاسی متفاوت برخی از آنها در مسائل سیاسی و اقتصادی سبب بروز و شکاف زیاد در میان آنها شده است. حزب کارگزاران سازندگی که از آنها بهعنوان میراثداران مرحوم هاشمی رفسنجانی یاد میشود، در چند سال اخیر و بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 96 بارها به سیاستهای خاتمی و عارف تاختهاند.
فشارهای کارگزارانیها از طریق روزنامه این حزب همواره در این دو سال بر گروه عارف اعمال شده است. محمد قوچانی در مقالهای بسیار تند علیه عارف نوشته بود: «تندیس سکوت اصلاحات دکتر محمدرضا عارف که «رئیس شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان(؟!)» هم هست (شورایی که مهمترین کارش خلعید از خویش در تنها مأموریتش بود) هنوز کلمهای سخن نگفته است».
همین بخش از نامه موسوی لاری بود که موجب شد تا ارگان رسمی حزب کارگزاران سازندگی که از پیش از انتخابات مجلس بارها از عملکرد شورای سیاستگذاری و رئیس آن انتقاد کرده و درباره لزوم بازنگری در ساختار این شورا بهعنوان نهاد تصمیمساز و بالادستی در جریان اصلاحات سخن گفته بود، در شماره امروز خود با پرداختن به این نامه، آن را بهعنوان آغازی بر بروز تغییرات ساختاری در شورای سیاستگذاری و متعاقب آن پررنگ شدن نقش احزاب اصلاحطلب در این شورا قلمداد کند.
کار این جریان در نزاع و دعوای سیاسی به همین موارد ختم نمیشود. کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتگویی که بسیار جنجالبرانگیز شد گفته بود که محمد خاتمی دیگر رهبر جریان اصلاحات نیست و باید به فکر سازوکار تازهای در درون این جریان بود. وی گفته بود: «رئیس دولت اصلاحات و هر کس دیگر باید با وسواس بیشتری استراتژیشان را انتخاب کنند و آبروی خود را خرج هر کس و هر نوع انتخاباتی نکنند تا سرمایه اصلاحات هدر نرود».
کرباسچی بر این نکته تأکید هم کرد که اصلاحات از ابتدا تاکنون رهبری نداشته است و نه آقای خاتمی ادعای رهبری اصلاحات را داشته و نه جریان اصلاحات با هم بر سر رهبری این جریان توافق کردهاند.
هیزم آتش اختلافات اصلاحطلبان با این صحبتهای کرباسچی به اوج خود رسید و انگار کار دیگر از شیخوخیت برخی از اعضای مجمع روحانیون مبارزه و برخی از اعضای خاکستری اصلاحات هم گذشته است و این شکاف با هیچ پینهای وصله نخواهد شد.
بعد از حرفهای کرباسچی نوبت به پاتک عارف رسید. رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی که توفیق چندانی در مجلس دهم نداشت در سخنرانی خودش با اشاره به اینکه حمایت اصلاحطلبان از روحانی در سال ۹۲ و ۹۶ درست بود، گفت: هجمهها در درون جبهه اصلاحات توسط یک نفر انجام میشود. منظور او از یک نفر قطع بهیقین کرباسچی و جریان کارگزاران بوده است.
در همین مورد شریف، دبیر کل حزب هدا گفت: «افرادی به شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان ایراداتی وارد میدانند؛ برخی از احزاب، نفراتی را بهعنوان عضو حقیقی در شورا شرکت میدهند و درنتیجه، سبد رأی آنها در تصمیمها بالاتر میرود». او اعلام کرده که اختلافات جدی بین عارف و کرباسچی وجود دارد.
دو روز قبل هم بود که دوباره روزنامه سازندگی آتش توپخانه خودش را به سمت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات گرفت و خبری مبنی بر استعفای موسوی لاری از نایبرئیسی شورای عالی منتشر کرد. این روزنامه مقصود اصلی این استعفا را بازسازی جریان اصلاحات دانست که به نظر میرسد با استعفای عارف از ریاست آن به پایان برسد.
به نظر میرسد دعوای کرباسچی و عارف به پایان خط خود رسیده است و بعد از شکست مهلک اصلاحطلبان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بازی رسانهای و تبلیغاتی به ضرر عارف در حال تمام شدن است. کرباسچی در چندین نوبت به اصلاحطلبان و خاتمی تاخته و دیگر آب این دو جریان انگار در یک جوی نمیرود. با توجه به اینکه کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری مانده باید منتظر تغییرات زیادی در جریان اصلاحات برای بازسازی خود در انتخابات 1400 باشیم.
گزارش از محمدعلی حسن نیا
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/