عضو اتاق بازرگانی ایران: به اصلاحات زیرساختی برای افزایش رشد اقتصادی نیازمندیم
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه حرکتهای زیرساختی شامل اقدامات مالی و بنیادی در اقتصاد و نظام بانکی کشور است، افزود: ما در این مدت تنها توانستهایم رشد تورم را متوقف کنیم و این برای رسیدن به رشد کافی نیست.
وی تاکید کرد: نرخ سود تسهیلات بانکی همزمان با کاهش تورم باید کاهش پیدا کند، اما شاهد چنین اتفاقی نیستیم.
صالحی با بیان اینکه کاهش نیافتن نرخ سود باعث میشود پول ارزان به دست تولیدکننده نرسد، توضیح داد: این اتفاق ما را از تولید رقابتی دور میکند و رشد اقتصادی و صنعتی زمانی اتفاق میافتد که تولید رقابتی باشد.
این فعال اقتصادی گفت: وقتی واردات با ارز ارزان رونق داشته باشد، عملاً تولید در سایه حمایت دولت قرار نمیگیرد و رقابتی نمیشود و امکان رشد از بخش صنعت گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر فضای کسب و کار بهبود چندانی نداشته است، عنوان کرد: این وضع نشان میدهد که تولید ناخالص ملی پیشرفتی نکرده است.
صالحی با بیان اینکه یکی از شاخصهای رشد ناخالص ملی، رونق صنعت خودرو بود، افزود: در یک سال اخیر با توجه به فعالیت کمپین نخریدن خودرو، تقاضا در این زمینه کاهش پیدا کرد و این یکی از دلایل کاهش رشد ناخالص داخلی است.
وی با اشاره به رشد 5.7 درصدی تولید بخش کشاورزی در مقابل رشد منفی 1.1 درصدی بخش صنعت، گفت: از آنجا که کشاورزی به خوراک مردم بر میگردد و از طرف دیگر در این زمینه صادرات هم داریم، این رشد طبیعی است، اما در حوزه صنعت علاوه بر رکود بازارهای داخلی، در زمینه صادرات نیز مشکلاتی داشتهایم.
صالحی با بیان اینکه تنها صادرات فراوردههای نفتی جوابگوی رشد کشور نیست، تاکید کرد: اگر صادرات صنعتی نداشته باشیم، نه تنها رشد ناخالص داخلی نخواهیم داشت، بلکه شاهد رشد منفی در این زمینه نیز خواهیم شد.
او با تاکید بر لزوم واقعی شدن نرخ ارز گفت: اگر نرخ ارز برای تولیدکننده کاهش پیدا نکند، عملاً تولید در کشور با هزینه بالاتری روبهرو میشود و تورم ایجاد میکند، اما همان محصول با ارز ارزانتر از آن سوی مرزها وارد کشور میشود و تولید داخلی کشور را نابود میکند.
انتهای پیام/