امکان خرید خدمت سربازی برای غایبان بالای هشت سال/ لاریجانی: این بند، احسان کشور به مشمولان غایب است
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیتهای مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز می شود.
میزان جریمه مشمولان غایب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه به شرح زیر است:
مدرک تحصیلی زیر دیپلم ۱۰ میلیون تومان
دیپلم ۱۵ میلیون تومان
فوق دیپلم ۲۰ میلیون تومان
لیسانس ۲۵ میلیون تومان
فوق لیسانس ۳۰ میلیون تومان
دکترای غیرپزشکی ۳۵ میلیون تومان
دکترای پزشکی ۴۰ میلیون تومان
پزشکان متخصص و بالاتر ۵۰ میلیون تومان
بر اساس تبصره این بند مقرر شد، به ازای هر سال غیبت مازاد در هشت سال، ۱۰ درصد به مبالغ جریمه پایه و اضافه و مدت غیبت بیش از ۶ ماه، یک سال محسوب شود.
به گزارش آنا، بر اساس تبصره دیگر این بند، برای مشمولان متاهل ۵ درصد و برای مشمولان دارای فرزند نیز به ازای هر فرزند ۵ درصد از مجموع مبلغ جریمه کسر می شود.
در جریان بررسی این بند، اخطارهای متعددی از سوی نمایندگان مطرح شد که حمید رسایی، مهدی کوچکزاده و نادر قاضیپور در مخالفت با این بند، معتقد بودند که این بند مغایر با اصل ۳ قانون اساسی مبنی بر رفع تبعیض و ایجاد امکانات عادلانه است.
رسایی گفت که این بند، بزنگاه مجلس است که مجلس باید برای جلوگیری از بدبینی افکار عمومی درست رفتار کند.
کوچکزاده در مخالفت با این بند بیان کرد: ما مخالف حل مشکل ۲ میلیون نفر مشمولان غایب نیستیم، اما با این قانون و جریمه ها مشکل بیشتر از ۱۵۰ هزار نفر از مشمولان غایب حل نخواهد شد.
طلایینیک: ایران اولین قدرت نظامی و دفاعی در منطقه است، اما از نظر بودجه دفاعی هشتم هستیم
طلایینیک معاون پارلمانی وزارت دفاع در مخالفت با حذف این بند گفت: ما اولین کشور از نظر بنیه دفاعی در منطقه هستیم، اما از نظر بودجه دفاعی در رتبه هشتم قرار داریم.
وی با تأکید بر لزوم جبران کسری بودجه وزارت دفاع اظهار کرد: میتوان از این بودجه برای کمک به رفع مشکلات معیشتی سربازان مشمول استفاده کرد.
لاریجانی: این بند، احسان کشور به مشمولان غایب است
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطارهای رسایی و کوچکزاده، گفت: این بند، به معنای خرید سربازی نیست بلکه به معنای جریمه مشمولان غایب است و مانند جریمه مالیاتی که بر اساس بهرهمندی افراد متفاوت است، جریمه مشمولان غایب نیز بر اساس بهرهمندی افراد متفاوت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: این بند، احسان کشور به مشمولان غایب است.
در پایان، این بند، به صورت کامل به تصویب نمایندگان رسید.
انتهای پیام/