دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1399 - 10:19
یک کارشناس مسائل حقوقی:

فوت کارگر کرونایی، کارفرما را موظف به تأمین خسارت می‌کند/ ضرورت فراهم کردن وسایل بهداشتی مقابله با کرونا توسط کارفرما

یک کارشناس حقوقی گفت: بر اساس قاعده فقهی تسبیب هرکس موجب زیان غیر شود بنا به قاعده لاضرر ملزم به جبران آن بوده و بر همین اساس در صورت فوت کارگر در اثر بیماری کرونا، کارفرما موظف به تأمین خسارت است.
کد خبر : 480796
637211970930180351_md.jpg

خیرالله لطفی در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی و قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به قاعده فقهی لا ضرر در فقه و حقوق اسلامی گفت: بر اساس قاعده فقهی تسبیب هرکس موجب زیان غیر شود بنا به قاعده لاضرر ملزم به جبران آن است.
وی در ادامه توضیح داد: ماده ۵٠۶ قانون مجازات اسلامی بخش دیات در خصوص جنایت، اعم از اینکه منجر به قتل یا جرح کسی شود، موضوع «تسبیب» را مطرح می‌کند.


بیشتر بخوانید:


امکان قانونی دریافت دیه از طرف کارگران آسیب‌دیده از کرونا وجود دارد.


 این کارشناس حقوق تشریح کرد: تسبیب در جنایت آن است که کسی سبب تلف شدن یا مصدومیت دیگری را فراهم کند و خود مستقیماً مرتکب جنایت نشود به‌طوری‌که در صورت فقدان رفتار او، جنایت حاصل نمی‌شد، مانند آن‌که چاهی را بکند و کسی در آن بیفتد و آسیب ببیند.


وی گفت: عنصر تسبیب یک قاعده فقهی است که در قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی مورد توجه قرار گرفته است و معنای آن سبب شدن برای اتلاف اموال و یا جنایت علیه اشخاص است که در مقابل مباشرت به معنای انجام دادن بی‌واسطه کاری رخ می‌دهد.
این کارشناس ارشد فلسفه و کلام یادآور شد: هر دو عنوان فوق‌الذکر از اقسام اِتلاف و از اسباب مهم ضمان هستند.



اگر کارفرما با علم به وجود بیماری، کارگر خود را اجبار به کار کند بی‌آنکه وسایل بهداشتی برای او فراهم کرده باشد، عملاً او را در معرض ابتلا به یک بیماری قرار داده و درصورتی‌که کارگر بیمار شود و فوت کند و یا در نتیجه بیماری ناقص شود کارفرما مسئولیت حقوقی و کیفری خواهد داشت و بایستی به استناد قاعده لاضرر و ماده ۵٠۶ قانون مجازات اسلامی بخش دیات خسارت وارده را جبران کند.



این تحصیل‌کرده حوزه و دانشگاه در پایان با اشاره به مسئولیت‌های حقوقی که کارفرما بر اساس قاعده لاضرر و موضوع قانونی تسبیب بر عهده دارد تأکید کرد: به‌این‌ترتیب می‌توان نتیجه گرفت اگر کارفرما با علم به وجود بیماری، کارگر خود را اجبار به کار کند بی‌آنکه وسایل بهداشتی برای او فراهم کرده باشد، عملاً او را در معرض ابتلا به یک بیماری قرار داده و درصورتی‌که کارگر بیمار شود و فوت کند و یا در نتیجه بیماری ناقص شود کارفرما مسئولیت حقوقی و کیفری خواهد داشت و بایستی به استناد قاعده لاضرر و ماده ۵٠۶ قانون مجازات اسلامی بخش دیات خسارت وارده را جبران کند.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب