دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اعتیاد اینترنتی و اختلالات روانی بزرگ‌ترین آسیب‌های پساکرونائی

افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در ایام کرونایی غیراصولی و نامتعارف است و مطمئناً در دوران پساکرونائی با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم بود که شاید دیگر همانند کرونا قابل‌کنترل نبوده و تبعاتش دیگر قابل جبران نباشد.
کد خبر : 477856
images.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- محمد اصولی هلان؛ چندهفته‌ای است که ویروس عجیب‌وغریب کرونا وارد کشورمان شده و در نقاط مختلف به‌ویژه در پایتخت شیوع پیدا کرده است. برای جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس و مهار آن، مسئولین تصمیم به تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها گرفتند. برخی از ادارات و سازمان‌ها نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده و برخی نیز مانند مجلس شورای اسلامی تعطیل شدند. برخی از مردم نیز به‌واسطه کسادی بازار و دارا بودن شغل آزاد خانه‌نشین شدند.


وجه مشترک همه این‌ها دانش آموزان و دانشجویان و بعضاً والدینی هستند که در خانه در حالت شبه قرنطینه قرار دارند و برای گذراندن اوقات خود هیچ گزینه دیگری مانند سینما، پارک، مسافرت و دیدوبازدید ندارند. در این حالت است که همه به تلویزیون، ماهواره و فضای مجازی پناه خواهند آورد. تحقیقات نشان داده است که به‌تازگی فضای مجازی گوی سبقت را از رقبای رسانه‌ای خود ربوده است به‌گونه‌ای که خیلی‌ها حتی برای مشاهده فیلم از VOD ها استفاده می‌کنند.


تلویزیون، مدارس و دانشگاه‌ها برای این دوران تمهیداتی برای آموزش از راه دور اندیشیده‌اند ولی با توجه به عدم فرهنگ‌سازی مناسب، در پیش بودن تعطیلات عید نوروز و عدم وجود اهرم‌های نظارتی مناسب، این آموزش‌ها با استقبال مناسب همراه نخواهد بود.


با نگاه به تمامی این موضوعات آنچه نگران‌کننده است افزایش میزان استفاده از فضای مجازی به‌صورت غیراصولی و نامتعارف است. با توجه به پیش‌بینی کارشناسان شیوع این ویروس ظرف چند ماه آینده کنترل و مهار خواهد شد و بعدازاین دوران است که با مشکلاتی روبرو خواهیم بود که شاید دیگر همانند کرونا قابل‌کنترل نبوده و تبعاتش دیگر قابل جبران نباشد. برخی از این آسیب‌ها عبارت‌اند از:



  1. با حجم عظیمی از دانش آموزان، دانشجویان و حتی والدین معتادشده به فضای مجازی روبرو خواهیم بود.

  2. میزان استفاده از محتوای مستهجن و محتوای پورنو گرافی بالا خواهد رفت.

  3. آسیب‌های روانی به‌واسطه برخورد با شایعات و جنگ روانی دشمن افزایش خواهد داشت.

  4. منزوی شدن کودکان و نوجوانان افزایش خواهد داشت.

  5. آسیب‌های جسمی به‌واسطه استفاده زیاد و غیربهداشتی از تلفن همراه به وجود خواهد آمد مانند درد گردن، فشار به چشم، بدخوابی و بی‌خوابی.

  6. به‌واسطه قطع ارتباطات فیزیکی با دوستان، امکان ایجاد ارتباطات کاذب و خطرناک مجازی بالا خواهد رفت.


در صورتی شاهد این موارد خواهیم بود که نظارت و دقت لازم به‌ویژه توسط والدین وجود نداشته باشد. برای جلوگیری از این مشکلات برخی راهکارهای ذیل توصیه می‌شود:



  1. همراهی کامل والدین با فرزندان در طول روز

  2. در نظر گرفتن زمان مشخص برای دانش آموزان برای کار با فضای مجازی و تلفن همراه

  3. تأکید و نظارت بر اصول ارگونومی جهت حفظ سلامتی هنگام کار با تلفن همراه و کامپیوتر

  4. مشاهده فیلم‌های گزینش‌شده و مناسب به‌صورت خانوادگی

  5. انجام بازی‌های خانوادگی در دنیا واقعی و حتی انجام بازی‌های مناسب از طریق تلفن همراه

  6. ارتباط تصویری از طریق اپلیکیشن‌ها با آشنایان و دوستان

  7. تشویق به استفاده از برخی آموزش‌ها مانند حفظ یک جزء از قرآن، حفظ کردن تعدادی از اشعار حافظ، یادگیری زبان انگلیسی، یادگیری برخی نرم‌افزارهای کاربردی و ...

    انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب