دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واکنش اقبال واحدی به جنجال‌سازی علیزاده علیه رشیدپور در گفتگو با آنا؛

گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن!/ انضباط مالی مهم است اما ناخن‌خشک هم نباشیم!/ «شبکه خصوصی» جلوی شبهات را می‌گیرد

مجری پیشکسوت تلویزیون به حواشی مربوط به انتشار میزان دستمزد رضا رشیدپور واکنش نشان داد.
کد خبر : 483197
636230093344960064.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم، جدال توئیتری علی علیزاده، تحلیلگر سیاسی ساکن لندن و رضا رشیدپور، مجری و برنامه‌ساز تلویزیون درباره میزان دستمزدی که رشیدپور برای اجرای برنامه‌هایش از صداوسیما می‌گیرد خبرساز شد.




 بیشتر بخوانید:


آیا ماجرای دستمزد رشیدپور شفاف‌سازی را نهادینه خواهد کرد؟




در همین ارتباط، اقبال واحدی مجری پیشکسوت تلویزیون در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: باید قبول کنیم که برخی از مجریان تلویزیون از حیث شهرت و توانایی «سلبریتی» هستند. اینجا منظور من از سلبریتی آن معنای منفی که برخی در ذهن دارند نیست. معنی‌اش، در چشم بودن است.



 وی اظهار کرد: هر کسی که در چشم باشد؛ حالا یک نویسنده خیلی خوب، یک شاعر، حتی یک باغبان خیلی خوب که کارش با کیفیت است و طرفدار دارد می‌تواند سلبریتی باشد. اصولاً در تلویزیون که با «دیدن» کار دارد باید در چشم باشی؛ همه شبکه‌های تلویزیونی دنیا هم زحمت می‌کشند تا سوپراستار بسازند.


واحدی عنوان کرد: این یک امر طبیعی است که در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد، اما اینکه چرا در ایران این حواشی رخ می‌دهد و نگاه‌ها منفی است بخش عمده‌اش به این بر می‌گردد که رادیو و تلویزیون ما دولتی است؛ اگر شبکه‌های تلویزیونی خصوصی داشتیم طبیعی است که حساسیت درباره دستمزدها کمتر بود، چراکه منبع سرمایه متعلق به شخص بود و نه بودجه عمومی.



بودجه تلویزیون از بیت‌المال است و باید به آن حساس بود.



وی افزود: هنر، ورزش، سینما و... صنعت و تجارت هستند و نیاز به مشتری دارند که همان مخاطب است. مشتری هم ویترین خوب می خواهد. بنابراین نباید درگیر این قضیه بشویم که فلان مجری چقدر دستمزد می‌گیرد، بلکه باید بینیم که برنامه او چقدر مخاطب دارد و چقدر توانسته مشتری جذب کند. بله؛ مدیران تلویزیون حتماً باید نسبت به پرداخت‌های مالی حساس باشند چون نهادی است که با سرمایه عمومی اداره می‌شود. انضباط مالی مهم است اما ناخن‌خشکی نکنیم چون شاید از هر یک میلیون نفر، یک نفر بتواند مجری، بازیگر یا برنامه‌ساز متبحر و پرطرفداری بشود.



این مجری و برنامه‌ساز تلویزیون گفت: باید به دور از این حواشی، اصل قضیه را ریشه‌یابی بکنیم نه این‌که قضیه شخصی شود و خیلی سطحی بگوییم فلانی برای یک ساعت اجرای برنامه این میزان دستمزد را می‌گیرد. یک پزشک ماهر هم شاید برای معاینه اولیه بیمار کمتر از 10 دقیقه وقت بگذارد، اما مبلغ ویزیتش بالا باشد. اینجا بحث آن 10 دقیقه نیست، بحث سی سال و پنج دقیقه است! تجربه‌ای است که دارد و با یک معاینه و بررسی مختصر می‌تواند بیماری فرد را تشخیص بدهد پس ارزش این هزینه را دارد.


وی گفت: به نظرم باید فارغ از حاشیه‌سازی و برچسب‌زنی‌های بی‌پشتوانه، به شکل علمی و فنی با این موضوعات برخورد کنیم. باید سعه‌صدر داشته باشیم و زود موضع‌گیری نکنیم. تلویزیون که عاشق چشم و ابروی رضا رشیدپور یا فلان مجری پرطرفدار نیست که بخواهد به او دستمزد بالایی بدهد! در برنامه‌سازی تلویزیون هیچ‌کس به کس‌دیگر باج نمی‌دهد! اگر دستمزد یک مجری بالاتر از بقیه است، چون طرفدار بیشتری دارد یا برنامه‌هایش پرمخاطب هستند. من منکر ایرادات و خطاهای احتمالی نیستم، اما کلیت ماجرا همین است.



شیوه پرداخت به برنامه‌سازان تلویزیون با شیوه‌های مرسوم اداری متفاوت است.



 واحدی عنوان کرد: در پاسخ به این شایعه‌سازی‌ها که نمونه‌اش را هم اخیراً دیدیم باید بگویم «گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن!» اگر تو بهتر از علی دایی و رونالدو می‌توانی گل بزنی و طرفدار داشته باشی برو وسط زمین و بازی کن! اینقدر دستمزد آنها را بزرگنمایی نکن.


این مجری تلویزیون اظهار کرد: مردم تفریح و سرگرمی می‌خواهند؛ طبیعی است کسانی که بتوانند با شادی و تفریح وقت مردم را پر ‌کنند، پول بیشتری هم می‌گیرند. میزان مشتری یا همان بیننده است که نشان می‌دهد این مجری یا برنامه‌ساز به این مبلغ می‌ارزد یا نه.


وی افزود: البته همان‌گونه که اشاره کردم مشکل اصلی ما فقدان شبکه‌های خصوصی تلویزیونی است. ان‌شاءالله اگر در کنار چند شبکه دولتی، شبکه‌های خصوصی هم داشته باشیم، این‌گونه مشکلات خیلی کمتر می‌شود، چون در این صورت منبع سرمایه از بودجه عمومی نیست و به تشخیص سرمایه‌گذار و مالک شبکه باز می‌گردد.



واحدی در پاسخ به این ابهام در منازعه توئیتری اخیر مبنی بر این‌که اصلاً در صداوسیما چیزی تحت عنوان سند پرداخت‌های مالی نداریم نیز گفت: این هم از آن حرف‌ها است! به نظر من نباید به چنین حرف‌هایی توجه کرد. شنونده باید عاقل باشد. ما که نمی‌توانیم جلوی اظهارنظر افراد را بگیریم، بلکه باید دانش خودمان را افزایش دهیم تا امکان تشخیص حرف‌های درست و غلط را داشته باشیم.


وی افزود: شیوه پرداخت به برنامه سازان در تلویزیون با شیوه‌های مرسوم اداری متفاوت است. کارها معمولاً پروژه‌ای است و برنامه‌ساز حالت پیمانکار دارد. مثل همان پیمانکاری است که به شهرداری می‌گوید من این خیابان را مثلاً متری صد هزار تومان آسفالت می‌کنم. یک برآورد هزینه می‌دهد. حالا این که چقدر به کارگر و راننده و مهندس و ... می‌دهم با تشخیص خودش است. شهرداری هم با توجه به سابقه آن پیمانکار یا از طریق مناقصه پروژه را واگذار می‌کند. وقتی کار یک مقدار پیش رفت، یک کارشناس برای بررسی و ارزیابی پروژه می‌آید تا ببیند مثلاً کیفیت زیرسازی و یا ماسه و قیر استفاده‌شده چگونه است و آیا با تعهدات همخوانی دارد؟ اگر مورد تأیید بود، بخشی از هزینه‌ها پرداخت می‌شود.



دستمزد یک مجری بالاتر از بقیه است، چون طرفدار بیشتری دارد یا برنامه‌هایش پرمخاطب هستند.



 واحدی عنوان کرد:در تلویزیون هم همین‌گونه است؛ برنامه‌ساز با یک گروه تلویزیونی قرارداد می‌بندد و می‌گوید من این برنامه روزانه را به مدت یک ساعت در 6 ماه با این کیفیت و مشخصات و با این بخش‌ها تهیه می‌کنم. جذابیت‌های آن را توضیح می‌دهد. این تعداد نیرو و گزارشگر و طراح دکور و... دارم و هزینه‌اش این قدر می‌شود. شبکه هم با توجه به کیفیت طرح و سابقه برنامه‌سازی آن فرد،  بررسی می‌کند. معمولاً یک سری چانه‌زنی‌ها و تغییر در طرح اولیه صورت می‌گیرد و در صورت تأیید کار کلید می‌خورد.


این مجری تلویزیون عنوان کرد: بعد از 10 برنامه، یک فرایند ارزیابی داریم که اگر ببینند طبق تعهدات و با همان کیفیت که در ابتدا گفته شد، برنامه جلو می‌رود بخشی از تعهدات پرداخت می‌شود و او را تشویق می‌کنند که ادامه دهد. اگر مشکلی باشد تذکر می‌دهند و حتی اگر ببینند که برنامه خیلی ضعیف است یا از طرح و تعهدات اولیه منحرف شده چه بسا که همکاری قطع شود.


واحدی تصریح کرد: بنابراین باید این را بدانیم که هزینه‌هایی که گاهی برای یک برنامه  عنوان می‌شود شامل حال تمام عوامل است و روشن است که سند مالی هم دارد.


وی گفت: ما که نمی‌توانیم جلوی اظهارات افراد را بگیریم. آنها گمانه‌زنی‌های خود را چه درست و چه غلط مطرح می‌کنند. به هرحال به قطاری که در ایستگاه متوقف مانده کاری ندارند بلکه به قطار درحال حرکت است که سنگ می‌زنند. آقای رشیدپور و خیلی دیگر از همکاران من حتماً در کار خودشان به تبحر و تأثیرگذاری رسیده‌اند که در معرض توجه و گاهی هم این حاشیه‌سازی‌ها قرار می‌گیرند.



واحدی با تأیید اقدام شبکه سه در اعلام هزینه‌های برنامه «حالا خورشید» گفت: کار بسیار خوبی است؛ اصلاً باید طوری باشد که هر کسی امکان دسترسی به این آمار و اطلاعات را که محرمانه هم نیست داشته باشد. البته انتشار جزئیاتی که هر کس چقدر می‌گیرد شاید صلاح نباشد، اما کلیت برنامه را باید بدانند. بله اگر شبکه خصوصی داشتیم این توقع هم منطقی نبود، اما تلویزیون ما دولتی است و بودجه آن از بیت‌المال است. باید این حساسیت‌ها و شفاف‌سازی‌ها وجود داشته باشد تا از ایجاد شبهه و غیبت‌کردن جلوگیری کنیم.


وی در پایان عنوان کرد: این شفاف‌سازی خیلی خوب است؛ رودربایستی نداریم. آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است!


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب