دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1399 - 10:00
آنا گزارش می‌دهد؛

کرونا و تجربه متفاوت ماه رمضان در کشورهای اسلامی/ نماز، دعا و نیایش در خانه

مسلمانان کشورهای عربی و اسلامی در ماه رمضان به انجام عبادت‌های جمعی در مساجد و مکان‌های مذهبی عادت داشتند، ولی امسال به دلیل رعایت مسائل بهداشتی نمی‌توانند همچون سال‌های گذشته دور یکدیگر جمع شوند و با خدا راز و نیاز کنند.
کد خبر : 484736
1-67.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم؛ ماهی که مسلمانان سراسر جهان مدت‌هاست در انتظار فرارسیدن آن هستند و خود را برای یک ماه تزکیه نفس و روزه‌داری آماده کرده‌اند. مسلمانان در این ماه در سراسر جهان از خوردن و آشامیدن در مدت مشخصی از روز دست می‌کشند تا با گرسنگان جهان ابراز همدردی کنند و توشه معنوی بردارند. 


بیشتر بخوانید:


تعلیق اقامه نماز در مسجدالحرام و مسجدالنبی


تا چند روز دیگر، مردم کشورهای عربی و مسلمانان ماه مبارک رمضانی را آغاز می‌کنند که تاکنون سابقه نداشته است؛ ماهی که در آن عبادت‌ها تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان قرار گرفته است و مسلمانان را از خروج از منازلشان برای اقامه نماز جماعت در مساجد منع می‌کند. مسلمانان در کشورهای عربی و اسلامی در این ماه به انجام عبادت‌های جمعی ازجمله افطار، قرائت دعا و قرآن در مساجد و مکان‌های مذهبی عادت داشتند، ولی امسال به دلیل رعایت مسائل بهداشتی نمی‌توانند همچون سال‌های گذشته دور یکدیگر جمع شوند و قرآن قرائت کنند.


آغاز فعالیت کمیته‌های مسکن و پزشکی سازمان حج و زیارت در عربستانمدیرکل جدید حراست سازمان حج و زیارت منصوب شددفتر نمایندگی سازمان حج در عربستان فعال می‌شود/مراسم دعا همچون گذشته برگزار می‌شوداولویت‌های حج تمتع ۹۶ اعلام شدترافیک پرحجم در جاده‌های شمالی عربستان سعودی امنیت حجاج بیت‌الله الحرام را تضمین کرد/ اعزام جمعی از خانواده‌های شهدای مسجد‌الحرام و منا به حج


کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس ازجمله نقاطی هستند که تأثیرپذیری از ویروس کرونا در ماه مبارک رمضان را بیشتر در آنها می‌توان احساس کرد؛ چه اینکه تدابیر کلی و جزئی مقامات بهداشتی کشورهای عربی باعث ممنوعیت تردد شده است و مردم نمی‌توانند در بقاع متبرکه و مکان‌های مذهبی عبادت‌های ماه رمضان را انجام دهند. اوج این موضوع را می‌توان در شهر مکه و مدینه به‌عنوان مهد جهان اسلام مشاهده کرد.


شاید برای نخستین‌بار باشد که مسلمانان نمی‌توانند نمازهای خود را در مساجد بخوانند و شاهد بلند شدن صدای اذان از مناره‌های مساجد باشند، درحالی‌که تصاویری از مساجد خالی در ماه مبارک رمضان منتشر خواهد شد. 



ماه رمضان در کنار کرونا باعث ایجاد تناقضی عمیق شده است، زیرا اکنون همه به فکر جدایی، قرنطینه و فاصله هستند اما نفس ماه رمضان بر وحدت، تجمع و حضور در مساجد و جلسات دعا و نیایش استوار است.



با وجود این، بسیاری از علمای اسلامی تأکید کرده‌اند که مسلمانان در ماه رمضان در خانه عبادت کنند و برای اقامه نماز بیرون نیایند.


طبق دستور وزارت بهداشت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، مساجد و مکان‌های مذهبی در کشورهای عضو به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی بسته خواهد ماند و تنها می‌‌توانند صدای اذان را از مناره‌ها پخش کنند. حتی در برخی از کشورهای عربی مشاهده شده است که به جای عبارت «حی علی الصلاة» عبارت «صلُّوا في رحالكم» یا «صلُّوا في بيوتكم» (نماز را در خانه‌های خود اقامه کنید) استفاده می‌کردند.


عربستان


عربستان در راستای جلوگیری از گسترش کرونا، نمازهای تراویح را در مسجدالحرام و مسجدالنبی به حالت تعلیق درآورد. نماز تراویح در شب‌های ماه رمضان به‌وسیله برادران اهل سنت به جا آورده می‌شود. این تعلیق شامل برگزاری نمازهای پنج‌گانه نیز می‌شود. در بیانیه ریاست حرمین شریفین آمده است که اعتکاف در این مسجد نیز لغو شده است. علاوه بر  این، مراسم حج عمره تا اطلاع ثانوی تعلیق خواهد بود.


امارات


شورای فتوای امارات با توجه به شیوع کرونا دستورالعمل‌های خاصی را برای ماه رمضان صادر و اعلام کرد: همه بزرگسالان باید در این ماه مبارک روزه بگیرند، اما بیماران مبتلا به ویروس کرونا می‌توانند روزه نگیرند.


این شورا فتوای دیگری صادر و تأکید کرد: مسلمانان می‌توانند نماز تراویح را در خانه‌های خود به صورت انفرادی یا گروهی با خانواده بخوانند و هنگام خواندن این نماز، قرآن را در دست بگیرند.


در سومین فتوا این شورا اعلام کرد نماز عید فطر نیز می‌تواند در خانه خوانده شود و هرگونه تجمعی ممنوع است. همچنین نماز جمعه نمی‌تواند در خانه برگزار شود و مردم باید به جای آن نماز ظهر را به صورت عادی بخوانند. پرداخت زکات و فطریه می‌تواند برای کمک به نیازمندان در این وضعیت سخت زودتر انجام شود.


فلسطین


شورای اوقاف اسلامی قدس وابسته به وزارت اوقاف اردن در بیانیه‌ای اعلام کرد مسجدالاقصی واقع در قدس اشغالی در چارچوب تدابیر اتخاذ شده در راستای پیشگیری از ویروس کرونا (کووید-19) در ماه رمضان به روی نمازگزاران بسته خواهد ماند.


اداره اوقاف اسلامی قدس در 22 مارس درهای مسجدالاقصی و مسجد قبه الصخره و مصلاهای آن را بسته بود.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب