دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1399 - 13:07
حقی در گفتگو با آنا:

تولید ادبیات فانتزی و ژانر علمی تخیلی از جنبه فرهنگی ضروری و به لحاظ اقتصادی سودآور است

مدیر انتشارات کتابستان معرفت با اشاره به اینکه آثار فانتزی و علمی تخیلی مورد علاقه نوجوانان است، گفت: تولید ادبیات فانتزی و ژانر علمی تخیلی از جنبه فرهنگی ضروری و به لحاظ اقتصادی سودآور است.
کد خبر : 485010

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با یک داستان علمی، ‌تخیلی و‌ فانتزی، خواننده از مرزهای تکرار و زندگی روزمره فرار می‌کند. بال می‌گشاید و خود را در جهانی پیدا می‌کند که همه چیزش متفاوت است. داستانی که چیزی در آن تکراری نیست. به دنیایی خارق‌العاده سفر می کنی؛ دنیایی که هیچ از آن نمی‌دانی و باید همه چیزش را از نو کشف کنی. این خیال‌پردازی بی مرز برای نوجوانان که خیال‌پردازتر هستند بسیار جذاب‌تر است.


علاقه و ذائقه مخاطب به این نوع کتاب‌ها باعث شده تا گونه‌ای در ادبیات به نام ژانر «علمی، تخیلی» و «فانتزی» پدید بیاید. ژانری که در ادبیات فارسی راه طولانی را برای پیمودن دارد.


انتشارات کتابستان معرفت یکی از ناشران ایرانی است که دست به تولید آثاری در حوزه «علمی، تخیلی» و «فانتزی» ویژه مخاطب نوجوان زده است محمد حقی، مدیر این انتشارات در این‌باره به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از همان ابتدای شروع کار نشر ادبیات نوجوان در دستور کارمان قرار داشت ولی کمتر به این سمت رفته بودیم تا این‌که در یکی دو سال گذشته این کار را جدی‌تر گرفتیم. بخشی از آن هم به این برمی‌گردد که با کتاب‌های ترجمه‌ای مواجه شدیم که بازار را گرفته بودند و تصمیم گرفتیم در حوزه تولید نوجوان قدم‌هایی برداریم این برنامه از سال گذشته به‌صورت جدی‌تر گرفته شد از سوی نشر کتابستان معرفت و امیدواریم که در سال هشت تا ده کتاب در این حوزه بتوانیم منتشر کنیم.


وی با اشاره به اینکه اظهار کرد: تولید ادبیات فانتزی و ژانر علمی تخیلی از جنبه فرهنگی ضروری و به لحاظ اقتصادی سودآور است؛ الان نزدیک به سی کتاب در انتظار چاپ داریم که قرار بود برای نمایشگاه کتاب این عنوان‌ها را برسانیم اما این اتفاق نیفتاد.


مدیر انتشارات کتابستان معرفت بیان کرد: در نشر کشور به داستان‌های علمی تخیلی و فانتزی ایرانی زیاد توجه نشده است و بااینکه این ژانرها در ادبیات گذشته ما در قالب داستان‌های اسطوره‌ای و افسانه‌ای وجود داشته است و مفصلاً در کتب گذشته ادبی ما وجود دارد اما متأسفانه الان خیلی به این سمت نرفتیم و فضای علمی تخیلی و ژانر فانتزی در ایران را کتاب‌های ترجمه قبضه کرده است.


حقی گفت: تولید آثار در این حوزه نیازمند بحث‌‌های مبانی نظری است اما به نظرم باید در این زمینه آثاری تولید شود تا این تولیدات مقدمه‌ای بشود برای فعالیت‌های تئوریک درباره این ژانر درباره اینکه ما دستمان در فضایی فانتزی چقدر باز است یا در فضای علمی تخیلی تا چه حد می‌توانیم تخیل را وارد کنیم. این‌ها مسائلی است که باید بررسی شود و ما ابتدا تولید کردیم تا بابی برای این مسائل شود.


وی ادامه داد: درباره مبانی نظری و علمی رمان و داستان کوتاه اساتید فعالیت‌ها و پژوهش‌های انجام داده‌اند اما درباره این بخش کاری انجام‌نشده است و در این حوزه به نظر من کار عملی متقدم بر کار نظری است و به نظرم باید کتاب‌هایی و آثاری تولید بشود تا پیرامون آن بحث‌های نظری شکل بگیرد و تئوری‌پردازی بکنند که کجای کار اشتباه است و کجای کار درست است.


اخیراً کتاب «قلعه محافظان» در انتشارات کتابستان معرفت منتشر شد که یک اثر دینی_فانتزی است برای مخاطب نوجوانان و بسیار جذاب است. این اثر درباره حضرت ابراهیم است و داستان آن چهار پرنده‌ای که در چهار کوه قرار داد و آن‌ها را صدا زد که زنده می‌شوند که در قرآن هم داستان آن آمده است. ماجرای این کتاب بسیار دل‌نشین و جذاب است به لحاظ قصه‌گویی و دینی. در همین زمینه رمان «حصار» را نیز اخیراً منتشر کرده‌ایم که یک فضای ضداستکباری و ضداستعماری دارد و که داستان شهری است که دچار یک بحران شده است و دانشمندانی که برای رفع این بحران تلاش می‌کنند.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب