ابراز تاسف معاون وزیر نیرو از بدهی 5 هزار میلیارد تومانی مشترکان صنعت برق
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری امروز خود در وزارت نیرو با تاکید بر اینکه وضع بدهی کنونی مشترکان قابل قبول نیست، افزود: تعداد قابل توجهی از مشترکان در بخشهای اداری، صنعتی، خانگی و یا سایر بخشها درباره پرداخت بهای برق مصرفی خود اهتمام لازم را ندارند که این امر مشکلات فراوانی را برای صنعت برق ایجاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه برقرسانی منوط به تامین منابع مورد نیاز اداره این صنعت است، تصریح کرد: مشترکان باید بهای برق مصرفی خود را در مهلت مقرر قبوض پرداخت کنند.
به گفته معاون وزیر در امور برق و انرژی، سهم مشترکان دولتی از مجموع این بدهی به صنعت برق کمتر از 10 درصد است.
تابستان سختی در سالهای 95 و 96 پیش رو داریم
فلاحیتان با تاکید بر اینکه در سالهای 95 و 96 تابستان سختی را پیشرو خواهیم داشت، اظهار کرد: صنعت برق طی چند سال اخیر به علت نداشتن دسترسی به منابع مورد نیاز با کاهش سرمایهگذاری مواجه شد که امیدواریم بتوانیم با افزایش میزان سرمایهگذاریها در دوره پساتحریم چالشهای پیش رو را به حداقل برسانیم.
به گغته او، در تابستان سالهای 95 و 96 برای جلوگیری از ایجاد مشکل در تامین برق باید به مدیریت طرف تقاضا بپردازیم.
وی با بیان اینکه برق مورد نیاز کشور تنها در حدود 2 ماه از سال رشد دارد، گفت: در باقی ماههای سال ظرفیتهای موجود برای تامین برق مورد نیاز کشور کفایت میکند، اما در چند ماه تابستان صنعت برق باید سرمایهگذاری بسیار سنگینی داشته باشد.
فلاحتیان افزود: در سال آینده باید پیک بار با مدیریت تقاضا به میزان دو هزار مگاوات کاهش یابد.
وی درباره قیمت برق در سال جاری نیز تصریح کرد: قیمت برق امسال بدون احتساب هزینه سوخت 95 تومان است، این در حالی است که ما برق را به مشترکان 60 تومان میفروشیم و 10 تومان آن را نیز برای پرداخت یارانهها به سازمان هدفمندی یارانهها انتقال میدهیم.
معاون وزیر نیرو بیان کرد: بر همین اساس به ازای هر کیلووات ساعت 50 تومان به صنعت برق میرسد که با توجه به زیان حداقل 40 تومانی در تولید هر کیلووات ساعت برق، هیچ منبعی برای احداث نیروگاه، پست توزیع و ... در بخش فروش برق حاصل نمیشود.
افزایش سه هزار مگاواتی پیک بار کشور
فلاحتیان گفت: تابستان امسال در حالی رقم خورد که پیک بار کشور به 50 هزار و 177 مگاوات رسید. این در حالی است که در تابستان 93 حداکثر بار در کل کشور 46 هزار و 600 مگاوات بود.
وی با تاکید بر اینکه یک هزار و 400 اشتراک جدید در تابستان امسال به مشترکان صنعت برق افزوده شد، عنوان کرد: جریان واگذاری انشعابهای جدید در حوزههای مختلف مانند کشاورزی خدمات تجاری و ... نشاندهنده یک تحرک نسبی در فضای اقتصادی کشور است.
به گفته فلاحتیان، اکنون 32 هزار و 300 مشترک برق در کشور وجود دارد و در سال جاری نیز حدود 100 روستای جدید برق دار و به شبکه سراسری کشور متصل شدهاند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه بر خلاف افزایش پیک بار توانستیم برق را در همه نقاط کشور به خوبی تامین کنیم، اظهار کرد: این در حالی بود که گرمای هوا امسال به صورت قابل ملاحظهای افزایش یافت.
آغاز به کار پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق
وی از برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در مرکز نمایشگاههای بینالمللی تهران خبر داد و تاکید کرد: این نمایشگاه با حضور 541 شرکت خارجی و داخلی از 17 آبان ماه به مدت 4 روز در فضایی به وسعت 25 هزار متر مربع برگزار خواهد شد.
فلاحتیان با بیان اینکه تعداد شرکتهای خارجی در این دوره از نمایشگاه از 110 به 200 شرکت رسید، عنوان کرد: تولیدکنندگان در نمایشگاه صنعت برق تجهیزات و تولیدات خود را به نمایش میگذارند و امیدواریم با حضور فعال اهالی این صنعت بتوانیم سطح کیفی تولیدات برقی در کشور را افزایش دهیم.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه باید به ارتقای کیفیت محصولات داخلی و انتقال تکنولوژی به داخل منتج شود، ادامه داد: شرکتهایی از کرهجنوبی، آلمان، اسپانیا، آمریکا، هلند، سوئیس، سوئد، کانادا، بلژیک، اوکراین و ... در این دوره از نمایشگاه صنعت برق حضور دارند.
وارد مدار شدن 592 مگاوات نیروگاه جدید
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای امسال تا کنون 592 مگاوات نیروگاه جدید وارد شبکه سراسری برق کشور شده است، بیان کرد: امیدواریم تا اوایل سال آینده یک هزار و 250 مگاوات نیروگاه جدید دیگر نیز آماده بهرهبرداری شود.
کاهش 51 درصدی مصرف گازوئیل در نیروگاههای برق
فلاحتیان با تاکید بر اینکه امسال برای تولید برق 15 درصد گاز بیشتری نسبت به دوره مشابه سال گشذته در اختیار نیروگاهها قرار گرفته است، اضافه کرد: امسال مصرف گازوئیل به میزان 51 درصد و مصرف مازوت در حدود 30 درصد در نیروگاهای تولید برق کاهش یافته است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: امسال قسمت اعظم برق کشور با استفاده از سوخت گاز تامین شد چرا که گاز نسبت به سایر سوختهای مایع پاک تر است.
کاهش 4 درصدی تلفات شبکه برق
وی با بیان اینکه امسال تمرکز بسیاری بر روی بحث کاهش تلفات شبکه برق به ویژه در شبکه توزیع داشتیم، گفت: میزان تلفات برق طی 2 سال اخیر حدود 15.1 درصد بود اما اکنون این میزان به کمتر از 11 درصد رسیده است.
فلاحتیان با تاکید بر اینکه امیدواریم تا اواخر امسال میزان تلفات شبکه برق به کمتر از 10 درصد برسد، تصریح کرد: کاهش 4 درصدی تلفات شبکه برق با بهرهگیری از روشهای مدیریت بهینه در حوزه مشترکین، حذف برق غیرمجاز و مدیریت لوازم اندازهگیری حاصل شد.
وی با بیان یانکه امسال مجموع راندمان نیروگاههای کشور حدود 37 درصد است، افزود: امیدواریم راندمان نیروگاههای کشور با اجرای بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی در طول 5 سال آینده به بیش از 40 درصد برسد.
موافقت شورای اقتصاد با ورود خارجیها برای احداث 4 نیروگاه
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درباره سرمایهگذاریهای اخیر در صنعت برق از سوی سرمایهگذاران خارجی گفت: شورای اقتصاد با انجام سرمایهگذاری خارجی برای احداث 4 نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان حداقل 58 درصد به شرط تامین کل منابع از محل سرمایهگذاری خارجی موافقت کرد.
وی اظهار کرد: این سرمایهگذاری به ظرفیت 3 هزار و 520 مگاوات در 4 سایت بناب، تبریز، میانه و زاهدان صورت خواهد گرفت. همچنین این سرمایهگذار تمایل خود را برای ایجاد 2 هزار و 31 مگاوات ظرفیت نیروگاه بادی نیز اعلام کرده است.
کمک بلاعوض 50 درصدی برای احداث نیروگاه خورشیدی بر بام منازل
فلاحتیان بیان کرد: وزارت نیرو این آمادگی را دارد به تمامی افرادی که مایل به نصب نیروگاه خورشیدی بر بام منازل خود هستند، به ازای هر کیلووات ساعت قدرت نصب شده تا 50 درصد منابع مورد نیاز برای احداث را به صورت بلاعوض تامین کند.
به گفته وی، همچنین برق تولیدی این افراد درصورت تمایل به صورت تضمینی و در مدت 20 سال از سوی وزارت نیرو خریداری میشود.
صنعت برق نیازمند سرمایهگذاری سالانه 5 میلیارد دلار
فلاحتیان با بیان اینکه امیدواریم در طول برنامه ششم توسعه کشور 5 درصد ظرفیت نیروگاههای کشور از نوع نیروگاههای تجدیدپذیر باشد، گفت: اکنون ظرفیت نیروگاهی در کشور 74 هزار مگاوات است که باید تا افق 1404 50 هزار ظرفیت جدید نصب شود.
وی بیان کرد: صنعت برق برای ایجاد این ظرفیت نیروگاهی جدید نیازمند 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری است بنابراین هر ساله باید 5 میلیارد دلار سرمایهگذاری در این صنعت صورت گیرد.
به گفته معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی میتوان دو منبع را برای سرمایهگذاری در صنعت برق متصور شد که این بخشها شامل منابع موجود در صندوق توسعه ملی علاوه بر آورد سرمایهگذاران داخلی و تامین منابع خارجی از طریق سرمایهگذاری داخلی، تامین فاینانسهای خارجی و یا اجرای پروژههای کلید در دست با فاینانس هستند.
کسری 3 هزار و 500 میلیارد تومانی صنعت برق در حوزه سرمایهگذاریها
وی با تاکید بر اینکه مجموع درآمد وزارت نیرو از تولید 235 میلیارد کیووات ساعت تولید برق کل کشور 10 هزار و 500 میلیارد تومان است، گفت: با درآمدهای حاصل از صادرات برق مجموع درآمد وزارت نیرو از فروش برق 13 هزار میلیارد تومان است.
فلاحتیان با بیان اینکه در حوزه هزینههای جاری حداقل 4 هزار میلیارد تومان زیان میکنیم، افزود: منابع و سرمایه مورد نیاز در حوزه فوق توزیع و توزیع بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان است که با احتساب هزینههای یک هزار و 500 میلیارد تومانی انشعابات حدود 3 هزار و 500 میلیارد تومان در بخش سرمایهای کسری منابع داریم.
وی تاکید کرد: البته این در حالی است که صد در صد نیاز احداث نیروگاهها از سوی بخش خصوصی تامین شود و ما تنها برق را خریداری کنیم.
بدهی 7 هزار میلیارد تومانی صنعت برق به بانکها
فلاحتیان با بیان اینکه بدهی صنعت برق در سه دسته تقسیمبندی میشود، تصریح کرد: وزارت نیرو بیش از 7 هزار میلیارد تومان بدهی بانکی ناشی از احداث نیروگاههای برق در گذشته از طریق اوراق مشارکت و وامهای دریافتی دارد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: متاسفانه بخش قابل توجهی از این نیروگاهها به صورت دارایی و به عنوان رد دیون در دولت گذشته به بانکها واگذار شدهاند.
وی اضافه کرد: پتانسیل قانونی فراهم شده تا این بدهیها به دولت یازدهم منتقل شود که در راستای انجام عملیات اجرایی آن ظرف دو ماه آینده کلیه بدهیهای مرتبط با نیروگاهها از وزارت نیرو به دولت منتقل خواهد شد.
فلاحتیان مجموع بدهیهای وزارت نیرو را 28 هزار میلیارد تومان عنوان و خاطر نشان کرد: بخشی از بدهیهای وزارت نیرو به تولیدکنندگان برق بخش خصوصی و بخشی دیگر نیز به پیمانکاران احداث کننده خطوط و ایستگاههای برق با مطالبهای بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان است.
انتهای پیام/