دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1399 - 18:01
آیت الله رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه:

اقتضای تدبیر این است که در تزاحم بین سلامت مردم و گشایش برخی از کسب‎ و کار‌ها، حفظ جان مردم در اولویت قرار گیرد

رئیس قوه قضائیه گفت: در میان انواع سلامت، سلامت جسم و جان مردم اولویت دارد و در تزاحم بین انواع سلامت‎ها، باید تدبیر و مدیریت ما مبتنی بر تأمین سلامت جانی مردم باشد.
کد خبر : 481434
2541540_442.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‎ الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیهبا تبریک ولادت منجی عالم بشریت حضرت، ولی عصر (عج)، وظیفه بشر امروز را قرار داشتن در جایگاه و کسوت یک منتظر دانست و اظهار داشت: انتظار به معنای پویایی و فعال و اثربخش بودن و صبر و مقاومت در برابر مصائب، کاستی‎ ها و دشمنان است.


رئیس قوه قضائیهافزود: انسان مومن و منتظر حضور منجی موعود، ظلم ستیز و در برابر ترک معروفات و انجام منکرات نیز حساس است و در جایگاه یک منتظر، هم خود قائل به انجام معروفات و ترک منکرات است و هم نسبت به رعایت آن در جامعه خود را مسئول می ‎داند.


آیت ‎الله رئیسی با اشاره به ایثارگری و فداکاری جامعه پزشکی در دفاع از سلامت مردم در برابر بیماری کرونا، گفت: جلوه‎ هایی که به عشق ولایت و جانشین امام زمان (عج) در عرصه‎های مختلف از دوران دفاع مقدس تا دفاع از حریم و حرم و دفاع از سلامت مردم شاهد هستیم، نشانگر دلدادگی مردم به ارزش‎های الهی و نظام و کشور است.


رئیس قوه قضائیهبا اشاره به سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی و روز هنر متعهد، به هنرمندان توصیه کرد اگر می ‎خواهند در تولید آثار سینمایی به افسانه‎ ها و اسطوره ‎ها بپردازند، جلوه‎های زیبای گذشت و ایثار کادر درمانی کشورمان و تلاش جوانانی را به تصویر بکشند که مجاهدانه و داوطلبانه برای خدمت به ملت وارد عرصه وارد شدند تا آیندگان بدانند مردم ایران چگونه با همدلی مقابل یک بحران ایستادند.


آیت ‎الله رئیسی در ادامه سخنانش، حق سلامت را از حقوق مسلّم مردم دانست و تأکید کرد: نظام و دستگاه‎های اداری باید از سلامت مردم در همه زمینه‎ ها، از سلامت جسم و جان تا سلامت روح و سلامت اقتصاد و کسب‎وکار آن‌ ها صیانت کنند.


رئیس قوه قضائیهبا بیان این ‎که امروز جان مردم در خطر تهدید ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد، متذکر شد: در میان انواع سلامت، سلامت جسم و جان مردم اولویت دارد و در تزاحم بین انواع سلامت ‎ها، باید تدبیر و مدیریت ما مبتنی بر تأمین سلامت جانی مردم باشد.


آیت ‎الله رئیسی خاطرنشان کرد: همه بخش‎ ها باید برای پیشگیری از شیوع هرچه‎ بیشتر کرونا و تأمین بهداشت و درمان آحاد مردم بسیج شوند و تمام تدابیر و اقدامات باید در جهت کاهش آسیب‎ها و خسارات جانی باشد.


رئیس قوه قضائیهدر ادامه این نکته را هم متذکر شد که اقلام پزشکی کشف و ضبط شده از محتکران، برای توزیع بین مردم تحویل شبکه بهداشت کشور شده و در این خصوص دستور اکید داده شد که شبکه مستقلی برای توزیع این اقلام ایجاد نشود.


جهانگیر رئیس سازمان زندان‎ ها نیز در این جلسه با اشاره به تأثیر تعیین کننده اعطای مرخصی به زندانیان در تأمین سلامت زندان‎ها در ایام شیوع ویروس کرونا، به تشریح اقدامات سازمان متبوعش در حفظ بهداشت و سلامت زندانیان پرداخت.


وی از خدمات کارکنان سازمان زندان‎ها به‎صورت ویژه تقدیر کرده و افزود: همکاران ما در سازمان زندان‎ ها به‎صورت جهادی و شبانه‎روزی در تلاش هستند تا این بیماری وارد زندان‎ها نشود که این تلاش ‎ها به بهای به خطر افتادن سلامتی بسیاری از آن‌ ها بوده است.


رئیس سازمان زندان‎ها همچنین از تدوین دستورالعملی برای نحوه بازگشت زندانیان از مرخصی خبر داد که بر اساس آن با همکاری وزارت بهداشت، زندانیان ابتدا در محل‎ های پیش‎بینی شده برای قرنطینه مستقر می‎ شوند و پس از دریافت گواهی سلامت وارد زندان خواهند شد.


رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش تأکید کرد که لازم است آن‎ دسته از همکاران دستگاه قضا که به خاطر حضورشان در محل کار سلامت‎شان در خطر افتاده است، به‎صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.


آیت ‎الله رئیسی همچنین با اشاره به بیانیه ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره حفظ «حق سلامتی زندانیان» گفت: امروز کاری که در ایران برای حفظ این حق از زندانیان انجام شد، در سطح دنیا نمونه و مایه‎ افتخار است؛ در حالی که این بحران نشان داد کشور‌هایی که همواره خود را مدعی حفظ حقوق بشر می‎ دانند، اهمیت چندانی برای این موضوع قائل نشدند، اما جمهوری اسلامی نشان داد حفظ حقوق و کرامت و سلامت انسان در هر شرایطی حتی اگر یک فرد زندانی باشد، مهم است.


رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توجه به معنویات تأکید کرد و با آرامش‌بخش و راهگشا دانستن دعا و رازونیاز با خدا، اظهار داشت: رسانه ملّی و صاحبان قلم و بیان مسئولیت دارند توجه به معنویات و مناجات با خدا را در مردم زنده کنند و مسئولان هم باید به وظایف خود برای ایجاد جامعه سالم و نمونه عمل کنند.


آیت‎ الله رئیسی در ادامه با اشاره به ادعای رئیس جمهور آمریکا برای کمک رسانی به ایران در صورت درخواست جمهوری اسلامی، این سخنان را نشانه بی ‎خردی ترامپ دانست و تأکید کرد: نه ایران از دشمن خود کمک می‎خواهد و نه آمریکا انگیزه‎ای برای این کار دارد و نه به دلیل تحریم ‎های ظالمانه‎ای که علیه ملت ما اِعمال کردند، امکانش وجود دارد.


آیت ‎الله رئیسی افزود: آمریکا امروز دست به راهزنی اقلام بهداشتی کشور‌های اروپایی می‎ زند و مردم خودشان هم از نظر اقتصادی و معیشتی و هم از نظر درگیری با کرونا سخت گرفتارند. اگر در کشور‌های اروپایی مردم به سوپرمارکت‎ ها هجوم می‎ آورند، در آمریکا علاوه بر سوپرمارکت‎ ها و داروخانه ‎ها، به اسلحه‎فروشی‎ ها هم هجوم می‎ آورند.


رئیس قوه قضائیه با بیان این‎که هجوم به اسلحه‎ فروشی در مواجهه با بحران ‎‌ها از پدیده ‎هایی است که در آمریکا وجود دارد، ادامه داد: ناامنی در آمریکا به حدی است که حتی زندگی و جان مردم در خطر است، اما مقامات این کشور حرف ‎هایی می‎ زنند و ادعا‌هایی مطرح می ‎کنند که دنیا را به خنده می‎ اندازد.


آیت ‎الله رئیسی همچنین با اشاره به اقدامات جنگ‎ طلبانه آمریکا در عراق گفت: مردم مسلمان عراق با حضور در خیابان ‎ها آمریکایی‎ ها را از کشورشان اخراج کردند و مجلس این کشور هم به پشتوانه خواست ملت به این موضوع رأی داده، ولی آمریکایی‎ ها همچنان برای بقای خود دنبال ایجاد تنش و درگیری هستند.


رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این‎که امروز خروج آمریکا از منطقه نه فقط خواست ملت عراق که مطالبه‎ همه ملت ‎های منطقه است، خاطرنشان کرد: بی‎تردید دیر یا زود به برکت خون مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای انقلاب اسلامی و مقاومت، خروج آمریکایی ‎ها از منطقه اتفاق می ‎افتد.


در ادامه جلسه حجت ‎الاسلام مظفری رئیس شورا‌های حل اختلاف کشور از اجرای طرح نوبت‎ دهی الکترونیکی به مراجعه‎ کنندگان شورا‌ها در ۳ استان کشورمان خبر داد و با بیان این ‎که این کار در کاهش مراجعات و کاهش معطلی مراجعه‎ کنندگان موثر بوده، اعلام کرد این طرح در روز‌های آتی در سایر استان‎ها هم عملیاتی خواهد شد.


آیت ‎الله رئیسی نیز با تقدیر از زحمات و خدمات سال گذشته همکارانش در دستگاه قضایی اظهار داشت: در سال جدید که با مسأله کرونا مواجه شدیم، باید دادرسی ‎های الکترونیکی و غیرحضوری با فوریت در دستور کار قرار گیرد و فعالیت ‎های قضایی به نحوی پیگیری شود که هم جان مردم و هم جان همکاران ما حفظ شود.


رئیس قوه قضائیه با تأکید بر تدوین دستورالعملی برای انجام مأموریت‎ ها در نظام قضایی کشور در شرایط کرونا تأکید کرد و متذکر شد: حضور مردم در دادسرا‌ها و شعب مهم است، اما حضور آن‌ها در برخی محاکم مانند دیوان عالی و دیوان عدالت اداری ضروری نیست و می‎ توان با استفاده از ابزار‌های نوین ارتباطی به پرونده‎ها رسیدگی کرد.


آیت‎ الله رئیسی در همین راستا بر لزوم فعال ‎تر شدن سامانه‎های ارتباط الکترونیک برای اقداماتی، چون تبادل لوایح و ادعا‌های طرفین دعوا نیز تأکید کرد و گفت که با استفاده از این سیستم می‎ توان هم دادرسی ‎ها را عادلانه انجام داد و هم از مراجعات و تجمعات غیرضروری مردم جلوگیری کرد.


مسجدی رئیس پزشکی قانونی کشور در سخنانی اظهار کرد: اگر می‌ خواهیم میزان آسیب‎های جانی و کسب و کار کاهش یابد، باید اجرای نظام جامع‎ نگر خوشه‎ ای در دستور کار قرار گیرد و به صورت روزانه گروه‌ های داوطلب در محله‎ ها علائم بیماری را غربالگری و سلامت عمومی را پایش کنند.


حجت‎ الاسلام منتظری دادستان کل کشور و نماینده قوه قضاییه در ستاد ملّی مبارزه با کرونا، گزارشی از آخرین جلسه این ستاد ارائه و تأکید کرد که لازم است به حقوق و مزایای جهاد گران سلامت به‎صورت ویژه توجه شود.


وی همچنین متذکر شد که با پیگیری‎ های دادستانی کل کشور و همکاری مجموعه‎ های ذیربط، عملیات تدفین و تغسیل متوفّیان کرونایی بر اساس فتوای مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفته و دادستانی تهران نیز مأموریت یافته به ‎صورت ویژه بر این فرآیند نظارت کند.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب