فریدون جیرانی: خودسانسوری مطبوعات نگرانکننده است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، این کارگردان سینما و تلویزیون از غرفه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بازدید کرد و ادامه داد: به نظرم شرایط با آن شرایطی که سالها پیش در مطبوعات کار میکردم، متفاوت شده است.
او یادآور شد: از سال 1370 در مطبوعات سینمایی بودم؛ چه در نشریه «گزارش فیلم» که یکی از بانیان آن بودم و چه در هفتهنامه «سینما» که 10 سال، سردبیر و معاون سردبیر بودم اما در حال حاضر شرایط دیگری به وجود آمده و شرایط خاص شده است.
جیرانی در توضیح شرایط مورد نظرش، گفت: به نظرم در حال حاضر بیش از اینکه یک ممیزی روشن وجود داشته باشد و آن ممیزی بگوید که باید چه کار کرد یک اتفاقی افتاده و آن هم خودسانسوری است که درون ما شکل گرفته و یک احتیاط بیش از حدی به وجود آمده و همین باعث به وجود آمدن یک نگرانی شده است و این نگرانی و خودسانسوری در نوشتن مقاله، درج خبر، گرفتن مصاحبه منجر شده که ما برخی از حرفهایمان را راجع به موضوعات مختلف نزنیم؛ البته هیچ کس هم به ما نمیگوید که این حرفها را نزنید، ولی انگار یک حسی مانع این اتفاق میشود. همین خودسانسوری است که باعث شده در مطبوعات موضوعی منعقد نمیشود و به انتها نمیرسد. تلخی داستان این است و من فکر میکنم تا جایی که مطالعه دارم و کار کردهام هیچ شرایطی مثل شرایط امسال و این دو سال نبوده است.
جیرانی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره وضعیت فعلی سینمای ایران اظهار کرد: وضعیت سینمای ایران هم جدای از این نیست. به هر حال شرایطی حاکم است که اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع همه با هم مخلوط شدهاند و سینما هم جدا از اینها نیست.
دوستی امروز به من میگفت که روزنامه من دولتی است؛ البته من فکر میکنم دولت در حال حاضر به کمک نیاز دارد و اگر هم به من بگویند، دولتی است من میگویم اشکالی ندارد؛ چرا که معتقدم باید به دولت کمک کرد. به اعتقاد من این دولت یکی از دولتهایی است که لازم است در این مقطع آن را کمک کنیم، یعنی احساس و منطق من این را میگوید.
وی در پاسخ به اینکه آیا قرار است برای سینما فیلم بسازد؟ اعلام کرد: قطعا تا عید نوروز فیلم نخواهم ساخت ولی بعد از عید نمیدانم چطور میشود. باید فضا و شرایط ر ا ببینیم. به هرحال میل به فیلمسازی با توجه به آماری که در بخش فیلمسازی وجود دارد، زیاد است اما این میل به فیلمسازی نشاندهنده رشد سینما نیست.
جیرانی همچنین خبر داد که برای تلویزیون هم قرار نیست سریالی بسازد.
این کارگردان سینما و تلویزیون همچنین درباره ارزیابیاش از نامهی اخیر همایون اسعدیان به رییس صداوسیما درخصوص برنامه «هفت» اظهار کرد: ابتدا بگویم که من هم با آقای افخمی و هم با اسعدیان رابطه خوبی دارم. من معتقدم آقای اسعدیان در برنامهی شبکه خبر که من ندیدهام و فقط در روزنامهها خواندم و اگر میدیدم خیلی بهتر بود کمی درباره همکارانش تند رفت آنچه که من خواندم آقای اسعدیان درباره همکاران نباید این موضع را میگرفت. و در عین حال معتقدم پخش گزینشی مصاحبه آقای اسعدیان در هفت هم کمی ناجوانمردانه بود.
جیرانی با اشاره به برخی حواشی مطرح شده درباره سخنگوی کانون کارگردانان همچنین مطرح کرد: آقای اسعدیان اتفاقا به نظر من فیلمسازی نیست که میل داشته باشد برای آرشیو یا برای مخاطب خاصی فیلم بسازد. تا جایی که من فیلمهای ایشان را دیدم و حتی آخرین فیلم او که «بوسیدن روی ماه» بود، فیلمهایی هستند که میل به مخاطب دارند، اصلا جریان فیلم سازی امثال همایون اسعدیان جریان محفلی نیست.
او همچنین با اشاره به نامه اخیر مهدی کرم پور خاطرنشان کرد: وقتی به آقای کرم پور،پروانه ساخت نمیدهند، طبیعی است که باید اعتراض بکند ولی دلیلی ندارد که وضعیت کلی سینما را زیر سوال ببرد.
انتهای پیام/