قدرتمندترین شخصیتهای اقتصادی جهان به انتخاب «فوربز»
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، نفر اول این فهرست کسی نیست جز ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که سال پیش هم این عنوان را کسب کرده بود. در این فهرست آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، و شی جی پینگ رئیسجمهوری چین، رتبههای دوم تا پنجم را به خود اختصاص دادهاند.
بیل گیتس پس از 5 شخصیت سیاسی و مذهبی، رتبه ششم را در بین این فهرست به خود اختصاص داده است. او ثروتمندترین مرد جهان است. دارایی گیتس در ماه جاری یعنی نوامبر 2015 حدود 79 میلیارد و 300میلیون دلار بود. او اکنون در شرکت مایکروسافت، رئیس هیات مدیره است.
جنت یلن، رئیس بانک مرکزی آمریکا (U.S. Federal Reserve) در رتبه هفتم قرار گرفته است. او اقتصاددان و پروفسور بازنشسته دانشگاه برکلی است و اولین زنی است که در طول صد سال اخیر ریاست این بانک را عهده دار بوده است.
لری پیج، مدیرعامل گوگل دهمین شخصیت قدرتمند دنیاست. او از بنیانگذاران گوگل است و از سال 2011 مدیرعامل این شرکت شده است.. ثروت لری پیچ 37 میلیارد و 400 میلیون دلار است.
ماریو دراگی یازدهمین مرد قدرتمند دنیاست. او اقتصاددان، بانک دار و مدیر با سابقهای است که از سال 2011 رئیس «بانک مرکزی اروپا» شده است. این بانک، در واقع بانک مرکزی کشورهای حوزه یورو محسوب میشود که در راستای هماهنگی سیاستهای پولی اعضا تشکیل شد.
وارن بافت 85 ساله، سیزدهمین مرد قدرتمند دنیا و رئیس شرکت «برکشایر هاتاوی» است. برکشایر هاتاوی یک شرکت چندملیتی و خوشهای است که مقر آن در ایالات متحده قرار دارد. این شرکت سهامدار عمده شرکتهای بزرگی مانند کوکاکولا، پپسی، والمارت، اکسانموبیل، آمریکن اکسپرس، مسترکارت، ویزا کارت، فاکس قرن ۲۱، جنرال موتورز، جنرال الکتریک و آیبیام است. دارایی خالص او در حال حاظر 65 میلییارد دلار است.
کارلوس اسلیم پانزدهمین فرد قدرتمند دنیا، یک ابرسرمایهدار و بازرگان مکزیکی لبنانیتبار است که از سال 2007 تا سال 2013 به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته میشد. دارایی کارلوس اسلیم در ماه جاری میلادی 63 و نیم میلیارد دلار بود. او صاحب سومین اپراتور پرمخاطب دنیا و چند شرکت بزرگ دیگر مانند سامسونگ مکزیک است.
جف بزوس، مدیرعامل و موسس «آمازون» رتبه هفدهم را دارد. او با تاسیس این شرکت، برگی بزرگ از تاریخ تجارت را رقم زده است. بزوس نقش کلیدی در تجارت الکترونیک ایفا کرده است و تقریبا همه شرکتهای پس از آن از کار او الهام گرفته اند. ثروت خالص او به گفته فوربز 46 میلیارد و 700 میلیون دلار است.
مارک زاکربرگ، موسس و مدیر عامل شبکه اجتماعی «فیسبوک» جوانترین شخصیت این فهرست است. او نوزدهمین شخص قدرتمند دنیاست. ثروت او تا نوامبر 2015 با رشد روزافزون به 44 میلیارد و 800 میلیون رسید. در حالی که حقوق سالانه او از شرکت فیسبوک تنها سالی «یک» دلار است و هیچ پاداشی هم از شرکت خودش دریافت نمیکند.
جک ما، مدیر عامل سایت فروش «علی بابا» بیست و دومین شخص قدرتمند دنیاست. او کارآفرین، صنعتگر و مدیر ارشد اجرایی چینی بود که در سال ۱۹۹۹ گروه «علیبابا» را تاسیس کرد. وی اکنون مدیرعامل اجرایی و رییس هیات مدیره گروه علیبابا است. ثروت خالص او در ماه جاری میلادی نزدیک به 24 میلیارد و 100 میلیون است. دارایی شرکت علیبابا نزدیک به 40 میلیارد و 267میلیون دلار تخمین زده میشود.
کریستین لاگارد حقوقدان فرانسوی، رئیس «صندوق بینالمللی پول» و بیست وسومین شخص قدرتمند دنیاست. او پیشتر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه بود. کریستین لاگارد در ژوئن ۲۰۰۷ از طرف نیکولا سارکوزی به عنوان وزیر دارایی انتخاب شد. او اولین زنی است که به عنوان رئیس صندوق بین المللی پول انتخاب شده است و در سالهای پیش هم جزو قدرتمندترین رنان جهان قرار گرفته بود.
جفری ایملت مدیرعامل شرکت جنرال الکتریک است و به عنوان بیست و چهارمین شخصیت قدرتمند دنیا از او یاد میشود. او همچنین دهمین شخصیت قدرتمند دنیای اقتصادی و تجارت دنیا بهشمار میرود. ایملت کارآفرین، مدیر اجرایی و کارآفرین آمریکایی است. جفری 59 ساله از طرفداران حزب محافظه کار آمریکاست.
انتهای پیام/