دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آثار و فواید لالایی بر روان کودک

در بیان تأثیر لالایی بر روان کودک همین بس که بیشتر ما تجربه خوبی از به یادآوردن این کلام آهنگین داریم که از والدینمان شنیده ایم.
کد خبر : 48249



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، خراسان نوشت: ماندگاری این خاطره، حکایت از ارزش و تأثیر «لالایی» دارد. در ادامه به برخی فواید و تأثیرات مثبت «لالایی» اشاره می کنیم:





ایجاد احساس امنیت در کودک

می دانیم که یکی از نیازهای بنیادین انسان، نیاز به امنیت است. نوع پاسخ گویی به این نیاز تأثیر بسیار ژرفی در شکل گیری شخصیت کودک دارد؛ در این بین یکی از کارهایی که می تواند این احساس را به شکلی خوشایند برای کودک رقم بزند، لالایی خواندن والدین است؛ زیرا به طور طبیعی والدین برای خواباندن کودک یا آرام کردن او، با صدایی ملایم و آرام شروع به خواندن «لالایی» می کنند. کودک در چنین شرایطی به ویژه اگر در آغوش مادر یا پدر باشد یکی از ناب ترین احساسات زندگی خود را تجربه می کند و می تواند با تکیه بر مهر بی بدیل پدر و مادر، آرامش یابد و به خواب برود.

کمک به رشد عقلی و زبانی کودک

مقوله زبان و ارتباط آن با ذهن و اندیشه بسیار پیچیده و جذاب است که بخشی از عناصر آن را واژه ها و کلمات تشکیل می دهند. اولین کلمات، صداها و واژه هایی که کودک می شنود، در قالب لالایی از زبان پدر و مادر است. وقتی کودکی چنین صداهایی را از والدین یا اطرافیانی که به او آرامش می بخشند (مثل پدربزرگ و مادربزرگ و حتی در روزگار قدیم دایه های کودکان) می شنود، از رشد سریع تری در این زمینه برخوردار می شود؛ یعنی شنیدن کلمات تازه آن هم با وزنی موسیقایی و آهنگین، ذهن و اندیشه او را پویاتر می کند. خواندن «لالایی» باعث می شود کودک با کلماتی تازه آشنا شود و چون این کلمات در لحنی آهنگین خوانده می شود، زودتر آموخته می شود و این کار به رشد زبانی کودک کمک شایانی می کند. نتایج تحقیقات علمی هم نشان می دهد مادرانی که برای کودک خود «لالایی» می خوانند، کودک آنان شش ماه زودتر از سایر کودکان حرف می زند و به رشد عقلی بالاتری می رسد و عملکرد مغز او برای انجام پازل های هوشی ریاضی، موسیقی و شطرنج نیز بیش از دیگران خواهد بود.

رشد درک عاطفی

وقتی پدر و مادر یا مراقب کودک، با صدایی ملایم و آرامش بخش، برای او «لالایی» های برگرفته از احساسات ناب و عواطف پاک می خواند این امر به شکل گیری یک رابطه عاطفی با کودک منجر می شود و او را به لحاظ عاطفی آماده تر می سازد و این منبع انسانی را در وجود او شکل می دهدو تقویت می کند.

تقویت قوه شنوایی

گفته می شود رشد شنوایی تا هفته بیستم کامل می شود و رشد مغز هم تا پیش از هفته بیست و چهارم و جنین می تواند به صداهایی که از خارج از رحم مادر می شنود، واکنش نشان داده و پاسخ دهد. هر چه این کنش و واکنش بیشتر و بهتر صورت بپذیرد، هوش شنوایی و رشد این توانایی در نوزاد بهتر و بیشتر خواهد بود.

تقویت پیوند عاطفی با والدین

کودکی که از دوران جنینی و نوزادی با صدای پدر و مادر خود مأنوس بوده و به آن ها علاقه مند شده است، احساس بهتری به آن ها دارد و از شنیدن این صداهای آشنا لذت بیشتری می برد و این امر کمک می کند رابطه های عاطفی ژرف تری بین فرزند و والدین ایجاد شود.

همان طور که خواندید در جای جای این نوشتار از لالایی خواندن والدین سخن گفتیم، اگر چه جنین صدای مادر را بهتر از صدای پدر تشخیص می دهد ولی این امر به آن معنا نیست که لالایی خواندن تنها از سوی مادر انجام شود؛ بلکه پدران نیز می توانند و بهتر است که از همان دوران جنینی با فرزند خود ارتباط برقرار کنند، با او سخن بگویند و برایش لالایی بخوانند و این کار را بعد از تولد نوزاد هم ادامه دهند. قطعاً از نتایج آن در آینده و در ارتباط با فرزند خود لذت زیادی خواهند برد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب