دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1399 - 18:18

ارائه تسهیلات ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در این ترم به دانشجویان

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر ارائه تسهیلات ویژه دانشگاه در این ترم گفت: این دانشگاه شرایطی فراهم کرده است که دانشجویان اطمینان داشته باشند دانشگاه و استادان همراه آنان هستند.
کد خبر : 484473
4746874_999.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از صدا و سیما، احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص ابلاغ دستورالعمل فاصله گذاری هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آقای طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ۳۰ فروردین دستورالعملی به همه واحد‌های دانشگاه آزاد صادر کرد که بر چهار قسمت استوار است؛ از شیوه جاری دانشگاه در امور اداری و پشتیبانی تا بخش مربوط به دانشجویان علوم پزشکی و بخش دانشجویان غیرپزشکی شامل تمهیداتی برای تصویب و دفاع از پروپزال‌ها و پایان نامه‌ها و بخش مربوط به امور دانشجویان در این دستورالعمل گنجانده شده است.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با ۴۰۰ واحد دانشگاهی و بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانشجو در کل کشور عملاً آموزش‌هایش را در همه مقاطع به‌صورت مجازی برگزار کرده که کار سخت و سنگینی بوده که با تلاش‌های شبانه روزی ریاست دانشگاه، هیئت رئیسه و شورای دانشگاه انجام شد و امیدواریم این پایه‌ای جدید برای کشور شود تا بتوانیم برای دیگر مقاطع احتمالی از آن استفاده کنیم.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نخستین بار است که بدون هیچ تجربه قبلی چنین حجمی از آموزش در فضای مجازی ارائه می‌شود گفت: درحال حاضر همه تلاش واحد‌های دانشگاهی آن است که دروس نظری را در حد توان ارایه کنند تا دانشجویان بتوانند به بهترین شکل ترم را به پایان برسانند و شرایط یادگیری و کسب معلوماتشان را داشته باشند و نگران نمره نباشند و اطمینان داشته باشند که دانشگاه و استادان همراه آنان هستند که این ترم به پایان برسد.


حیدری با اشاره به بخش نخست این دستورالعمل درباره امور اداری و پشتیبانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: فعلاً دانشگاه به‌صورت دوسوم نیروی حضوری و یک‌سوم به صورت دورکاری اداره خواهد شد و همه کارکنان حضوری و دورکار ملزم به انجام دادن فعالیت‌های روزانه خود هستند و هرچه خدمات ارباب رجوع باشد باید به‌صورت اینترنتی و یا تلفنی انجام دهند، اما اگر انجام دادن کار به صورت اینترنتی و تلفنی مقدور نبود میز‌های خدمتی با رعایت همه نکات ایمنی و بهداشتی درنظر گرفته شده است تا به‌صورت حضوری درخواست‌ها به سرانجام برسد و کار هیچ ارباب رجوعی زمین نماند.


معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ساعات کار دانشگاه در ماه مبارک رمضان افزود: ساعت کاری دانشگاه در این ماه از ۸ صبح تا ۱۳ و ۳۰ تعیین شده است که طبق آن همه مراجعان شامل کادر دانشگاه و ارباب رجوع باید با رعایت طرح غربالگری به صورت تب سنجی و رعایت همه الزامات و دستورالعمل‌های ایمنی و بهداشت فردی و محیطی در واحد‌ها حاضر شوند. همچنین همه سلف سرویس‌های دانشگاه تعطیل است و مراکز فروش فقط می‌توانند محصولات بسته بندی شده ارایه کنند.


حیدری با اشاره به بخش آموزش‌های گروه پزشکی گفت: خبر خوب درخصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی این است که واحد‌ها از سی و یکم فروردین می‌توانند برای برگزاری حضوری کلاس‌ها برنامه ریزی کنند و دروس این ترم را به‌صورت حضوری به پایان برسانند، اما امر آموزش در سایر مقاطع علوم پزشکی شامل کاردانی و کارشناسی کماکان به صورت مجازی خواهد بود.


وی افزود: البته در صورت نیاز به خدمات دانشجویان اینترن و دستیاران که دوره کارورزی دارند می‌توانند در محیط‌های بیمارستانی یا واحد‌های دانشگاهی حضور پیدا کنند و کارشان را انجام دهند.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نگرانی‌های دانشجویان در خصوص نمره و احتمال نگذراندن برخی واحد‌ها گفت: دانشگاه برای رفع این نگرانی‌ها شرایطی فراهم کرده است که همه دانشجویان در تمام مقاطع اگر نمره‌ای کمتر از ۱۲ و در مقاطع تحصیلات تکمیلی نمره کمتر از ۱۴ داشتند بتوانند در دو ترم ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ در سه درس یا شش واحد بدون پرداخت شهریه، علاوه بر سقف واحد‌هایی که در ترم بعد برمی دارند مجدداً در کلاس‌های درس به‌صورت جبران حاضر شوند، امتحان دهند و هر نمره‌ای که کسب کردند به‌عنوان نمره همین ترم مجازی ثبت می‌شود.


حیدری با بیان اینکه دانشجویان پزشکی می‌توانند دو درس به‌صورت غیرحضوری و معرفی به استاد بگیرند، افزود: دانشجویانی که درحال فارغ التحصیلی هستند نگران نباشند، زیرا راهی پیشنهاد شده است تا این دانشجویان بتوانند به جای ۲۴ واحد، ۲۶ واحد درسی بردارند که به خاطر چند واحد درسی یک ترم عقب نیفتند این تسهیلاتی است که برای گروه‌های پزشکی درنظر گرفته شده است و گروه‌های غیرپزشکی نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.


وی با اشاره به بخش سوم دستورالعمل ویژه گروه‌های غیرپزشکی گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند از ۲۰ اردیبهشت در کلاس‌های حضوری درسشان حضور پیدا کنند ضمن اینکه دانشجویان تحصیلات تکمیلی که نیاز به آزمایشگاه و کارگاه دارند نیز با رعایت همه دستورالعمل‌های بهداشت فردی، اجتماعی و محیطی می‌توانند برای انجام امور درسی مورد نیاز، پایان نامه و پروپزال از امکانات دانشگاه استفاده کنند که این شرایط برای همه دانشجویان غیرپزشکی نیز مهیا شده است.


معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای واحد‌های آزمایشگاهی و کارگاهی در فرصت تابستان، فرصتی فراهم شده تا واحد‌های عملی ارایه شود و نمره این دروس هم در کارنامه این ترم ثبت خواهد شد.


حیدری درخصوص آزمون ارزیابی جامع دوره دکتری تخصصی نیز افزود: دانشجویانی که کارهایشان را آماده کرده اند و باید در آزمون جامع شرکت کنند تمام واحد‌های دانشگاه برنامه ریزی کردند تا با توجه به آزمون شفاهی و کتبی دکتری از ۲۸ تیر تا ۸ مرداد ۹۹، آزمون‌های جامع را در ۱۰ روز فشرده برگزار کنند تا دانشجویان بتوانند وارد مرحله پروپزال، تصویب پایان نامه و دفاع شوند.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: همه امور مربوط به پایان نامه‌ها برای همه دانشجویان در زمینه دفاع از پروپزال و تصویب آن یا در زمینه دفاع از پایان نامه و رساله همه از طریق سامانه پژوهش یار انجام می‌شود و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به این سامانه مراحل را به صورت الکترونیک انجام دهند.


حیدری درخصوص شرایط دفاع در دوران کرونا افزود: شرایط به نحوی فراهم شده است تا اگر هم دانشجو و هم استاد راهنما و استاد مشاور بومی هستند، مراسم دفاع می‌تواند به صورت حضوری البته با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام شود، اما اگر داوران بومی نباشند می‌توانند به‌صورت مجازی در مراسم دفاع حضور پیدا کنند.


وی گفت: اما اگر دانشجو بومی نباشد می‌تواند با موافقتی که از واحد دانشگاهی می‌گیرد در دانشگاه محلی که زندگی می‌کند یا نزدیک‌ترین واحد به محل سکونت از پایان نامه اش دفاع کند تا فارغ التحصیلی‌اش عقب نیفتد.


معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص نقل و انتقال و دانشجوی مهمان نیز افزود: دانشجویان در هر شهری که اکنون مهمان هستند می‌توانند مهمانی‌شان را ادامه دهند و اگر به هر مشکلی در زمینه مهمانی و انتقالی برخوردند می‌توانند از طریق سایت «منادا» پیگیری کنند و نیازی به مراجعه حضوری به محل دانشگاه ندارند.


حیدری درخصوص برگزاری امتحانات این ترم نیز گفت: در این دستورالعمل به امتحانات حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اشاره شده است، اما اگر ستاد مقابله با کرونا تا زمان برگزاری امتحانات مجوز برگزاری حضوری را صادر نکند، هیات رئیسه دانشگاه نسبت به شرایط راهکار‌هایی را بررسی می‌کند و راه حل مشخصی را به تمام واحد‌های دانشگاهی برای برگزاری امتحانات مجازی ابلاغ خواهد کرد.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب