دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کرونا، ویروس طبیعی یا ساخت شده در آزمایشگاه؟

کرونا ویروسی که دنیا را درگیر خود کرده است، از کجا آمده؟ آیا یک آزمایشگاه اولین بار او را به دنیا آورده یا این ویروس شاخ دار در دل طبیعت متولد شده است؟
کد خبر : 479887
کرونا.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کروناویروس کلمه‌ای ست که این روزها در صدر اخبار تمام دنیا قرار دارد. کمتر مردمی را می‌توان یافت که اخبار مربوط به این ویروس ناشناخته و تازه متولد شده را دنبال نکنند و پیگیر پیش روی و یکه تازی آن در کشورهای دنیا نباشند.


کرونا این روزها به معرکه گیرهای پر زوری شبیه شده که بی آنکه هراسی از رقیب داشته باشد در میانه میدان فریاد «آی! نفس کش!» سر می‌دهد و همچنان هیچ مبارزی را یارای غلبه بر خود نمی‌بیند. اما به راستی این غول بی شاخ و دم از کجا آمد و با کدام قدرتی توانست این همه کشورگشایی کند؟ آیا کرونا یک ویروس زاده شده از دل طبیعت است و یا فرآیندهای آزمایشگاهی آن را آفریده است؟


برای پاسخ به این سوال که کرونا منشایی آزمایشگاهی دارد و یا طبیعی است بایستی نظریه‌های مختلف بیان شود تا شاید دست آخر بتوان محتمل‌ترین گزینه را برای آن بیابیم.


خفاش؛ عامل بدبختی مردم دنیا


خفاش پرنده‌ای که تا پیش از این شاید تمامی اطلاعات ما درباره آن مربوط می‌شد به درس علوم در دوران ابتدایی، آنجا که نوشته بود خفاش تنها پرنده‌‌ایست که در گروه پستانداران قرار دارد. البته از دیرباز این را هم می‌دانستیم که خفاش بال‌های عجیبی دارد، قدرت بینایی‌اش خاص است و البته شب‌ها پرواز می‌کند. اما شاید هیچ کس در دنیا فکرش را نمی‌کرد روزگاری نام خفاش عجین با بیماری‌ای خطرناک شود.


نخستین فرضیه در روزهای ابتدایی شیوع کرونا این بود که این ویروس میکروارگانیسمی است که در بدن برخی حیوانات وجود دارد و چون یک فرد چینی غذایی حاوی خفاش وحشی خورده این ویروس از آن خفاش به اون منتقل شده و پس از آن این زنجیره انتقال در بین انسان‌ها رواج پیدا کرده است.


این باور از همان نخست هم خیلی مورد اقبال واقع نشد و البته ایراداتی هم بدان وارد شد. از جمله اینکه استان‌های پیرامونی ووهان که البته شمار زیادی خفاش وحشی هم دارند آنچنان درگیر کرونا نشدند، در حالیکه اگر خفاش وحشی منشا بود علی القاعده باید درصد شیوع در آنها بیشتر می‌شد.


کارتن، فیلم سینمایی و داستان‌های قدیمی که کرونا را پیش بینی کرده اند


شیوع کرونا و روایت خفاش وحشی همراه شد با پخش گسترده قسمتی از یک انیمیشن عجیب و البته قدیمی که در آن اتفاقی شبیه رخدادهای این روزهای دنیا رخ می‌داد. ویروسی پس از باز کردن یک جعبه در دنیا منتشر شده، همه جا را فرا گرفته و دست آخر فردی شبیه ترامپ نشان داده می‌شود که کشته شده است.


در همان روزها برگی از نوشته‌های یک داستان قدیمی  رو شد که دست بر قضا بر نام ووهان هم به عنوان آغازگر یک بیماری اشاره داشت تا این گونه گزاره‌ها عاملی باشد برای باور نکردن فرضیه خفاش. مردم که شنیده بودند ویروس کرونا بر اثر حرارت از بین می‌رود از خود می‌پرسیدند پس چرا حرارت سوپ و یا خوراکی که گوشت خفاش در آن قرار داشته باعث مرگ ویروس در همان ابتدای امر نشده است؟


همه این نکات فرضیه ساختگی بودن کرونا در آزمایشگاه را تقویت کرد. مشابه داستانی که در مورد سارس هم رخ داد و دعوا بر سر طبیعی بودن یا آزمایشگاهی بودن آن هم بالا گرفت.


طبیعت بزرگترین خطر میکروبی برای جهان!


با آنکه در مورد خفاش وحشی و احتمال درست بودن فرضیه شیوع کرونا از آن موارد مختلف و متفاوتی بیان شد اما اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که بهرحال این طبیعت است که به گفته محققان خودش بزرگترین خطر میکروبی در جهان است.


باید بدانیم که محققان معتقدند طبیعت به صورتی خودکار و توسط ساز و کارهای اتفاقی و جهش‌هایی موسوم به موتاسیون که متعدد هم هستند، خودش ویروس‌هایی را می‌سازد. ویروس‌هایی که قابلیت آن را دارند تا برای انسان‌ها خطرناکی بسیاری داشته باشند. و این در حالی ست که شاید اختراع یک ویروس و گسترش آن در سطح دنیا برای انسان به مراتب دشوارتر باشد.


شباهت‌ به HIV و تقویت نظریه آزمایشگاهی بودن ویروس


در خصوص کووید 19 یا همان کرونای معروف برخی شواهد نشان داده که اجزایی در این ویروس با اچ آی وی مرتبط هستند. این ارتباط با یک ویروس خطرناک دیگر به نام ایدز باز هم گواهی شد بر آزمایشگاهی بودن و ساخته دست بشر بودن کرونا ویروس.


ریشه کنی قطعی کرونا گواهی بر طبیعی بودن آن


حتما می‌دانید که برای اثبات درستی یک موضوع گاهی از استقرا کمک گرفته می‌شود بدن معنی که نمونه مذکور ما در هر مجموعه‌ای مشابه با سایر نمونه‌ها عمل کرده و می‌توان همان نتیجه را برای آن نیز محتمل دانست.


در علم پزشکی تقریبا تمامی باکتری‌ها و ویروس‌هایی که به صورت طبیعی ایجاد و گسترش و جهش یافته‌اند مهار شده و یا حتی درمان شده‌اند. پس با شیوه استقرا می‌توان همین نظریه را در مورد کرونا ویروس هم مدنظر قرار داد و البته این به شرطی است که کرونا مهار شده و یا درمان قطعی شود.


جنگ بیولوژیک؛ ترسناک ولی شاید واقعی


به همان اندازه که ماجرای خفاش وحشی در روزهای نخست کرونا مطرح شد و پس از آن مورد تمسخر هم واقع شد، ماجرای جنگ بیولوژیک قدرت های سیاسی دنیا فراگیر شد و البته دیگر مورد تمسخر واقع نشد که هیچ، بلکه سبب ساز بسیاری از تحلیل‌ها و تئوری‌هایی شد که برای این جنگ پیش بینی شده است.


نخستین فرضیه این بود که چین برای آنکه بتواند سهام کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ داخل کشورش را بخرد این ویروس را ایجاد کرده و وارد چرخه انسانی کرده است. شاید مرگ و میر چند هزار چینی به متمول شدن حکومت میلیاردنفری آنها می‌ارزد و آنها از این طریق می‌توانند در اقتصاد دنیا یکه تازی کنند.


اما گسترش چین به دیگر کشورها نظریه‌های دیگری در پی داشت. از جمله اینکه بعد از چین تا مدتی شمار زیادی از ابتلا در ایران و کره جنوبی دیده شد. اینجا بود که در فرایض جنگ بیولوژیک عده‌ای گفتند این ویروس منشایی آمریکایی دارد تا بدین وسیله دشمنان این کشور در عرصه اقتصادی و سیاسی تضعیف شوند.


اما رفته رفته کرونا از ایران و چین و کره هم فراتر رفت و حتی به شکل عجیبی گریبان خود آمریکا را هم گرفت. اینجا بود که شمار فرضیه‌ها در جنگ بیولوژیک بالا رفت و حتی عده‌ای از پایان تاریخ و تمام شدن جهان سخن گفتند.


شیوع کرونا بخاطر یک اشتباه ناخواسته در آزمایشگاه!


یکی دیگر از علل شیوع کرونا که ذکر شده این است که شاید این ویروس به شکلی ناخواسته و مثلا در اثر یک بی احتیاطی از مرکز ویروس شناسی ووهان به بیرون درز کرده و سپس زنجیره شیوع حیوانی و انسانی را تجربه کرده است. کارمندان و به عبارتی تکنسین‌هایی که در مراکز و انستیتوهای مشابه کار می‌کنند به خوبی از این درز کردن‌ها و اتفاقات ناخواسته آگاهند.


در پایان شاید بهترین جواب این باشد که گرچه احتمال آزمایشگاهی بودن کرونا بسیار بالاست و شواهد زیادی در این زمینه وجود دارد و مقالات متعددی در این زمینه نوشته شده است، اما باز هم نمی‌توان نظری قطعی مبنی بر آزمایشگاهی بودن آن داشت. باید صبر کنیم تا در ادامه ببینیم این ویروس شاخ دار برای دنیا چه برنامه‌هایی دارد.


انتهای پیام/4139/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب