دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان بهزیستی خبر داد؛

فوت 55 نفر در مراکز نگهداری سالمندان بر اثر کرونا/ هیچ مورد کرونایی در 10 هزار کودک بدسرپرست گزارش نشده است

رئیس سازمان بهزیستی گفت: از 2 هزار 531 مرکز شبانه‌روزی بهزیستی، تنها 45 مرکز به ویروس کرونا آلوده شده است که 1.7 درصد مراکز بهزیستی کل کشور را تشکیل می‌دهد.
کد خبر : 482516
e0c14f93-9722-4ca8-8252-b71e5c117179.jpg

به گزارش خبرنگار رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، وحید قبادی دانا صبح امروز در ارتباط ویدئویی روزانه که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد: با شیوع بیماری کرونا در کشور چین پنجم بهمن ماه اولین بخشنامه سازمان بهزیستی به مراکز سراسر کشور ابلاغ شد.


وی با بیان اینکه بیش از 2 هزار و 500 مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی به صورت شبانه‌روزی از سالمندان، معلولان و افراد دارای اعتیاد که در مراکز اقامتی هستند حمایت می‌کنند، گفت: از ۳۰ هزار مادریاران و مددکاران پرستاران و پزشکان در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی و از ۲۱ هزار پرسنل خدوم سازمان بهزیستی که در این روزها تلاش می‌کنند تقدیر می‌کنم.


رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: با کمک وزارت بهداشت هیچ معلول ذهنی و سالمند نبوده که به بیمارستان‌ها مراجعه کند و خدمات به وی ارائه نشود.


قبادی دانا گفت: از پنجم بهمن‌ماه اقدامات را شروع کردیم و طبق آمار 5.3 درصد احتمال ابتلای سالمندان بیشتر است و 4.8 برابر احتمال مرگ و میر آنها بیشتر است. از 2 هزار و 531 مرکز شبانه‌روزی 45 مرکز آلوده به ویروس کرونا شده که این آمار 1.7 درصد مراکز کل کشور را تشکیل می‌دهد. در مراکز ما 55 نفر بر اثر بیماری کرونا فوت شده‌اند که 1.2 درصد را تشکیل می‌دهد و 71 درصد سن بالای 70 سال داشتند. به طور خاص برای مراکز سالمندان و معلولان ۳۰ مرکز آلوده است که 4.2 درصد است. 


وی افزود: 59 نفر از کسانی که در مراکز سالمندان مبتلا شده بودند، بهبود یافتند. از 10 هزار کودک بی‌سرپرست، هیچ آمار فوتی با تلاش مربیان آنها نداشتیم؛ 7 مورد کرونا مثبت در یکی از مراکز نگهداری بودند که بهبودی برای آنها حاصل شد. در پاتوق معتادان متجاهر با ۲۵۸ تیم مراجعه و آموزش‌های لازم را به آنها داده شد و ۴۸۷ هزار ماسک بین آنها توزیع شد.


رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ۵۷ هزار و ۶۶۱ بسته بهداشتی توسط ۳ هزار و ۶۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی برای کودکان خیابان توزیع شد، اظهار کرد: طرح جمع آوری معتادان متجاهر نیز به تعویق افتاد و برای کاهش آسیب در محل‌های پرخطر، با ۲۵۸ تیم مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را به این افراد دادیم همچنین  ۴۳۴ نفر از معتادان متجاهر به مراکز درمانی کشور ارجاع شدند.


 


قبادی دانا اظهار کرد: تماس‌های اورژانس اجتماعی در بازه زمانی اسفند ۹۷ تا فروردین ۹۸ با اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ مقایسه شده است. ابراز نگرانی درباره رفتار با کودکان در بین این دو از ۱۷ هزارم درصد در اسفند ۹۷ تا فروردین ۹۸ به ۲۶ هزارم درصد در اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ رسیده است.


وی تصریح کرد: تماس‌ها در مورد ابزار نارضایتی رفتار همسر در بازه زمانی اول ۲ هزارم درصد بوده که در بازه زمانی دوم به ۶ هزارم درصد رسیده است. در مورد تماس‌ها در زمینه اقدام به خودکشی نیز در استان تهران یک هزارم درصد در بازه زمانی اول بوده که به 4 هزارم درصد در بازه زمانی دوم رسیده است. این موارد در مقیاس صد هزار نفر جمعیت تنظیم شده است.


رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: سامانه وزارت بهداشت نیز یک پیامک در مورد اورژانس ۱۲۳ ارسال کرد که یک پیش زمینه برای مردم جهت آشنایی با خدمات اورژانس ۱۲۳ محسوب می‌شود.


قبادی دانا تصریح کرد: تعداد تماس‌های تلفنی با سامانه روان‌شناسی الزاما به دلیل افزایش اختلالات روانی نیست، بعد از اینکه سازمان بهزیستی در سامانه 1480 تبلیغ لازم را انجام داد تعداد تماس‌های تلفنی با این سامانه سه برابر شد. اطلاع رسانی درباره سامانه 123 در روز جمعه صورت گرفت و این کار بی سابقه بوده است؛ با این حال پس از این اعلام این شماره، 11 هزار 852 تماس با این سامانه صورت گرفته که 3 هزار و 546 مورد تماس غیرمرتبط با این قضیه بوده است. از تعداد تماس‌ها که منجر به مداخله فیزیکی در 23 فروردین شده 262 مورد بوده است یعنی 2.2 دهم تماس‌ها، که باید تحلیل لازم در این زمینه توسط متخصصان صورت گیرد.


وی گفت: اینکه مردم اطلاع پیدا کنند در کشور مجموعه‌ای پشتیبان آنها است و می‌توانند در شرایط خاص از اورژانس اجتماعی کمک بگیرند قابل توجه است و گروه‌های در معرض خطر بی پناه نیستند.


قبادی دانا افزود: جمع‌آوری کودکان کار خیایان پاک کردن صورت مسئله است این افراد باید ساماندهی شوند 80 درصد کودکان خارجی هستند. بخشی از این افراد کسانی هستند که توسط قاچاق کودک انتقال داده شده‌اند که باید پیگیری قضایی صورت گیرد، برخی کودکان نیازمند هستند که درصد کمتری را تشکیل می‌دهند. ما به تصمیمات ستاد ملی کرونا در رابطه با ساماندهی معتادان و کودکان کار خیابان متعهد هستیم و هدف اصلی ما حفظ سلامت این افراد بوده است و تیم‌های کاهش آسیب ما در ارتباط با افراد کارتن خواب مصرف کننده مواد آموزش لازم را در رابطه با بیماری کرونا آغاز کرده است و همزمان به این افراد اقلام ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش قرار گرفته است.


وی افزود: اینکه این افراد به صورت تجمع در یک مرکز تجمعی قرار گیرند ممکن است باعث سرایت شدید بیماری صورت گیرد. تمام مراکز ما ایزوله و قرنطینه شده‌اند و تلاش شده ملاقات‌ها از طریق اینترنت صورت گیرد.


رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سوم اسفند ماه سال گذشته مبلغ 2 میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت که به هر نفر ۳۰ هزار تومان برای تهیه مواد ضدعفونی کننده و مواد بهداشتی و ماسک تعلق گرفت و این مبلغ روی کارت بانکی مراکز نگهداری از افرادی که در مراکز شبانه روزی تحت پوشش سازمان بهزیستی نگهداری می‌شوند شارژ شد.


وی ادامه داد: علاوه بر آن در هفته اول فروردین ماه امسال نیز برای مراکز نگهداری معلولان و سالمندان مبلغ ۲۴ میلیارد تومان اختصاص یافت؛ در این بخش هم به صورت سرانه هر معلول و سالمندی که در مرکز نگهداری می‌شود مبلغ ۵۰۰ هزار تومان ارسال شد که در واقع این مبلغ می‌توانست برای استاندارد نگه داشتن تعداد پرسنل مراکز کمک کند تا بتوانند مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی را به طور مناسب تهیه کنند.


قبادی دانا افزود: به منظور پیشگیری و گسترش ویروس کرونا، طبق بخشنامه‌های اولیه هرگونه ملاقات از مراکز معلولان و سالمندان ممنوع اعلام و قرنطینه هر مرکز آغاز شد و به همه مراکز توصیه شد تا از پرسنل ثابت و تمام وقت استفاده کنند و از همکاری با پرسنل داوطلب حتی المقدور جلوگیری شود.


وی ادامه داد: تاکنون با وجود همه تمهیدات اتخاذ شده از بین ۸۷۵ مرکز نگهداری از سالمندان و معلولان، حدود ۲۵ مرکز در ۱۵ استان کشور آلوده به این ویروس شدند و خوشبختانه مراکز ۱۶ استان فعلا آلوده به این ویروس نشده‌اند.


رئیس سازمان بهزیستی اظهار کرد: در هفته اول فروردین ماه امسال نیز با حمایت دولت و تخصیص اعتبار ۷۰ میلیارد تومانی از سوی سازمان برنامه و بودجه، کمک هزینه معیشتی برای ۱۹۱ هزار خانوار که دارای معلولیت شدید و خیلی شدید بودند و سطح درآمد خانوار در دهک یک، دو و سه قرار داشت یعنی خانوارهایی که دارای معلولان با بیشترین شدت معلولیت و همچنین توأم با حداقل درآمد و قرار داشتن در دهک درآمدی بسیار پایین جامعه قرار داشتند، بین ۳۶۰ هزار تومان تا ۴۸۰ هزار تومان روی کارت بانکی آنها شارژ شد.


رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه تمام افرادی که در مداخلات حاضر شدند به گان و ماسک و دستکش مجهز شده و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند گفت: تاکنون فقط یکی از همکاران ما ۱۵ روز بعد از آخرین حضور در محل کار به علت کرونا فوت کرد و یک مورد نیز در یکی از استان‌ها اتفاق افتاده است.


به گفته قبادی دانا، با توجه به این‌که محدودیت‌هایی برای تجمع این افراد در یک مرکز وجود دارد، از پذیرش مورد جدید در همه مراکز جلوگیری شده است. اگر مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد ملی مقابله با کرونا این باشد که طرح جمع آوری اجرایی شود، می‌توانیم این کار را آغاز کنیم و افراد را قبل از ورود به کمپ‌ها تحت تست قرار بدهیم تا مطمئن شویم که مبتلا به ویروس کرونا نیستند.


وی بیان کرد: قبل از شروع تعطیلی‌ها به این شکل بود که مادرانی که فرزند ۱۰ ساله یا کوچک‌تر دارند در منزل بمانند و نفرات جایگزین به جای آنها در محل کار حاضر شوند. توصیه ما این است که کارکنانی که کودک خود را قبلا در مهد کودک نگهداری می‌کردند در خانه بمانند. مهد کودک یکی از محل‌های تجمع بوده و میزان بروز ویروس کرونا در این محل‌ها بالاست.


قبادی دانا گفت: سامانه ملی فرزندخواندگی آماده شده است و افرادی که خواهان قبول فرزند هستند در سامانه ثبت نام خواهند کرد قرار بود این سامانه در اسفندماه فعال شود ولی با توجه به شیوع کرونا این موضوع به تعویق افتاد و تا عادی شدن شرایط به تعویق افتاده است.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب