آزمایشگاه خاک و مرکز مشاوره کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی ملکان راهاندازی میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا، مجتبی آزادیان؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان در سال 1380 راهاندازی شد. این دانشگاه از آن زمان تاکنون در زمینه کسب درآمدهای غیرشهریهای، راهاندازی مدارس سما و ... به دستاوردهای درخور توجهی رسیده است.
خبرنگار آنا در راستای اطلاعرسانی دستاوردهای دانشگاه، درباره دستاوردها و فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان در سال گذشته و برنامههای پیشرو در سال جدید با هدایت اسلامی رئیس این دانشگاه گفتگو کرده است که مشروح آن را میخوانیم.
آنا: مهمترین فعالیت و دستاوردهای واحد ملکان در حوزههای مختلف بهویژه پژوهش در سال که گذشته چه بود؟
اسلامی: یکی از مهمترین اولویتهای این دانشگاه در سال تحصیلی مهر 98 مطمئناً اقدام برای جذب حداکثری دانشجو در نیمسال اول و به تبع آن افزایش کل دانشجویان بود تا دانشگاه ما با حضور حداکثری دانشجویان دوباره احیا شده و حالت جنبوجوش و نشاط دوبارهای به خود بگیرد و خوشبختانه این امر با افزایش تعداد دانشجویان در دو نیمسال متوالی یعنی نیمسال دوم 98-1397 و نیمسال اول 99-1398 تحقق یافت، بهطوری که دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان در نیمسال بهمن 1398 در مقایسه با نیمسال مشابه سال پیش از آن افزایش چهار برابری دانشجو و در نیمسال نخست 99-98 نیز افزایش 40 درصدی جذب دانشجو داشته و در کل با وجود افت دانشجو در سالهای اخیر، این واحد با افزایش چشمگیر دانشجویان روبهرو شده است.
آنا: اهداف و دستورکارهای واحد متبوع شما در سال 99 در حوزههای مختلف چیست؟
اسلامی: یکی از مهمترین خبرهای خوش این واحد در بهار سال جاری گشایش و آغاز کار مدرسه سما و اقدام برای ثبتنام دانشآموزان برای مهر 99 است که مجوز آن برای پایههای پیشدبستانی و اول تا ششم دبستان در مهر 1398 اخذ شده و مدرسه تجهیز و راهاندازی شده و آماده بهرهبرداری است.
خبر مهم دیگر که منتظر شنیدن آن از سازمان مرکزی هستیم، مربوط به تصمیم نهایی هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی درباره مجوز فروش ساختمان پنج طبقه راکد این واحد دانشگاهی است که بیش از 10 سال است به علت مشکل پروانه ساختمانی و ارائهنکردن پایان کار از طرف مالک بلااستفاده و راکد مانده است و پس از یک سال پیگیری و مکاتبه با استان و متعاقب آن با سازمان و کمیسیون معاملات، اکنون مجوز فروش این ساختمان و خرید یک ساختمان جدید برای مدرسه سما در مرحله نهایی تصمیمگیری در هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی است که امیدواریم این خبر بهزودی به واحد ارسال شود.
سومین خبر خوش راهاندازی و تجهیز آزمایشگاه خاک و مرکز مشاوره فنی و خدماتی کشاورزی در واحد ملکان است که اقدامات اولیه آن انجام و مکان آن در دانشگاه مشخص شده است و مکاتبات با استان در این زمینه انجام گرفته و منتظر نتیجه کمیسیون مربوط در این زمینه هستیم.
با توجه به اینکه شهرستان ملکان قطب انگور بوده و محصولات کشاورزی زیاد دیگری در این شهر وجود دارد، امیدواریم با افتتاح این دو بخش بتوانیم در این راستا به همشهریان و بهویژه کشاورزان خدمات ارائه دهیم.
چهارمین خبر مهم راهاندازی دفتر مشاوره و راهنمایی در سطح شهر برای ارائه خدمات به همشهریان با استفاده از مشاوره استادان مشاور و راهنمایی خود واحد دانشگاهی است که موافقت اصولی اولیه اخذ شده است و منتظر دریافت پروانه خدمات هستیم.
آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» بهعنوان شعار سال 98 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملکان چهقدر در این زمینه موفق بوده و چه اقداماتی انجام داده و یا در دست اقدام دارد؟
اسلامی: یکی از مهمترین اقدامات که دانشجویان در آن نقش دارند، راهاندازی، تجهیز و تولید زعفران گلخانهای به روش آیروپونیک (بدون استفاده از خاک و آب و فقط از طریق رطوبت 80-70 درجه) برای نخستین بار در استان آذربایجان شرقی بوده است. تیر 98 پس از اخذ مجوز از استان، واحد دانشگاهی ملکان با وجود کمبود منابع مالی با هزینه بالغ بر 60 میلیون تومان به راهاندازی و تجهیز گلخانه بهطور آزمایشی و متعاقب آن خرید پیازچه از مشهد و کشت پیازچه در ابتدای شهریور ماه 98 اقدام کرد و پس از پیگیری و تلاشهای خستگیناپذیر سه تن از همکاران، عملیات کشت و رشد جوانهها و نهایتاً در آبان 98 گلدهی و برداشت محصول با موفقیت انجام شد و این واحد از هزار و 300 کیلوگرم پیازچه حدود 800 گرم زعفران خالص برداشت کرد.
نکته مهم دیگر اقدام این واحد دانشگاهی برای اخذ گواهی استاندارد و برندسازی زعفران با توجه به کیفیت و مرغوببودن محصول بوده است بهطوری که اقدامات اولیه و مهم در این زمینه انجام گرفته و مسئولان جهاد کشاورزی استان از گلخانه بازدید و تمام شرایط لازم ازجمله آزمایش آب، وضعیت بهداشتی، مواد استفادهشده و ... مورد تأیید قرار گرفته و در مراحل پایانی اخذ گواهینامه هستیم.
آنا: واحد ملکان در زمینه کسب درآمدهای غیرشهریهای چه اقداماتی انجام داده است؟
اسلامی: در زمینه درآمدهای غیرشهریهای نیز اقدامات زیادی در این دانشگاه انجام شده است و برای نخستینبار 330 میلیون ریال درآمدزایی غیرشهریهای شامل «برگزاری کلاس مربیگری درجه 3 والیبال رشته تربیتبدنی در تابستان 98 و درآمد نزدیک به 40 میلیون ریال»، «فروش زعفران 85 میلیون ریال، «فروش گندم کشتشده در زمینهای داخل محوطه دانشگاه 10 میلیون تومان»، «کمکهای خیران 9 میلیون تومان، «پارکینگ دانشجویی 800 هزار تومان» و «برگزاری کلاس مقالهنویسی میکروبیولوژی برای دانشجویان 800 هزار تومان» میشود.
آنا: مهمترین اقدامات انجامشده در واحد ملکان در سال گذشته چه بوده است؟
اسلامی: از اقدامات انجامگرفته مهم این واحد در طول یکسال گذشته میتوان به پیگیریها و اقدامات انجامگرفته با ارگانهای دولتی و سازمان مرکزی در راستای احداث پل عابر هوایی یا میدان مقابل سایت ورودی دانشگاه اشاره کرد بهطوری که اکنون طراحی میدان مقابل دانشگاه به همت شهردار به پیمانکار واگذار شده است و منتظر نتیجه آن هستیم.
آمادهسازی و تجهیز سالن کنفرانس دانشگاه با پرداخت 12 میلیون تومان برای خرید صندلی و سایر تجهیزات لازم که 9 میلیون تومان آن از طرف خیران جمعآوری شده است، از دیگر اقدامات انجامشده است.
رسیدگی به وضعیت کلی محیط دانشگاه از جمله زیباسازی محوطه، فضای سبز، رسیدگی به بهداشت محیطی دانشگاه، نصب سنسورهای حسی در ساختمان دانشگاه برای جلوگیری از اسراف برق، نصب دوربینهای مداربسته در داخل ساختمان دانشگاه، چراغانی در ورودی نگهبانی دانشگاه، راهاندازی و اختصاص پارکینک دانشجویی برای دانشجویان بدون هیچ هزینهای، پرداخت بخشی از مطالبات استادان حقالتدریس که از سال 1394 پرداخت نشده بود، پرداخت 570 میلیون تومان از اقساط وام احداث مجتمع دانشگاه توسط سازمان مرکزی و اخذ مجوز ایجاد دو پست کارشناسی و ارتقای سه پست از کاردانی به کارشناسی از اداره تشکیلات سازمان از دیگر اقداماتی است که در این دانشگاه به انجام رسید.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/