گام سوم مبارزه با کرونا بهزودی آغاز میشود/ طب سنتی قابل استفاده و تجویز نیست
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیانوش جهانپور امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، با تشکر از مردم به دلیل ماندن در خانهها در روز طبیعت گفت: امیدوارم با همکاری مردم و با مدد الهی کرونا را شکست دهیم. خوشبختانه روند بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید ۱۹ همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا درباره ادعای درمان کرونا با طب سنتی اظهار کرد: متأسفانه تا روز گذشته داعیههایی در این حوزه ادعاهایی مطرح میکردند که در هیچ مطالعه آکادمیک سودمندی آنها گزارش نشده است و برخی در طب مدرن هم به این فضا پیوستند تا فضای مجازی را برای ترویج یا تبلیغ وادعای اثربخشی دارو انتخاب کردند که اقدام ناپسندی بود و امیدواریم اصلاح شود.
جهانپور ادامه داد: طب سنتی، طب ایرانی، طب هندی و مدرن قبل از کارآزمایی و مطالعه و سودمندی در ارتقا کیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر بیماران ثابت نشده باشد قابل استفاده و تجویز نیست کارآزمایی بالینی قابل استفاده نیست چرا که طب علم کارآزمایی و شواهد است و طب ایرانی جز محافل آکادمیک است و در کنار سایر رشتهها اگر توصیهای برای درمان بیماران دارند باید اگر در کنار طب مدرن پیشنهادی دارند در کارآزمایی بالینی سودمندی آن را ثابت کنند و بعد از تایید این روش ها قابل تجویز خواهد بود.
وی با بیان اینکه با مشارکت بسیار خوب مردم در سامانه غربالگری کرونا، امروز از مرز ۶۷ میلیون نفر شرکتکننده در بسیج ملی کرونا گذشتیم و قاعدتا با مشارکت هر چه بیشتر مردم، قطعا این روند افزایشی ادامه مییابد، ادامه داد: به دنبال مراحل اولیه فاصلهگذاری اجتماعی و تشدید آن در نوروز، در روزهای آینده و در گام سوم به سمت فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند خواهیم رفت تا این روند مدیریت شده بیماری ادامه پیدا کند و هفتههای آتی با خبر مهار و کنترل بیماری در خدمت مردم باشیم. فعلا در فاز مدیریت بیماری هستیم و هنوز برای صحبت از مهار و کنترل بیماری شاید زود باشد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: استراتژی اتخاذ شده در ایران و از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، فاصلهگذاری اجتماعی است که در سه فاز دنبال شده است البته این موضوع هیچ ارتباطی به قرنطینه اجباری ندارد. هرچند برخی توصیه کردهاند و یا سعی میکردند که فضا را به سمت قرنطینه اجباری ببرند اما استراتژی ما فاصلهگذاری اجتماعی است.
جهانپور با بیان اینکه فاز اول فاصلهگذاری اجتماعی که از هفته اول اسفند آغاز شده بود، تصریح کرد: فاصلهگذاری اجتماعی معتدل بود. فاز دوم با تشدید محدودیتها و فاصلهگذاری اجتماعی همراه بوده و مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اجرا شده است و تا ۲۰ فروردین ادامه خواهد داشت. اگر ۲۰ فروردین ماه بخواهیم از این فاز عبور کنیم، وارد فاز سوم میشویم که فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند است.
جهانپور ادامه داد: در مقالات جدید بسیاری معتقدند که استراتژی ایران مبنی بر عدم قرنطینه نظامی درست بوده است. مقایسههای بینالمللی نشان میدهد که فاصلهگذاری اجتماعی بیش از قرنطینه اجباری در کنترل شیوع و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ موثر است.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فردا (۱۴ فروردین ماه) اجلاس مشترک وزرای بهداشت کشورهای حوزه منطقه مدیترانه شرقی به صورت ویدیو کنفرانس درباره موضوع کرونا در این منطقه برگزار میشود.
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی نمودارهای ایران در مقایسه با نمودارهای سایر کشورها گفت: مطابق دادههایی که این روزها بهتر و بیشتر قابل مطالعه است، مشخصا نمودار ابتلا و شیوع کووید۱۹ در ایران به نوعی کوتاهتر از نمودارهای برخی کشورهای دیگر است که همزمان با ما و حتی بعد از ما وارد طغیان این بیماری شدهاند. استراتژی و راهبرد وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا نشان داد که موضوع فاصلهگذاری اجتماعی با جلب مشارکت اجتماعی خوب و مشارکت بینبخشی در پیشگیری و مدیریت بیماری کووید۱۹ تاثیرگذاری به مراتب بیشتری نسبت به قرنطینه اجباری داشته است.
او خاطرنشان کرد: مستندات تا امروز حاکی از آن است که فاصلهگذاری اجتماعی که اکنون در فاز تشدید آن هستیم، میتواند کمک زیادی به مدیریت این بیماری بکند و در فاز بعدی که فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند است، امیدواریم این روند ادامه یابد بهطوری که همزمان با در نظر گرفتن الگوهای فرهنگی و ساختار اجتماعی و مباحث خاص هر کشور، موضوع به نحوی مدیریت شود که در هفتههای آینده شاهد کنترل و مهار بیماری باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه همه اقدامات در جهان باید ذیل مسئولیت مشترک باشد تا بتوانیم از این پاندمی خارج شویم،اضافه کرد: اگرچه اقدامات ملی، مشارکت عمومی و بسیج ملی مقابله با کرونا در مدیریت این بیماری موثر بوده است اما خروج از مرحله طغیان این بیماری زمانی است که این موضوع به عنوان مسئولیت مشترک جهانی پذیرفته شود. در غیر این صورت حتی اگر کشوری بتواند از این طغیان خارج شود ممکن است دوباره به دلیل ابتلای سایر نقاط جهان به این ویروس با پیک و طغیان مجدد بیماری مواجه شود. همانطور که به نظر میآید در برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا زنگ هشدار و خطر طغیان مجدد این بیماری به صدا درآمده است.
جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از پزشکان بیمارستان مسیح دانشوری در اینستاگرام اعلام کرده است داروی ژاپنی فاویپراویر برای درمان کرونا پیدا شده و ایران اجازه استفاده از آن را نمی دهد گفت: مقررات و اصول و آئین نامههای حاکم بر ورود یک دارو به کشور مشخص است و این کار یک سری اصول حرفهای دارد و همچنین در نظام دارویی کشور قاعده داریم، بعید می دانم یک هیأت علمی دانشگاه با این روال آشنایی نداشته باشد.
او ادامه داد: در هیچ کجای دنیا در لایو اینستاگرام دارویی تجویز نمیشود و این رفتار پزشک هم احتمالاً بر اثر فشار کاری و خستگی ناشی از این شرایط بوده است.
جهانپور با اشاره به اینکه این دارو ۲۱ سال پیش ساخته شده و در چین و ژاپن مورد آزمایش قرار گرفته است گفت: قبل از این هم این دارو برای درمان آنفلوانزا مورد استفاده قرار می گرفته است.
او با اشاره به مطالعاتی کهدر ایران نیز بر روی این دارو مورد بررسی قرار گرفت گفت: گزارش های اولیه تاثیر نسبی بر روی برخی از بیماران را نشان می دهد و مانند هر داروی دیگری بررسی خواهد شد و در صورتی که اثر بخشی مطلوب داشته باشد، کمیته درمان به صورت اورژانسی آنرا وارد پروتکل خواهد کرد.
او گفت: برای تولید آن نیز در ایران تمهیداتی اندیشده شده است، اما هیچ یک از مراحل ارائه گزارش و روال آن از اینستاگرام پیگیری نخواهد شد.
جهانپور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اعلام شده از این دارو برای درمان برخی مسئولان از جمله آقای ولایتی استفاده شده است، گفت: شاید این افرادی که میگوئید پیشگام شده اند برای استفاده از این دارو و اعلام اسامی افراد خارج از تعهد یک پزشک است و هنوز قطعی نمیتوانم بگویم که این افراد از این دارو استفاده کرده اند یا خیر، احتمال اینکه برخی کانالها با قصد و غرض این شایعات را مطرح کنند، زیاد است.
انتهایپیام/4076/
انتهای پیام/