پای کرونا به ناوگان جنگی آمریکا باز شد/ تعطیلی مدارس بیشترین جمعیت دانشآموزی ایالاتمتحده
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از نیویورکتایمز، درحالیکه ویروس کرونا روز یکشنبه با سرعت بیشتری در سراسر ایالاتمتحده منتشر شد، مقامات آمریکایی اقدامات سختگیرانهتری برای متوقف کردن روند پیشرفت این بیماری ازجمله بستن کافهها و رستورانها در شهر نیویورک و سایر نقاط کشور، تعطیل کردن تعداد بیشتری از مدارس و توصیه برای محدودیت تجمعات به ۵۰ نفر در طول هشت هفته آینده را در دستور کار خود قرار دادند. در چندین نقطه از این کشور، ازجمله شهر نیویورک، ماساچوست، اوهایو، واشنگتن و پورتوریکو نیز رستورانها و کافهها بسته شدند.
تعطیلی روز عید «سنت پاتریک» زیر سایه کرونا
این تدابیر همچنین برای تعطیلی روز «سنت پاتریک» (فردا) که بهطورمعمول یکی از شلوغترین روزهای سال است، اعمال میشود و بناست برای نیویورک، بوستون، کالیفرنیا و دیگر نقاط کشور نیز به مرحله اجرا درآیند.
روز سنت پاتریک (Saint Patrick's Day) مطابق با 17 مارس، یکی از اعیاد مخصوص و تعطیلات ایرلندیهاست که با مهاجرت آنها به اکثر کشورهای دیگر، بعد بینالمللی به خود گرفته. در این جشن مردها و زنهای ایرلندی لباسهای محلی سبزرنگ پوشیده و نوشیدنی محبوب ملیشان را مینوشند و برنامههای محلیشان را اجرا میکنند.
نمایی از جشن روز سنت پاتریک
«مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا» توصیه کرده است که هیچ تجمعی بیش از ۵۰ نفر در مراسم عروسی، جشنوارهها، کنسرتها و برنامههای ورزشی و یا کنفرانسها برگزار نشود و این محدودیت برای هشت هفته آینده نیز برقرار است. این تدابیر، ازجمله گستردهترین تلاشهای دولت فدرال آمریکا برای کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا به شمار میآید. «گاوین نیوزوم»، فرماندار ایالت کالیفرنیا از افراد بالای ۶۵ سال خواسته است که در خانههای خود باقی بماند. «اریک گرستی»، شهردار لسآنجلس عصر دیروز اعلام کرد که کافهها، کلوپهای شبانه و رستورانها بهطور موقت تعطیل خواهند شد و تنها، امکان غذای بیرون بر و سرویسهای تحویل غذا درب منزل مجاز به ادامه فعالیت خواهند بود.
افزایش جمعیت کروناییهای آمریکا به 3 هزار و 777 نفر
تعداد موارد تأییدشده کرونا در آمریکا تاکنون به 3 هزار و 777 نفر در ۴۹ ایالت رسیده است و پس از چند هفته سیگنالهای متناقض و اقدامات مغایر، حالا مقامات ایالتی و محلی در سراسر کشور اقدامات سختگیرانهتری برای کاهش سرعت انتشار ویروس آغاز کردهاند. 69 نفر براثر این بیماری در آمریکا درگذشته و 73 نفر نیز بهبود یافتهاند.
همزمان با آغاز روز کاری مدارس، تعداد بیشتری از واحدهای آموزشی در سراسر آمریکا تعطیل شدند، درحالیکه «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا» اعلام کرده است که توصیههایش در مورد مدارس صدق نمیکند. بسیاری از مسئولان مدارس اقدام به بستن مدارس کردند و بهعنوان نمونه، مقامات آموزشی شهر نیویورک که بزرگترین جمعیت دانشآموزی معادل 1.1 میلیون نفر را در خود جای داده، اعلام کردند که از روز یکشنبه همه مدارس خود را تعطیل خواهد کرد. مقامات ماساچوست نیز از تعطیلی مدارس از روز یکشنبه خبر دادند به سایر مدارس سراسر این کشور که پیش از آن تعطیلشده بودند، پیوستند.
این در حالی است که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) تلاش میکند که تأثیر اقتصادی شیوع این بیماری را مهار کند؛ تأثیری که باعث کاهش ارزش سهام و فعالیت اقتصادی در آمریکا شده است. نرخ بهره بانکی توسط بانک مرکزی تقریباً به صفر رسیده و این نهاد اقتصادی در نظر دارد که وام خانوارها و مشاغل را ارزانتر کند.
کرونا، بحث داغ مناظره انتخاباتی دموکراتها
جو بایدن و برنی سندرز شامگاه یکشنبه در حالی مناظره انتخاباتی خود را آغاز کردند که به خاطر گسترش ویروس کرونای جدید در آمریکا، تماشاگری در سالن حضور نداشت.
دو رقیب درونحزبی در هنگام قرار گرفتن بر روی سن، با زدن آرنجهای خود بهجای مصافحه، پیام دست دادن ممنوع را رعایت کردند اما با توجه به شرایط سنی، خود در زمره افراد پرخطر نسبت به کرونا قرار دارند.
بایدن بحران ناشی از کرونا را بزرگتر از همه دانست و خواستار همکاری ملی و برداشتن گامهای اقتصادی و بهداشتی شد که وی برای کاهش بحران انجام خواهد داد.
سناتور سوسیالدموکرات با بیان اینکه اکنون یکلحظه بیسابقه در کشور است و باید بر بحران فوری تمرکز داشت، به حمایت خود از سیستم مراقبت بهداشتی برای همه توجه داد. بایدن با انتقاد از سیستم فعلی بهداشت و درمان آمریکا گفت: سیستم فعلی نمیتواند روند صعودی کرونا را که احتمالاً به وجود خواهد آمد، تحمل کند. ما باید برنامهریزی کنیم که کجا میخواهیم این بیمارستانهای موقت را قرار دهیم.
سندرز که صدای منتقدان از شکافهای موجود در سیستم مراقبتهای بهداشتی آمریکا و مدافع برنامه بیمه بهداشت برای همه است، اظهار کرد: همهگیری ویروس کرونا بر مشکلات سیستم فعلی تأکید میکند. وی افزود: در میان این بیماری همهگیر، شما در صنعت داروسازی افرادی دارید که میگویند، وای، چه فرصتی برای ثروتمند شدن است. بنابراین باید از کلمات خارج شد. من مطمئناً این کار را بهعنوان رئیسجمهوری انجام میدهم. مردم آمریکا، نگران هزینههای داروهای تجویزی نباشید.
اما بایدن اینگونه پاسخ داد که سیستم مراقبتهای بهداشتی تحت نظارت دولت در ایتالیا کمکی نکرده بود؛ جایی که شیوع بیماری بهویژه شدید بوده و سیستم مراقبتهای بهداشتی را جا گذاشته است. وی تأکید کرد این مسئله هرگز مشکل را حل نمیکند.
سندرز این استدلال بایدن را زیر سؤال برد و گفت بدون «مراقبت بهداشتی برای همه» مراقبت کامل انجام نمیشود. آیا ما راهکارهایی برای استفاده از صنعت مراقبتهای بهداشتی داریم، برخی از آنها بودجه تبلیغات معاون رئیسجمهوری را تأمین میکنند. آیا ما این شهامت را داریم که مدیریت صنعت داروهای تجویزی را به عهده بگیریم که برخی از آنها بودجه تبلیغات وی (بایدن) را تأمین میکنند.
بیشتر بخوانید:
آلودگی کیتهای تشخیص آزمایشگاهی در آمریکا به ویروس کرونا
وقتی صحبت از چگونگی مقابله با کووید-۱۹ به میان آمد، هر دو داوطلب دموکرات بر استفاده از ارتش آمریکا برای کمک به مردم بهمنظور مقابله با همهگیری ویروس کرونا تأکید کردند. معاون اول باراک اوباما گفت: من همان زمان ارتش را فرامیخوانم. آنها توانایی ارائه کمکهای فزایندهای را دارند که بیمارستانها در سراسر کشور به آن احتیاج دارند و موردنیاز هستند. سناتور سندرز هم در این زمینه گفت: استفاده از گارد ملی کاری است که باید انجام شود.
اولین ملوان آمریکایی در دام کرونا
ارتش آمریکا اعلام کرده است که یکی از ملوانان ناو «یو. اس. اس. باکسر» حامل صدها نظامی احتمالاً مثبت است. بهاینترتیب، اولین مورد از بیماری در میان نظامیان مستقر در یک کشتی جنگی آمریکا گزارش شد. در بیانیه ارتش آمده به افرادی که ارتباط نزدیکی با این ملوان داشتند، دستور دادهشده که خود را قرنطینه کنند، ضمن اینکه که هیچیک از آنها در کشتی حضور نداشتند.
ارتش همچنین اعلام کرده است که این ناو در حال انجام اقدامات پیشگیرانه مناسب و گندزدایی کامل مطابق با راهنماییهای مرکز کنترل و پیشگیری بیمارها و مرکز بهداشت عمومی نیروی دریایی است.
احتمال افزایش تعداد آزمایش کرونا در اسرائیل از 400 مورد به هزار نفر در روز
علیرغم وضعیت تعطیلی و قرنطینه عمومی که در فلسطین اشغالی برقرارشده، ویروس کووید-۱۹ با سرعت بیشتری در حال پخش شدن در اسرائیل است. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی صبح امروز (دوشنبه) اعلام کرد طی بیستوچهار ساعت گذشته ۵۰ نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که بیشترین تعداد از زمان سرایت این ویروس به فلسطین اشغالی است.
با احتساب تعداد ابتلاهای جدید، شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در فلسطین اشغالی به ۲۵۰ نفر رسید.
شیوع این ویروس در فلسطین اشغالی همچنان با سرعت ادامه دارد که یکی از علل آن، افزایش تعداد مبتلایان در روز گذشته و افزایش احتمالی در روزهای آینده را مرتبط با افزایش آزمایشهای ابتلا به کرونا (از ۴۰۰ مورد به هزار مورد در روز) است.
تاکنون بیش از 6 هزار و 300 صهیونیست به دلیل احتمال ابتلا به این ویروس در خانههای خود قرنطینه شدهاند. این در حالی است که به دستور «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی علاوه بر تمام مراکز آموزشی، دیگر اماکن عمومی مانند هتلها، رستورانها، مراکز خرید، شعب قضائی و ادارات دولتی تعطیل شدند.
روند شدید کاهشی ابتلا به کرونا در چین
وزارت بهداشت چین بامداد دوشنبه اعلام کرد که با شناسایی ۱۶ مورد جدید به ویروس کرونا، مجموع مبتلایان به 80 هزار و ۸۶۰ نفر رسیده و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ نفر جان خود را ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادهاند. از آغاز شیوع ویروس کرونای جدید در چین، شمار جانباختگان این بیماری در این کشور به ۳ هزار و ۲۱۳ نفر رسیده است.
روند ابتلا و همچنین مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در چین از هفته گذشته بهشدت کاهشیافته است که بیانگر کنترل این بیماری بهویژه در پکن است. کمیسیون ملی چین روز یکشنبه نیز اعلام کرده بود که روز شنبه تنها ۱۰ مورد فوت و ۲۰ مورد ابتلای جدید در این کشور ثبتشده است.
پس از سیر نزولی ابتلا به بیماری کرونا در چین و صعودی شدن نمودار رشد آن در دیگر کشورها، مقامهای پکن تصمیم گرفتند که برای کنترل شیوع دوباره کرونا در پکن، تمامی مسافران پروازهای خارجی به مقصد این شهر را قرنطینه کنند.
کرونا در ایتالیا همچنان بیشتر قربانی را میگیرد
تاختوتاز کرونا در ایتالیا که بیشترین جمعیت مبتلایان به این بیماری را در خارج از چین دارد همچنان ادامه دارد و مقامات رم، تعداد فوتیها را هزار و 809 نفر اعلام کردند که ۲۵ درصد نسبت بهروز گذشته افزایش داشته است. همچنین این درصد بیشترین عدد مرگومیر کرونا در میان کشورهای دنیاست.
بسته شدن مرزهای آلمان
وزیر کشور آلمان اعلام کرد که مرز با اتریش، دانمارک، فرانسه، لوکزامبورگ و سوئیس را برای تلاش بهمنظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مسدود خواهد شد و بهاینترتیب از چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا در محدود کردن رفتوآمد پیروی میکند.
فرانسه و اسپانیا بیشترین آمار کرونا پس از ایتالیا را در اروپا دارند
این هفته، اسپانیا و فرانسه محدودیتهای شدیدی را اعلام کردند. این دو کشور پس از ایتالیا بیشترین تعداد بیماران آلوده به ویروس کووید-19 را دارند. روز یکشنبه مقامات اسپانیایی، آمار جدید شامل 8 هزار بیمار کرونایی و ۲۸۸ فوتی را اعلام کردند. این کشور به همه شهروندان خود دستور داده است که در خانههای خود بمانند و تنها برای خرید غذا، رفتن به محل کار، مراجعه به پزشک و یا کمک به افراد سالخورده و نیازمند از منزل خارج شوند. دولت همچنین دستور داده که تمام مدارس، رستورانها و کافهها تعطیل شوند. این در حالی است که آزمایش کرونای همسر «پدرو سانچز»، نخستوزیر این کشور مثبت شده است.
آمریکای لاتین
در آمریکای لاتین، آرژانتین و پرو مرزهای خود را مسدود کردند. «آلبرتو فرناندز»، رئیسجمهور آرژانتین یکشنبهشب اعلام کرد که این کشور حداقل ۱۵ روز مرزهای خود را به روی مسافران خارجی خواهد بست. در پرو امروز وضعیت اضطراری اعلام و محدودیت سفر برقرارشده و ارتش کنترل راهها را به دست گرفته است.
انتهای پیام/4106/پ
انتهای پیام/