دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1399 - 11:53
بازنشر؛

تمنای محال آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران/ ضرب شستی که دوباره خواهند چشید

محدود کردن قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران به بهانه ایجاد نگرانی از پایان دوره پنج‌ساله تحریم‌های تسلیحاتی، تمنای محالی است که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند.
کد خبر : 484106
1.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ حسین ارجلو- «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا عصر شنبه در توئیتی، از شورای امنیت سازمان ملل خواست که به بهانه جلوگیری از آغاز رقابت تسلیحاتی جدید در غرب آسیا، تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
وی همچنین در مرداد ماه سال گذشته در پیامی توئیتری نسبت به پایان محدودیت تسلیحاتی ایران هشدار داد و نوشت: «ساعت در حال تیک‌تاک کردن است، زمان باقی‌مانده پیش از آنکه تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران به پایان برسد و ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی (فرمانده نیروی قدس سپاه) برداشته شود، به پایان نزدیک می‌شود. ما از متحدان و شرکای خود می‌خواهیم تا فشارها علیه رژیم ایران را افزایش دهند تا رفتارهای بی‌ثبات کننده خود را متوقف کند.» 


بیشتر بخوانید:
تخت روانچی: تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تلاش آمریکا برای انحراف از تروریسم اقتصادی است
نماینده روسیه به درخواست آمریکا برای تمدید تسلیحاتی ایران واکنش نشان داد


پمپئو همچنین با درج یک تایمر معکوس که زمان پایان محدودیت‌های ایران در این حوزه را نشان می‌داد، بر اهمیت موضوع و نگرانی زاید الوصف کاخ سفید تصریح کرد. وزارت خارجه آمریکا نیز همزمان، بیانیه‌ای در این خصوص منتشر کرد و از اینکه در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر ۹۹) ایران مجاز به خریدوفروش سلاح می‌شود و سردار سلیمانی خواهد توانست بدون محدودیت، عازم سفرهای خارجی شود، ابراز نگرانی کرد و نسبت به تبعات آن هشدار داد.


محدودیت‌های تسلیحاتی ایران کدامند؟
یکی از مباحث مهمی که در جریان مذاکرات هسته‌ای از سوی گروه ۱+۵ پرداخته شد، موضوع «پی.ام.دی» (PMD) یا «ابعاد احتمالی نظامی» برنامه هسته‌ای کشورمان بود. در همین راستا، غرب خواستار اعمال محدودیت پنج‌ساله ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ژوئیه سال ۲۰۱۵ شد تا به‌اصطلاح از بابت خریدوفروش تسلیحاتی ایران اطمینان حاصل کند.


شورای امنیت


شورای امنیت سازمان ملل متحد


بر اساس این قطعنامه که به مناسبت برجام تصویب شد، از کشورهای دنیا خواسته شد تا از معامله و تمهید هر نوع تسهیلات مبادلاتی، مالی و لجستیکی در خصوص تجهیزات نظامی سنگین به ایران طی یک دوره زمانی پنج‌ساله پس از کلید خوردن برجام یا تا موعد ارائه «گزارش جمع‌بندی مشروح» اجرای برجام توسط نهاد ناظر (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) امتناع کنند. در این قطعنامه همچنین لیستی از اقلام تحریمی ارائه شد که بالگردهای تهاجمی، سامانه‌های موشکی، هواپیماهای جنگی، ناو، تانک رزمی، توپخانه سنگین، وفق سیاهه تسلیحات متعارف سازمان ملل و قطعات یدکی و برنامه‌های آموزشی و خدماتی برای آن‌ها ازجمله اقلام و خدمات ممنوعه به شمار آمده‌اند.


توافق در سایه اختلاف!
در یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ از ایران خواسته‌شده تا به مدت نیم دهه همه فعالیت‌های خود در خصوص موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را متوقف کند. متأسفانه به دلیل عدم شفاف‌سازی مذاکره‌کنندگان ایرانی در این خصوص، این بخش، به مستمسکی برای غرب تبدیل‌شده و هنوز هم بر این اساس طلبکارند که ایران قطعنامه شورای امنیت را زیر پا گذاشته است! مذاکره‌کنندگان ایرانی در رد این ادعا می‌گویند که چون اساساً به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم، بنابراین، فعالیت‌های موشکی ایران، ذیل این قطعنامه قرار نمی‌گیرد، حال‌آنکه طرف غربی خلاف آن را استدلال می‌کند. مذاکره‌کنندگان کشورمان قصد داشتند که از این عدم شفافیت به توافق برسند که این‌چنین نشد، چراکه روزی نیست که موضوع موشکی ایران را تهدیدی برای ثبات و آرامش منطقه ندانند.


خودکفایی و دست برتر ایران در تولید انواع تسلیحات
نگرانی پمپئو از پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در حالی است که به گفته وزیر دفاع، ایران در تولید سلاح به خودکفایی رسیده است. به گفته «امیر حاتمی»، «ما در ۸ سال دفاع مقدس حتی سیم‌خاردار هم نمی‌توانستیم تولید کنیم و آن را از کشورهای دیگر می‌گرفتیم اما امروز برای تولید بزرگ‌ترین سلاح‌ها جهت تأمین امنیت به مرز خودکفایی رسیده‌ایم و قادر هستیم اگر نیازی وجود داشته باشد تولیدات تسلیحاتی خود را صادر کنیم.»


از طرفی، موسسه «گلوبال فایر پاور» که هر سال، فهرستی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان را بر پایه تجهیزات و تسلیحات نظامی، پارامترهای مالی، جغرافیایی، دیپلماتیک و توانایی ارتباط با متحدان منتشر می‌کند، در گزارش سال گذشته میلادی، این موسسه نام جمهوری اسلامی را در لیست بزرگ‌ترین قدرت‌های نظامی جهان ثبت کرده و ایران نسبت به سال پیش از آن، سه پله صعود کرد و به جایگاه چهاردهم ارتقاء یافت. افزون بر این، کشورمان اولین قدرت نظامی در غرب آسیا به شمار می‌رود و این نکته‌ای است که «گلوبال فایر پاور»‌ در گزارش این هفته خود به آن تصریح کرده است.


روزنامه جروزالم‌پست در این خصوص نوشت: «شاید نکته شگفت‌انگیز در این شاخص آن است که علیرغم فشارهای بین‌المللی و تحریم علیه جمهوری اسلامی، اسرائیل برای دومین سال متوالی پایین‌تر از ایران، این دشمن منطقه‌ای، قرار گرفته است.» رژیم صهیونیستی در رتبه‌بندی اخیر، جایگاه هفدهم را در اختیار دارد. رده‌بندی گلوبال فایرپاور بر اساس ۵۵ فاکتور ازجمله ثبات اقتصادی است که به نوشته جروزالم‌پست، رتبه ۱۴ را برای ایران «شگفت‌انگیزتر» می‌کند.
با این اوصاف، رفع محدودیت‌های تسلیحاتی تأثیر چندانی در استقلال کشور در این حوزه ندارد و صرفاً می‌تواند دسترسی کشورمان را به برخی تسلیحات تهاجمی ازجمله بالگردها و هواپیماهای جنگنده روسی و چینی از مبادی رسمی تسهیل کند؛ تسلیحاتی که ساخت آن‌ها در کشور آغازشده و در مراحل پایانی قرار دارد.


سفر سردار شهید قاسم سلیمانی شد؟
ازجمله نگرانی‌های آمریکا، رفع محدودیت سفر سردار شهید، قاسم سلیمانی بود. تصاویر منتشرشده از ایشان در جبهه‌های مقاومت اعم از سوریه و عراق حاکی از این واقعیت است که ایشان برای حضور در سرحدات مبارزه با تروریست‌های تکفیری و حامیان آن‌ها، محدودیتی نمی‌شناختند و از طرقی که لازم بود، به هر نقطه که می‌خواستند دسترسی پیدا می‌کردند. فرمانده شهید سپاه قدس ایران، در تابستان ۲۰۱۵ (مرداد ۹۴) سفری به روسیه برای رایزنی با مقامات مسکو پیرامون جنگ سوریه انجام داد که با واکنش و حساسیت مقامات آمریکایی روبه‌رو شد.



سردار سلیمانی در عراق


گفتنی است، سفر فرمانده سپاه قدس به همراه تعداد دیگری از فرماندهان نظامی کشورمان از سال ۲۰۰۷ در لیست تحریم‌های مسافرتی واشنگتن قرار دارد. ازاین‌رو، تحریم‌های این شخصیت برجسته انقلابی، کاملاً در حوزه تحرک منطقه‌ای او بی‌تأثیر بود و لغو یا تمدید آن‌ها در فعالیت‌های آتی ایشان تغییری ایجاد نکرد.


محاسبات غلط و همیشگی آمریکا!
نصب تایمر معکوس در مکان‌های عمومی یا در وب‌سایت‌های مشهور، معمولاً برای یادآوری زمان اجرا و تحقق برنامه‌ها و پروژه‌های کلان و مهم بکار می‌رود؛ همچنان که در جمهوری اسلامی برای نابودی رژیم صهیونیستی چنین تمهیداتی برقرارشده است. بااین‌حال، آمریکایی‌ها به دلیل برداشت و تفاسیر غلط و محاسبات اشتباه از توانمندی‌های چشمگیر کشورمان، تصمیمات و اقدامات نابخردانه‌ای نیز گرفته و جالب اینکه همیشه به در بسته خورده‌اند. در موضوع تحریم‌های اقتصادی نیز شاهد همین محاسبات نادرست بودیم. تصور آن‌ها این بود که با اعمال تحریم‌های گسترده در مرداد و آبان سال گذشته، اقتصاد کشورمان فرو خواهد پاشید، حال‌آنکه باعث شد جمهوری اسلامی به سمت تقویت توان ملی و خودکفایی داخلی پیش رود. خودکفایی در تولید بنزین و علاقه ۹ کشور به خرید این محصول با کیفیت ایرانی، یکی از این شواهد به شمار می‌آید. به همین دلیل، پایان تحریم‌های تسلیحاتی یا احیاناً شیطنت آمریکا برای تمدید دوباره آن‌ها به بهانه نقض قطعنامه ۲۲۳۱، از این منظر که پایه‌های قدرت ایران اسلامی در داخل مستحکم شده، خللی در روند رو به رشد تقویت و تثبیت بیش‌ازپیش جمهوری اسلامی ندارد و تمنای محالی است که موجب خواهد شد که کاخ سفید، بار دیگر، با تبعات محاسبات غلط خود روبه‌رو شود و ضرب شست ایران اسلامی را دوباره بچشد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب