دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام عاملی مطرح کرد؛

لزوم ایجاد نظام یکپارچه تصمیم‌گیری برای علم، فناوری و فرهنگ در دوران کرونا/ فضای مجازی هنوز از ظرفیت‌های لازم برخوردار نیست

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آمار نشان می‌دهد کشورهای غربی در مهار کرونا موفق نبوده‌اند.
کد خبر : 483309
ImageViewerT.jpeg-۱.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی و با حضور کبگانیان، طهرانچی، آیت اللهی، کچوئیان و ضرغامی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و حضور مجازی سایر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی شامل ولایتی ، نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدیان، مخبر دزفولی، کی‌نژاد، حجت‌الاسلام محمدی عراقی، حجت‌الاسلام پارسانیا، واعظ‌زاده و جاسبی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام سیدسعیدرضا عاملی ضمن تبریک فرارسیدن سال ۱۳۹۹ و اعیاد شعبانیه طی سخنانی گفت: امیدواریم خداوند به برکت دعای مؤمنان و تلاش همه متخصصان، بلای کرونا را از جامعه اسلامی ما و همه مردم جهان دفع فرماید.
وی ضمن تقدیر از زحمات جامعه پزشکی کشور افزود: هم به لحاظ افرادی که از بیماری کرونا بهبود پیدا کردند و هم به لحاظ کنترل شیوع این ویروس کشورمان از جایگاه مطلوبی برخوردار است.



دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: موضوع اصلی این جلسه بررسی پیامدهای فرهنگی و اجتماعی کروناست که به درخواست اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شده است.
آمار نشان می‌دهد کشورهای غربی در مهار کرونا موفق نبوده‌اند
عاملی گفت: بر اساس آخرین آمار حدود ۲ میلیون نفر در سطح جهان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و حدود  ۱۱۹ هزار نفر هم تاکنون جان خود را از دست داده‌اند و حدود ۷۶ درصد از جان‌باختگان در جهان غرب یعنی اروپا و آمریکا، استرالیا و کانادا ساکن هستند، این درحالی است که بیش از ۸۶ درصد جان باختگان نیز در همین منطقه هستند و این نشان می‌دهد آنان در کنترل این بیماری موفق نبوده‌اند.
وی افزود: بیماری کرونا موجب شد فاصله اجتماعی میان انسان‌ها، انسان و طبیعت و اشیاء بسیار زیاد شود!، در حالی که جهان، جهان اتصالات نام‌گذاری شده بود این فاصله‌گذاری موجب اختلال در نظام انسانی و اقتصادی شده است.



دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حدود ۱۷ تریلیون دلار سهام بورس‌های جهان کاهش پیدا کرده است و فقط در طول چند هفته حدود نیم تریلیون دلار اعتبارات سرمایه‌ای از چرخه سهام خارج شد و تبدیل به نقدینگی شد که در طول تاریخ سابقه نداشته است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به آسیب‌های وارد شده به برخی مشاغل جهان گفت: صنعت گردشگری و توریسم در آسیا، اروپا و آمریکا ضربه‌های زیادی از بیماری کرونا دیده است.
وی افزود: حدود ۳۹ هزار هواپیمای مسافربری در جهان که سالیانه چهار میلیارد جمعیت مسافر را جابه‌جا می‌کردند به علت نبود مسافر دیگر پرواز نمی‌کنند و این موضوع موجب مشکلاتی برای فرودگاه‌های جهان شده است.
عاملی ادامه داد: برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بیش از یک میلیون نفر بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست خواهند داد.
لزوم ایجاد نظام یکپارچه تصمیم‌گیری برای علم، فناوری و فرهنگ در دوران کرونا
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم مطالعات آینده‌نگارانه نسبت به بیماری کرونا گفت: رویکرد چند رشته‌ای در این زمینه لازم است و ما باید بدانیم تا کِی با بیماری کرونا درگیر خواهیم بود تا حوزه فرهنگ و علم برنامه‌های خود را در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: در مورد وضعیت علم و فناوری و فرهنگ در دوران کرونا باید یک نظام یکپارچه تصمیم‌گیری ایجاد شود.
عاملی ادامه داد: یکی از پیامدهای فرهنگی و اجتماعی کرونا تعطیلی اجتماعات دینی مانند نمازهای جمعه و جماعت، زیارات حرم مطهر ائمه اطهار (ع) و... است که ادامه‌دار شدن این تعطیلی تعاملات دینی اجتماعی را دچار اختلال و وادادگی می‌کند.
کلاس‌های درس در فضای سایبری از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: در مورد وضعیت آموزش باید بگوییم برگزاری کلاس‌های درس در فضای سایبری از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.



وی افزود: هویت انسانی در یک جریان ارتباطی شکل می‌گیرد و هر چند فضای مجازی توانسته ارتباطات را ایجاد کند، ارتباط حضوری هنوز هم از جایگاه خود برخوردار است.
عاملی ادامه داد: یکی از پیامدهای مثبت کرونا، توجه جدی به مرگ و جهان پس از مرگ است. بیماری کرونا موجب شده تا موج آخرت‌گرایی در جامعه جهانی ایجاد شود و افرادی که اهل تفکر و تدبر هستند نسبت به جریان آخرت‌گرایی و موعودگرایی بیشتر احساس نیاز می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تقویت فضاهای اجتماعی در دوران کرونا و پساکرونا گفت: تقویت ملی‌گرایی و بازگشت به مفهوم دولت-ملت به معنای کلاسیک آن یکی دیگر از پیامدهای همه‌گیری کروناست. مدل‌های منطقه‌ای مثل اتحادیه اروپا دچار مشکل جدی و بی‌اعتمادی اعضاء شده است.
فضای مجازی کشور هنوز از ظرفیت‌های لازم برخوردار نیست
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: فضای مجازی کشور هنوز از ظرفیت و قابلیت‌های لازم برخوردار نیست و باید در این زمینه یک فضای یکپارچه ایجاد شود.
تجربه متمایز با خانواده بودن در دوران کرونا
وی افزود: تقویت خانواده یکی دیگر از تبعات بیماری کروناست، چون والدین به دلیل کرونا مجبور هستند بیشتر در خانه باشند و این می‌تواند موجب شود تا نهاد خانواده بیشتر مورد توجه قرار گیرد. حداقل در یک دوره کوتاه خود قرنطینگی، پدر و مادر و فرزندان بیشتر در کنار هم قرار گرفتند، سخن گفتن داخل خانه افزایش پیدا کرد. پیدا کردن راه حل برای گذران اوقات فراغت بیشتر شد. اگر چه ممکن است طولانی شدن این دوره یک نوع کسلی و ناملایمات درون خانوادگی را نیز به‌وجود بیاورد.
وزیر بهداشت: ویروس کرونا به مانند یک ویروس مهاجم کل دنیا را درگیر کرده است
پس از سخنان عاملی، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی گفت: ویروس کرونا به مانند یک ویروس مهاجم کل دنیا را درگیر کرده است.
وی افزود: ویروس کرونا برای کل جهان یک ویروس ناشناخته است و دقیقا معلوم نیست این ویروس در آینده چگونه با جهان رفتار خواهد کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این ویروس در کل جهان به مقتضای مکانی خود یک کارکرد خاص دارد و این موجب می‌شود تا نسبت به آینده یک ابهام وجود داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خوشبختانه امروز(۲۶ فروردین ۹۸) آمار جان‌باختگان بر اثر کرونا ۹۸ نفر شد که این یک نکته مثبت است.
وی با تقدیر از حمایت‌های مقام معظم رهبری افزود: همه اقشار جامعه اعم از علمای معظم، روحانیت، نیروهای مسلح، دانشگاهیان، هنرمندان و اهالی فرهنگ و... به نحو بسیار خوبی با ما در زمینه مقابله با کرونا همکاری کردند.
نمکی ادامه داد: از همان روزی که خبر انتشار ویروس کرونا در کشور چین پخش شد همه همکاران ما در نظام سلامت برای مقابله با این ویروس به میدان آمدند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از همان روزها کیت تشخیص بیماری کرونا در کشور طراحی شد و تست‌های زیادی در این زمینه صورت گرفت.
وی افزود: روز ۲۹ بهمن‌ماه گزارش ابتلای دو نفر از هموطنان به بیماری کرونا در کشور به ما گزارش شد و از همان روز نظام بهداشت و درمان بر روی این بیماری متمرکز شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همان موقع موضوع در سطح عموم جامعه نیز مطرح شد چون ما معتقدیم بزرگترین سرمایه نظام مدیریت کشور اعتماد مردم است.
نمکی با اشاره به ایجاد عزم ملی در زمینه مقابله با کرونا گفت از همان ابتدای کار برنامه‌ریزی برای پیشگیری و درمان کرونا در سطح کشور انجام شد و بر اثر همین برنامه‌ریزی‌ها هیچ بیماری در کشور بدون پزشک نماند.
وی افزود: در روزهای اول، ما سیل بیماران را کنترل کردیم و برنامه‌ریزی به سمت حمله به ویروس و مدیریت و مهار شیوع بیماری کرونا صورت گرفت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای همکاری با نیروهای مردمی مانند بسیج و... صورت گرفت که موجب شد تا جلوه‌های زیبایی از مشارکت مردمی در زمینه مقابله با کرونا شکل گیرد.
حدود ۷۵ درصد از بیماران مبتلا به کرونا فاقد نشانه یا دارای نشانه‌های ضعیف هستند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حدود ۷۵ درصد از بیماران مبتلا به کرونا فاقد نشانه یا دارای نشانه‌های ضعیف هستند و به همین دلیل شبکه آزمایشگاهی کشور به سرعت گسترش یافت.
وی افزود: نکته مثبت دیگر آن بود که با کاهش ورود بیماران مبتلا به بیمارستان‌ها، مراقبت‌ها از بیماران بستری بهبود پیدا کرد و موجب شد تا آمار جان‌باختگان این بیماری کاهش پیدا کند.
نمکی ادامه داد: با عنایت خداوند متعال و دعای خیر همه هموطنان موجب شد تا موج اول و سهمگین همه‌گیری کرونا در کشور مدیریت شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این کار سنگین در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی صورت گرفت و در دورانی که کشور از منابع مالی محدودیت شدید دارد این موفقیت حاصل شد.
وی افزود: در آمریکا حدود دو هزار میلیارد دلار برای مقابله با کرونا تخصیص یافته و در اروپا هم بودجه‌های هنگفتی به این موضوع اختصاص یافته است.
نمکی ادامه داد: در کنار تلاش‌ها برای مدیریت و درمان کرونا، بیماران دیگر مانند بیماران قلبی و... هم از اقدامات مناسبی برخوردار شدند و خدمات رسانی درمانی به تمام بیماران غیرکرونایی نیز با کیفیت خبو انجام شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تمام اصحاب فرهنگ، هنر، جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و... برای کاهش اثرات و تبعات کرونا در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... باید به میدان بیایند.
وی افزود: هر چقدر فاصله‌گذاری بیشتر رعایت شود شیوع بیماری کرونا کاهش خواهد یافت. ویروس کرونا یک ویروس خاص است که از طریق نقاط ضعف ما ضربه خود را خواهد زد.
ضرغامی نیز طی سخنانی گفت: فعالیت‌های رسانه‌ای نظام سلامت در ایام مبارزه با کرونا مثبت ارزیابی می‌شود.
معاون وزیر بهداشت: رضایت ۹۷ درصدی جامعه از غربالگری وزارت بهداشت در کرونا
در ادامه جلسه رئیسی معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز طی سخنانی گفت: طرح بسیج ملی و غربالگری مقابله با کرونا از همان ابتدای شیوع کرونا در کشور راه‌اندازی شد و با همکاری سازمان بسیج مستضعفین حدود ۲۵۰ هزار نفر از بسیجیان عزیز وارد میدان مقابله با کرونا شدند.
وی افزود: بر اساس نظرسنجی‌ها حدود ۹۷ درصد از جامعه نسبت به غربالگری اجتماعی صورت گرفته ابراز رضایت کرده‌اند.
رئیسی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح غربالگری، کاهش ورودی به بیمارستان‌ها بود که خوشبختانه در این زمینه نیز توفیقات خوبی حاصل شد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه ورودی بیمارستان‌های کشور به یک سوم کاهش یافته است و این نتیجه انجام طرح بزرگ غربالگری است.
وی افزود: امروز ما به مرحله ای رسیده‌ایم که حدود ۵۰۰ مرکز نمونه‌گیری در کشور راه‌اندازی شده است که این مراکز مشغول انجام تست و نمونه‌گیری اجتماعی هستند.
وزیر آموزش و پرورش: یکسویه بودن برنامه‌های آموزشی صداوسیما
در ادامه جلسه حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی گفت: بر اثر کرونا ما گرفتار بزرگترین وقفه آموزشی در جهان شدیم و حدود ۱.۵ میلیارد دانش آموز و دانشجو از حضور در مراکز آموزشی محروم شدند.
وی افزود: با توجه به این موضوع و پیش‌بینی‌های صورت گرفته، ما باید برای مواجهه طولانی مدت با بیماری کرونا برنامه‌ریزی کنیم.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان صداوسیما برنامه‌های آموزشی در کشور اجرا شد اما به علت یکطرفه بودن این سیستم ما نتوانستیم نتیجه مطلوبی داشته باشیم. خوشبختانه در همین دوره جلوه‌های زیبایی از مسئولیت‌پذیری و تلاش همکاران ما در آموزش و پرورش مشاهده شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم استفاده از فضای مجازی گفت: در این زمینه یک شبکه اجتماعی با عنوان شاد از روز نیمه شعبان کار خود را آغاز کرده است.
