یک فیلم برای روزهای قرنطینه؛«منطقه پرواز ممنوع» و سهگانه سرگرمی، هیجان و آگاهی
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در خبرها آمده بود فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» به کارگردانی امیر داسارگر و تهیه کنندگی حامد بامروت نژاد از فردا (سهشنبه ۲۶ فروردین از طریق سامانه VOD عماریار و همچنین شبکه نمایش خانگی منتشر میشود.
منطقه پرواز ممنوع روایتگر داستان سه نوجوان است که در حین آمادهشدن برای مسابقه ساخت پهپاد، با پیداشدن یک یوزپلنگ در حوالی محل زندگیشان، وارد مسائل و درگیریهای مختلف و مهیجی میشوند. با این حال موضوعاتی همچون مدافعان حرم، فعالیتهای علمی دانشآموزان، دستاوردهای علمی، فناوری و نظامی کشور و سایر موضوعات راهبردی نیز در بستر یک داستان جذاب و پرکشش برای مخاطبان به تصویر کشیده میشود.
هادی حجازیفر، محمد فیلی، متینپاکزاد، متین کرمانی، علیرضا اکبری، علی ذکریایی، زینالعابدین تقیپور و بهار نوحیان از جمله بازیگران فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» هستند.
بر اساس آمار اعلامشده در سامانه فروش سینمای ایران این فیلم سال گذشته ۵ میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان فروش را تجربه کرده است. از سوی دیگر منطقه پرواز ممنوع در سینماهای سیار نیز بیش از یک میلیارد تومان فروش داشته که مجموع فروش آن را به حدود ۷ میلیارد تومان میرساند. به این ترتیب منطقه پرواز ممنوع با فروشی که از بسیاری از فیلم های پرستاره نیز بالاتر بود صدرنشین بلامنازع گیشه سینمای کودک شد.
این فیلم اردیبهشت سال گذشته در جشنواره جهانی فیلم فجر نیز به نمایش درآمد. منطقه پرواز ممنوع در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان نیز که شهریورماه 1398 در اصفهان برگزار شد، مورد استقبال گسترده مخاطبان و به ویژه نوجوانان و خانوادههای آنان قرار گرفت؛ به گونهای که در اولین روز نمایش به سه سانس فوقالعاده رسید و در ادامه نیز در اصفهان و سایر شهرهایی که میزبان فیلمهای جشنواره بودند در چهارده سانس فوقالعاده روی پرده رفت.در نهایت نیز به عنوان پرمخاطبترین فیلم جشنواره انتخاب شد؛ ضمن این که علیرضا اکبری برای بازی در این فیلم پروانه زرین بهترین بازیگری را از آن خود کرد.
به گفته سازندگان «منطقه پرواز ممنوع»، مخاطبان اصلی این فیلم بیشتر در بازه سنی ۸ تا ۱۵ سال تعریف میشود و میتوان آن را از معدود آثار سینمایی برای مخاطبان نوجوان دانست اما در مجموع در گونه سینمای کودک تعریف میشود.
کارگردان این فیلم در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری آنا ضمن انتقاد از این که نوجوانان در سیمای ایران سهمی ندارند عنوان کرده بود:«فیلمهای سینمایی یا برای کودکان ساخته میشود و یا بزرگسالان. یعنی سهم گروه سنی ۱۰ تا ۱۶ سال بسیار اندک است، در حالی که این بازه سنی به شدت مصرفکننده هستند، کتاب میخوانند و موسیقی گوش میدهند، به شدت فیلم و سریال می بینند که اغلب هم خارجی است و کنترلی روی آن نیست؛ کسی که با نوجوانان کار کرده باشد میداند من چه میگویم».
امیر داسارگر همچنین درباره فیلم گفته بود:یکی از ابزارهای مهم فیلمساز در ساختن ماجراجویانه با مخاطبان نوجوان، طراحی صحنه لباس و لوکیشن های شاد و سرزنده و چشم نواز است. ما میخواستیم فیلمی برای نوجوانان بسازیم که با نمونههای مشابه خارجی قابل رقابت باشد و دنبال قصه اجتماعی آپارتمانی نبودیم...ما سعی کردیم که کار را برای سینما بسازیم. یعنی قاببندی، فضاسازی، استفاده از دوربین و... برای یک کار سینمایی بود. می خواستیم از نماهای هوایی، درست، بهجا و دراماتیک استفاده کنیم. از نماهای هوایی فیلم خیلی راضی هستم. واقعاً هیچکدام برای تزئین و قشنگی نیست. رنگ و لعابی که این فیلم دارد، در سینمای امروز کمتر دیده میشود.
اکران اینترنتی فیلم «منطقه پرواز ممنوع» در این روزهای کرونایی اتفاقی مثبت است که میتواند جمع بیشتری از مخاطبان نوجوانی را که احتمالاً در روزهای قرنطینه با کمبود سرگرمی مواجه هستند در خانه نگه دارد. از سوی دیگر علاوه بر جذابیتهای داستانی و فرمی، این فیلم دارای لایههای پیداو پنهان آگاهیبخش است که فهم مخاطب را از دنیای پیرامون خود افزایش میدهد.
سینمای ایران که سالهاست از ارائه مضامین تکراری و و بیتوجهی به تنوع مخاطب رنج میبرد، میتواند با تکیه بر آثاری همچون منطقه پرواز ممنوع از رویه یکسان خود و البته پیله انفعال در برابر مخاطبان نوجوان بیرون بیاید.این فیلم به خوبی توانسته است سهگانه سرگرمی، هیجان و آگاهی را به مخاطبان ارئه کندو از این حیث نمونهای قابلتوجه برای روزهای کرونایی محسوب میشود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/