دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نگاه آنا به وضعیت فرهنگی برزیل در گفتگو با یک مبلغ دینی؛

ایران از عینک برزیلی‌ها چگونه دیده می‌شود؟/ وقتی رسانه‌های برزیل در دست صهیونیست‌هاست

حجت الاسلام علی رحیمی از مبلغان دین اسلام در کشور برزیل است که اظهارنظرهای جالبی در خصوص وضعیت فرهنگی این کشور و آشنایی مردم برزیل با ایران دارد.
کد خبر : 482321
Iran_Brazil_Locator.ana.svg.png

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت الاسلام علی رحیمی مبلغ دینی در کشور برزیل است که با حضور در مساجد و دعوت از اقشار مختلف به گفتگو، موفق شده تا حدودی ماهیت دین اسلام را به مردم این کشور معرفی کند.


کشورهای امریکای لاتین به خاطر ماهیت ضدامریکایی که دارند از نظر سیاسی دارای اشتراکاتی با جمهوری اسلامی هستند، زبان مردم برزیل به خاطر استعماری که پرتغال در این کشور داشته است، پرتغالی است.


در میان رسانه‌های ایرانی شبکه برون مرزی هیسپان تی وی به خاطر اینکه مردم امریکای لاتین را پوشش می‌دهد، در این کشور طرفدارانی دارد و خوب است با اضافه کردن زبان پرتغالی به این شبکه، دایره مخاطبان آن در میان پرتغالی زبان‌های آمریکای لاتین هم گسترده شود.


 به همین بهانه گفتگویی داشتیم با این روحانی فعال در کشور برزیل تا چند و چون فرهنگ مردم برزیل، آشنایی آنها با ایران و میزان استقبال از این شبکه را در اختیار ما قرار دهد:


آنا: چه چیزی باعث استقبال مردم برزیل و سایر کشورهای امریکای لاتین از اسلام شده است؟


رحیمی: چند چیز باعث جذب برخی از مردم این منطقه به اسلام شده؛ اولین مسئله توحید است؛ خود مسیحیان سر در گم هستند و سوالات زیادی دارند که دین اسلام به عنوان کامل ترین دین به آن پاسخ داده است، به همین خاطر بسیاری از مردم این کشور اظهار می‌کنند به خاطر بحث‌های توحیدی اسلام مشتاق به این دین شده اند.


موضوع دیگر ارتباط مستقیم مسلمانان با خداست، درکلیسا برای ارتباط با خدا حتما نیاز به حضور یک کشیش است و یک فرد مسیحی مستقیما نمی‌تواند با خدا در هر لحظه و هر مکان صحبت کند، یکی دیگر از علت‌های جذبشان به اسلام بحث نماز است، نحوه نماز خواندن مسلمانان آن هم در هر زمان و هر موقعیتی برایشان جذاب است.



وقتی خودم را به عنوان یک ایرانی معرفی می‌کردم، ایران را با عراق اشتباه می‌گرفتند و بعضی‌ها فقط اسم ایران به گوششان رسیده است.



برزیل بیش از 200 میلیون نفر جمعیت دارد که دین رسمی بیشترشان کاتولیک است، از لحاظ وسعت و مساحت تقریبا 5 برابر ایران است، تاریخچه مسلمانان مخصوصا شیعیانش به دوره عثمانی بر می‌گردد.


آنا: خصوصیت بارز مردم این کشور از لحاظ آداب و سنن مذهبی و فرهنگی چیست؟


رحیمی: برزیل از لحاظ فرهنگی قابلیت‌ها و ضعف‌هایی دارد، مردم این کشور بسیار خون گرم هستند، اما فساد در این کشور زیاد است ولی با این حال مردمانشان بسیار معتقد به کلیسا و حضرت مریم (ع) هستند و خیلی از این لحاظ تدین دارند.


اما در شناخت مردم برزیل از ایران باید گفت که در گذشته آن‌ها در مورد ایران اطلاعات ضعیفی داشتند و وقتی خودم را به عنوان یک ایرانی معرفی می‌کردم، ایران را با عراق اشتباه می‌گرفتند و بعضی‌ها فقط اسم ایران به گوششان رسیده اما به برکت خون سپهبد سلیمانی به جرات می‌توان گفت کل برزیل ایران را می‌شناسند.


آنا: رسانه در این کشورها چه رویکردی دارند و مورد حمایت چه تفکری هستند؟


رحیمی: این مدت تمام اخبار برزیل را رصد می‌کردم، متاسفانه رسانه‌ها در برزیل دست صهیونیست‌ها است و حتی آن زمان که به سفارت امریکا در عراق حمله شد،  ایران را مقصر این حادثه جلوه دادند و بعد شهادت سپهبد سلیمانی را انتقام امریکا از آن حادثه عنوان کردند.


در یکی از رسانه‌های بزرگ برزیل که در امریکای لاتین بسیار پرطرفدار است، از پنجاه و پنج دقیقه اخبار، بیست دقیقه آن در مورد ایران است، این شرایط را با گذشته اگر مقایسه کنیم به میزان شناخت مردم این قاره نسبت به جمهوری اسلامی ایران پی خواهیم برد. 



زمانی که به سفارت امریکا در عراق حمله شد،  ایران را مقصر این حادثه جلوه دادند و بعد شهادت سپهبد سلیمانی را انتقام امریکا از آن حادثه عنوان کردند.



آنا: در حال حاضر مردم این کشورها از چه برنامه‌هایی استقبال می‌کنند و به عنوان یک فعال فرهنگی در حوزه بین الملل پیشنهادات شما برای ساخت برنامه به شبکه برون مرزی هیسپان تی وی چیست؟


رحیمی: ببینید یکی از نکات مهمی که باید مد نظر دست اندرکاران و کسانی که برنامه رسانه‌ای برای کشورهای امریکای لاتین درست می‌کنند، باشد این است که بدانند آن‌ها در مورد ما چگونه فکر می‌کنند، این مسئله مهمی است، تا ما ندانیم آنها در مورد ما چطور فکر می‌کنند، ما نمی‌توانیم یک برنامه منسجم برایشان ارسال کنیم. به همین خاطر مهمترینش همین سوالاتی است که از ما می‌پرسند.


 به عنوان مثال در مورد حجاب بسیار سوال دارند؛ آنها فکر می‌کنند که زنان مسلمان در خانه هم  باید پوشش داشته باشند، باید بتوانیم پاسخ این سوالات و تفکرات را از طریق رسانه و فیلم‌ها به آنها داشته باشیم، در همین راستا که مسلمانان زندگی خیلی عادی دارند، مثلا آنها فکر می‌کنند ما دریا نمی‌رویم، یا زنان ما استخر نمی‌روند، ما برایشان توضیح می‌دهیم که جاهایی مخصوص خانم‌ها داریم وغیره، آن ها هم قبول می‌کنند، چون تعصبی ندارند.



در یکی از رسانه‌های بزرگ برزیل که در امریکای لاتین بسیار پرطرفدار است، از پنجاه و پنج دقیقه اخبار، بیست دقیقه آن در مورد ایران است.



مهم این است که این اطلاعات به آنها داده شود، یا مثلا راجع به احکام حقوق زن‌ها بحث مهریه که مسئله مهمی است و ما می‌توانیم روی آن مانور دهیم یا این که در اسلام واجب نیست که زن کار کند، اما در اینجا زنان باید در کنار آقایان کار کنند، ما توضیح می‌دهیم برایشان که اسلام گفته بر مرد واجب است که هزینه زندگی زن را بدهد و بر زن واجب نیست که آورده مالی برای خانواه داشته باشد.


مسئله مهم دیگری که برایشان مهم است این که مثلا در همین چند روز چند نفر از مسیحیان می‌آیند و می گویند ما می‌خواهیم روزه بگیریم کی ماه رمضان شروع می‌شود بعد علت آن را جویا شدم و متوجه شدم آنها بر اساس این که خیلی از پزشکان گفته‌اند که روزره برای سلامتی مفید است، علاقه مند به روزه گرفتن شده‌اند.‌ ما روی همین خیلی می‌توانیم مانور دهیم که 1400 سال پیش اسلام این را گفته است.


آناتفکرات نزدیک سیاسی مردم امریکای لاتین و جمهوری اسلامی همواره شبکه هیسپان تی وی را ترغیب به ساخت برنامه‌های متنوع برای مردم آن سرزمین کرده است، در موضوعات فرهنگی چقدر قابلیت ساخت برنامه وجود دارد؟


رحیمی: مردم این سرزمین بسیار علاقه‌مند به کسب دانش در مورد فرهنگ ما هستند، ما می‌توانیم از همین طریق فیلم‌ها و برنامه‌هایی ترتیب دهیم که در همین راستا باشد؛ یعنی فرهنگ ایران را در آنجا به نمایش بگذاریم.



در همین چند روز چند نفر از مسیحیان می‌آیند و می‌گویند ما می‌خواهیم روزه بگیریم کی ماه رمضان شروع می‌شود بعد علت آن را جویا شدم و متوجه شدم آنها بر اساس این که خیلی از پزشکان گفته‌اند که روزره برای سلامتی مفید است، علاقه‌مند به روزه گرفتن شده‌اند.‌



در بحث‌های گردشگری هم جای کار زیادی وجود دارد، آنها فکر می‌کنند ایران یک جای دور افتاده و خشک است، وقتی که عکس‌های مناطق مختلف را مشاهده می‌کنند، کوهستان، دریا، دشت و کویر ایران را می‌بینند از این تنوع آب و هوایی کشورمان تعجب می‌کنند و نکته بسیار مهم و قابل ذکر این است که شبکه‌های صهیونیستی در سریال‌هایی که با محتوای همجنس گرایانه پخش می‌کنند، اسامی استفاده شده در آنها اسلامی و ایرانی انتخاب می‌شوند و در پس همه این اقداماتشان نقشه‌های حساب شده و خائنانه دارند.


همه این اقدامات علت خوبی است که شبکه‌های برون مرزی به ویژه هیسپان تی وی فعالیت خود را گسترده‌تر کنند. در این راستا اگر هیسپان تی وی بتواند با زیرنویس پرتغالی یا تمهیدات دیگر، پرتغالی زبان‌های آمریکای لاتین را هم مخاطب دائمی خود کند، از فرصت خوبی برای معرفی اسلام و ایران به این اقشار بهره گرفته می‌شود.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب