دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 فروردين 1399 - 10:22
دبیر کمیسیون حقوقی بانک‌های خصوصی در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

شرط عدم انحراف تسهیلات حمایت از تولید/ خارج از کشور در انتظار تسهیلات مبارزه با کرونا

نظافتیان گفت: شرط عدم انحراف تسهیلات مبارزه با کرونا این است که به واحدهای تولیدی فعال پرداخت شود نه آنکه این تسهیلات به‌صورت رانت به واحدهای تولیدی غیرفعال پرداخت شود.
کد خبر : 481039
_MID0282.jpg

علی نظافتیان، مدیر حقوقی کانون بانک‌های خصوصی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: باید توجه داشت که بسیاری از امور بانکی مشتریان از طریق شعب بانک‌ها صورت می‌گیرد؛ بنابراین شعب بانک‌ها از جمله اماکنی است که ارتباط حضوری مردم در آنجا فراوان است. سیستم بانکی کشور به‌منظور به حداقل رساندن گسترش کرونا از طریق شعب، با اتخاذ تدابیر کارشناسی توانست عملیات بانکی شعب را به حداقل برساند و بجای آن امکانات و گزینه‌های بانکداری الکترونیکی را افزایش دهد.


وی افزود: با وجود این تدابیر متأسفانه شبکه بانکی کشور بیش از 10 نفر از کارمندان پرتلاش خود را در اثر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ از دست داده است که به نظر بنده از دست دادن این عزیزان پرتلاش خسارت مستقیم و غیرقابل‌جبران نظام بانکی کشور است.


این مدیر سابق بانکی درباره اثرات ویروس کرونا بر سیستم بانکی کشور گفت: از طرف دیگر گسترش این مهمان ناخوانده یا ویروس کرونا موجب کاهش تولید نیز شده است. کاهش تولید نیز توانایی مالی واحدهای تولیدی را کاهش می‌دهد؛ درنتیجه پرداخت اقساط تسهیلات تولیدی با مشکل مواجه شده است؛ که اثر مستقیم آن، افزایش مطالبات معوق بانک‌ها خواهد بود. این مشکل همچنین در بخش خدمات نیز قابل‌توجه است.


نظافتیان درباره راه‌های برون‌رفت کشور از مشکلات بانکی کنونی بیان کرد: به نظر بنده حل مشکلات مورد اشاره در وهله نخست در گرو همکاری و همگامی متقابل شبکه بانکی کشور و بخش تولید است؛ بنابراین شبکه بانکی کشور در مواجه با افزایش مطالبات معوق تسهیلات تولیدی بایستی بجای اتخاذ اقدامات قضایی یا ثبتی برای وصول مطالباتش بیشتر از ظرفیت‌های قانونی دستورالعمل امهال استفاده کند و به واحدهای تولیدی بدهکار فرصت بیشتری برای پرداخت بدهی‌هایشان بدهد.


این کارشناس بانکی ادامه داد: از طرف دیگر دولت و مجلس نیز باید با اختصاص بسته‌های اعتباری منابع مالی لازم را فراهم آورند تا تسهیلات تولیدی در این شرایط بتواند با نرخ سود پایین‌تر از سایر بخش‌ها پرداخت شود. مشروط بر اینکه تسهیلات مورد بحث فقط به واحدهای تولیدی فعال پرداخت شود نه آنکه این تسهیلات به‌صورت رانت به واحدهای تولیدی غیرفعال پرداخت شود و بجای رونق تولید به خارج از کشور انتقال داده شود.


نظافتیان با تأکید لزوم مدارای سیستم بانکی با تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: طبیعی است مهم‌ترین اقدام بانک‌ها برای کاهش خسارت وارده ناشی از ویروس کرونا، مدارای بیشتر با مشتریان بدهکار دارای اقساط معوق است. علاوه بر آن، اجرای دقیق سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی در این قبیل موارد بسیار کارگشاست.


درهرصورت توجه بدین نکته ضروری است که درهرصورت قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها با وصول به‌موقع اقساط تسهیلاتی که پرداخت کرده‌اند ارتباط مستقیم دارد. درنتیجه افزایش میزان مطالبات معوق قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها را بشدت کاهش خواهد داد. لذا همکاری مشترک بخش تولید و شبکه بانکی کشور اعم از بانک‌های دولتی یا بانک‌های خصوصی به همراه مساعدت مالی دولت و مجلس برای جهش تولیدی کاملاً ضروری است تا بتوان این خسارات را به حداقل رساند.


انتهای پیام/4141/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب