درخواست یک انجمن علمی برای ورود دستگاه قضایی به ادغام پژوهشکده آبخیزداری
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در روزهای گذشته موضوع انحلال پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور و ادغام آن در پژوهشکده جنگلها و مراتع با واکنشهای نخبگان و کارشناسان این حوزه مواجه شده است. دکتر جهانگیر پرهمت از اساتید پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری هفته گذشته در نامهای تبعات ادغام پژوهشکده حفاظت خاک را هشدار داده بود.
به نظر میآید این تصمیم که با ایرادات کارشناسی جدی روبرو است، تنها مرکز تخصصی علمی و تحقیقاتی حوزه آبخیزداری را در خطر نابودی قرار داده که منجر به مانعی برای اقداماتی مانند تامین آب لازم جهت رشد تولیدات کشاورزی، بهبود مدیریت آب و کاهش فرسایش خاک و مسکونی ناشی از سیل و سیلاب خواهد شد.
در ادامه واکنشهای کارشناسان، انجمن علمی سیستمهای سطوح آبگیر باران ایران در نامهای که به امضای سیدمحمد تاج بخش رئیس هیئت مدیره آن رسیده، از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی درخواست کرده تا قوه قضاییه به انحلال پژوهشکده حفاظت خاک و ادغام آن در پژوهشکدهای دیگر ورود کند. این انجمن علمی در بخشی از نامه خود درباره مزایای حفظ و توسعه آبخیزداری در کشور بیان میکند« آبخوانداری با نگاه تبدیل نغمت سیل به نعمت بزرگ منابع آب، ظرفیتهای استفاده نشده در حوزههای آبخیز، تبدیل اراضی مولد گرد و غبار به واحدهای اراضی مفید و مولد محصول همراه با اشتغالزایی محلی، توسعه فناوری و مهار شدت سیلخیزی، توسعه سدهای زیر زمینی برای مهار آبهایی که از دسترس خارج می شوند، تنها بخشی از دستاوردهای دوره عمر کوتاه این پژوهشکده میباشند.»
همچنین انجمن علمی سیستمهای سطوح آبگیر در نامه خود به خدمات ارزنده پژوهشکده آبخیزداری اشاره میکند که موجب رشد تحقیقات و توسعه علمی و عملیاتی آبخیزداری در کشور شده است. این انجمن علمی در اینباره میافزاید« پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیرداری تنها مجموعه پژوهشی تخصصی در این زمینه است که امروزه با اجرای طرحهای تحقیقاتی و اجرای الگوهای متعدد آبخیزداری و آبخوانداری، تهیه نقشه های ملی متعدد در زمینه سیل خير حوزه های آبخيز، ظرفیت های آبی کشور، خطر و اطلس سیل، شدت فرسایش و تخریب خاک اقدامات شگفتانگیزی را به منصه ظهور رسانده است.»
یکی دیگر از نکات مهم این نامه اشاره به گزارش علمی گروه بررسی و تحقیقات علل وقوع سیل و تخریب گسترده آن در سالهای اخیر به رئیس جمهور است که این گروه یکی از دلایل مهم افزایش تخریب سیل را بیتوجهی به موضوع آبخیزداری بیان کرده و راهکار آن را تشکیل پژوهشکده سیل و حفاظت خاک بیان کرده است. این نامه درباره این موضوع آورده است« گفتنی است که در مجموعه گسترده دولت و موسسات آموزشی و پژوهشی متعدد در سطح کشور، حتى انحلال این مجموعه که در سطح ملی و استانی حداکثر دارای ۲۰۰ نفر متخصص عضو هیئت علمی و متخصص میباشد در اصلاح ساختار اداری و کوچکسازی تأثیری جز از دست دادن یک نهاد پژوهشی فعال نخواهد داشت. این در حالی است که در گزارش گروه منتخب رئیس جمهور نیز برای بررسی سیل به تشکیل پژوهشکده سیل و حفاظت خاک تاکید گردیده است.»
با این حال باید دید با وجود افزایش مخالفتهای کارشناسان و گروههای علمی با ادغام پژوهشکده آبخیزداری آیا در این تصمیم غیر کارشناسی تغییری ایجاد خواهد شد؟
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/