تعطیلی بزرگ عنوان عجیب گزارش صندوق بین المللی پول/ کرونا عامل تکرار رکود اقتصادی 90 سال قبل
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، براساس گزارش صندوق بینالملی پول(IMF) برای اولین بار از سال ۱۹۳۰ تا کنون، هر سه گروه اقتصادهای توسعهیافته، اقتصادهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه در رکود قرار گرفتهاند و اقتصاد جهان سه درصد کوچک خواهد شد.
«این بحرانی است که شبیه به هیچ بحران دیگر نیست و هنوز ابهامهای زیادی درباره تاثیر آن بر زندگی مردم وجود دارد. بسیاری از مسائل وابسته به اپیدمولوژی این ویروس،میزان اثرگذاری اقدامات برای مهار آن و میزا توسعه درمان و واکسن است که پیشبینی همه آنها سخت است. علاوه بر این، بسیاری از کشورها با بحرانهای چندگانه دستوپنجه نرم میکنند؛ بحران سلامت، بحران مالی و فروپاشی قیمت کالاها که اثر متقابل آنها راههای پیش رو را پیچیده میکند. سیاستگذاران حمایت بیسابقهای از خانوارها، شرکتها و بازارهای مالی انجام میدهند، اما در حالیکه این اقدامات برای بهبود قوی بسیار مهم است، هنوز ابهامها و عدم اطمینانهای زیادی وجود دارد. ابهام درباره اینکه وقتی از این تعطیلی و قرنطینه خارج شویم، چشمانداز اقتصادی چطور خواهد بود؟»
صندوق بینالمللی پول در بخشی از گزارش جدید خود که روز گذشته با عنوان «تعطیلی بزرگ» منتشر شد، چنین از وضعیت پیش روی اقتصاد جهان مینویسد.
این صندوق در گزارش ماه آوریل خود از چشمانداز اقتصاد جهانی، رشد اقتصادی جهان را منفی سه درصد پیشبینی کرده است. این رقم، ۶.۳ درصد از پیشبینی قبلی صندوق بینالمللی پول در ماه ژانویه ۲۰۲۰ پایینتر است. تنها سه ماه پیش، همهچیز در تمام جهان شکل دیگری داشت.
صندوق بینالمللی پول در تفسیر این اعداد مینویسد:«به این ترتیب این تعطیلی بزرگ، بدترین رکود جهانی از زمان رکود بزرگ و حتی بدتر از بحران مالی جهانی قبلی خواهد بود.»
نمودار زیر که از پایگاه اینترنتی صندوق بین المللی پول به فارسی برگردانده شده، وضعیت رشد اقتصادی را در زمان تعطیلی بزرگ سال ۲۰۲۰ در مقایسه با بحران مالی جهانی ۲۰۰۸-۲۰۰۹ نشان میدهد.
صندوق بینالمللی پول در تمام گزارش خود، با ناامیدی از چشمانداز اقتصادی جهان روایت میکند. در بخشی از این گزارش آمده است:«این یک بحران جهانی واقعی است، چرا که هیچ کشوری در امان نمانده است. کشورهای وابسته به گردشگری، سفر و سرگرمی در رشد سال ۲۰۲۰ خود اختلال بزرگی را تجربه میکنند. بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه با چالشهای دیگری نیز روبرو هستند؛ جریان سرمایه با کاهش اشتهای جهانی معکوس شده و فشارهای ارزی نیز گسترده است. این در حالی است که آنها با سیستم سلامت ضعیفتری مبارزه میکنند و فضای مالی محدودی برای پشتیبانی از اقتصاد دارند. علاوه بر این، چندین اقتصاد در وضعیتی آسیبپذیر، با رشد کند و آهسته و سطح بالای بدهی وارد این بحران شدهاند.»
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول برای نخستین بار از زمان رکود بزرگ که در سال ۱۹۳۰ اتفاق افتاد؛ اقتصادهای توسعهیافته، اقتصادهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه هر سه همزمان در رکود قرار گرفتهاند.
میزان رشد اقتصادهای توسعهیافته در سال ۲۰۲۰، منفی ۶.۱ درصد پیشبینی شده است. اما اقتصادهای نوظهور و درحال توسعه وضعیتی بهتر از آنها دارند و میزان رشد اقتصادی آنها منفی یک درصد پیشبینی شده است. اگر چین از این گروه حذف شود، رشد اقتصادی آنها به منفی ۲.۲ درصد میرسد.
پیشبینی میشود که میزان درآمد سرانه نیز در ۱۷۰ کشور جهان کاهش یابد. اما نکته مثبت آنجاست که وضعیت هر سه گروه اقتصادهای توسعهیافته، بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه؛ در سال ۲۰۲۱ بهبود خواهد یافت.
نمودار زیر نیز که از پایگاه اینترنتی صندوق بین المللی پول به فارسی برگردانده شده، وضعیت گروههای مختلف اقتصاد جهان را در دو دوره تعطیلی بزرگ ۲۰۲۰ و بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ نشان میدهد.
انتهای پیام/4141
انتهای پیام/