وی افزود: روش کار این شبکه اجتماعی یک روش ساده و آسان است و همه جوانب امنیتی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در این زمینه رعایت شده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از مأموریت‌های تعیین شده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش استفاده از فضای مجازی برای گسترش آموزش‌های پایه است و ما با استفاده از فرصت ایجاد شده تلاش می‌کنیم تا این وظیفه را به انجام برسانیم.
حاجی‌میرزایی ادامه داد: در شبکه اجتماعی شاد امکان نظارت و مدیریت فرآیند آموزش کاملاً وجود دارد و امکانات فراوانی در این شبکه اجتماعی ایجاد خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: البته ما نسبت به محدودیت‌های رفتاری در میان دانش آموزان آگاه هستیم و در این زمینه تلاش می‌کنیم تا زمینه‌های دیگری را نیز ایجاد کنیم.
پس از سخنان وزیر آموزش و پرورش، عاملی نیز طی سخنانی با اشاره به لزوم استفاده از شبکه اجتماعی شاد در پژوهش اجتماعی گفت: می‌توانیم از طریق این شبکه اجتماعی مطالعه دقیقی از وضعیت خانواده‌ها داشته باشیم.
سیدی: تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس کرونا در کشور در حال ضعیف شدن است
دستور بعدی جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه گزارش تهیه شده توسط سید‌مهدی سیدی مشاور علمی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد ابعاد مختلف بیماری کرونا بود.
وی در این زمینه گفت: در زمینه بررسی علل همه‌گیری و چرایی گسترش ویروس کرونا تحقیقات و پژوهش‌های زیادی صورت گرفت و مشخص شد ویروس کرونا که در سطح جهان منتشر شده است در برخی از نقاط مانند آمریکا از جهش ژنتیکی برخوردار هستند.
سیدی افزود: خوشبختانه همین تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس کرونا در کشور ما در حال ضعیف شدن است.


حجت‌الاسلام رستمی: ضروروت توجه به تولید محتوا در مورد ناتوانی جهان غرب در مقابله با کرونا
پس از سخنان سیدی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز طی سخنانی گفت: عوارض و آثار بیماری کرونا بر نظام اجتماعی و فرهنگی در جهان باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در مورد کرونا در رویکرد کوتاه مدت همین اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت باید استمرار پیدا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حضور حوزویان و دانشگاهیان در اقدامات جهادی یک سرمایه ارزشمند است که باید استمرار یابد.
رستمی گفت: تولید محتوا و تولید ادبیات مناسب درمورد ناتوانی جهان غرب در مقابله با کرونا یکی از اقداماتی است که باید در دوران پساکرونا مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: تأکید رهبر معظم انقلاب در مورد لزوم شکل‌گیری نهضت کمک مؤمنانه باید در زمینه تعریف سبک زندگی مؤمنانه که بر کمک به همنوعان تکیه دارد مدنظر قرار گیرد.
جاسبی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: بررسی ابعاد فرهنگی، اجتماعی و... بیماری کرونا از اصلی‌ترین مواردی است که باید مورد توجه برنامه‌ریزان و سیاستگذاران در حوزه‌های مختلف باشد.
وی افزود: در مورد تبلیغات منفی صورت گرفته علیه جمهوری اسلامی چند نکته باید مورد توجه قرار گیرد، اولین نکته خدشه در آمار رسمی ارائه شده توسط مسئولان بهداشتی کشور در زمینه کرونا است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اطلاع‌رسانی در زمینه بسیج غربالگری و سنجش میزان ابتلا به کرونا باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
جاسبی گفت: یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد جایگاه بهداشت خانوادگی در کشور است که بر اثر تعالیم فرهنگ اسلامی این موضوع در خانواده‌های ایرانی از جایگاه مناسبی برخوردار است.
وی افزود: موضوع دیگری که باید مدنظر قرار گیرد، استفاده از فرصت تحریم است که موجب شد مسئولان و مردم بتوانند درعرصه مدیریت بحران تمرین داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نکته مهم دیگری که باید مدنظر قرار گیرد موضوع حرکت‌های جهادی و داوطلبانه در زمینه مقابله با کروناست که در جهان بی‌نظیر است.
کبگانیان: نقش خانواده‌ها در مقابله با کرونا باید مورد توجه باشد
در ادامه جلسه کبگانیان نیز طی سخنانی گفت: نکته مهم که باید مورد توجه باشد نقش خانواده‌ها و استفاده از این ظرفیت بسیار مطلوب در زمینه مقابله با کروناست.
وی افزود: ما مشاهده می‌کنیم هنگامی که یک فرد در یک خانواده مبتلابه کرونا می‌شود در گام اول اعضای همین خانواده هستند که پرستاری از این بیمار را برعهده می‌گیرند.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: می‌توانیم با برنامه‌ریزی هماهنگ و یکپارچه اثرات بیماری کرونا بر نظام آموزشی کشور را کاهش دهیم.
ولایتی: نتایج اولیه به دست آمده از تزریق پلاسما امید‌بخش بوده است
در ادامه جلسه ولایتی هم با اشاره به تعداد مراجعان سرپایی به بیمارستان(درمانگاه و اورژانس) مسیح دانشوری ظرف مدت ۵۷ روز گذشته که حدود ۱۲ هزار نفر بوده‌اند، اظهار کرد: از این تعداد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بستری شده و حدود ۶۰۰ نفر در بخش آی سی یو مورد درمان و مراقبت قرار گرفتند.
وی همچنین تعداد فوت‌شدگان بستری در آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری را کمتر از ۸ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار کمتر از نصف آمار فوت‌شدگان در برخی کشورهای دیگر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: طی این مدت از سوی وزارت بهداشت، مرکز مسیح دانشوری به عنوان یکی از چند مرکز کلینیکال ترایال بوده است که داروهای مرتبط نیز طی مراحل قانونی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی همچنین  با اشاره به روش پلاسمادرمانی و دریافت پلاسما از افرادی که بهبود یافتند و میزان آنتی بادی در آن‌ها بالا رفته است و تزریق به افراد مبتلا که وضعیت عمومی آنان وخیم بوده است، گفت: نتایج اولیه به دست آمده امیدبخش بوده ولی هنوز تعداد بهبود‌یافتگان به میزانی نیست که بتوان نتیجه قطعی را اعلام کرد.
ولایتی با اشاره به ابتلای خود و تعدادی از پرسنل بیمارستان اعم از پزشکان، پرستاران، تکنسین‌ها و خدمتگزاران در طول این مدت به بیماری کرونا گفت: جماعتی، کیانی و ورهرام نیز از جمله این عزیزان بودند که به مبتلا شدند.
وی افزود: در حال حاضر و کماکان مجموعه پرسنل در حال خدمت‌سانی به بیماران هستند که روزانه حدود ۳۰ الی ۴۰ بیمار در مجموعه بستری شده و همین حدود بیمار نیز پس از بهبودی از بیمارستان مرخص می‌شوند.
دستور پایانی جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ارائه گزارش محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد اثرات فرهنگی اجتماعی کرونا بود.
وی در این زمینه گفت: در نوروز سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بر اثر تحریم‌ها ما با کاهش ۸ درصدی سفرها مواجه بودیم اما کرونا سفرها را در کشورمان در نوروز ۹۹ به‌طور چشم‌گیری کاهش داد.
آقاسی افزود: با توجه به این موضوع که جامعه ایران یک جامعه مذهبی و دینی است، مباحث مربوط به ارتباط کرونا با مبانی دینی مانند دعا، امتحان و... در جامعه ما بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
آقاسی ادامه داد: جلوه‌های جدیدی در حیات مذهبی جامعه ما در دوران کرونا مشاهده می‌شود که مباحثی مانند زیارت از راه دور، هیئت‌های مجازی به عنوان یک نهاد ریشه‌دار و مردمی استفاده از تشکل‌های مذهبی در کمک‌رسانی به محرومان و... از زمره بارزترین جلوه‌های مورد اشاره است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از دیگر موارد جالب توجه، شکل‌گیری پویش‌های توسل و تضرع به درگاه خداوند متعال در ساعت‌های معینی مانند نیمه شعبان و... بود.
وی گفت: توجه به موضوع مرگ و جهان آخر یکی دیگر از اثرات دوران کرونا و همه‌گیری این بیماری در جامعه ما بوده است.
آقاسی افزود: شکل‌گیری یک نگاه مشترک به جهان غرب و توجه به نقاط ضعف جهان غرب در جهان از سایر اثرات همه‌گیری کرونا در جهان بوده است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: توجه به ابعاد جدید حکمرانی و شکل‌گیری مفهوم جدید از اعتماد اجتماعی هم از سایر مواردی است که شیوع کرونا باعث شد تا مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: سنگین شدن مسئولیت خانواده، حکمرانی فرهنگی در عین بازسازی نهادهای معیشتی و توجه به ظرفیت‌های انبوه فضای مجازی هم از مواردی است که باید مورد تحلیل و بررسی کارشناسان و متخصصان فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب