دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 اسفند 1398 - 12:30
سخنگوی وزارت امور خارجه:

ایران بنای پاسخ به هر ادعای بی مبنای آژانس بین المللی انرژی اتمی را ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد که فنی‌ترین همکاری‌ها را با آژانس داریم و بنا نیست هر ادعا و سؤال بی مبنا و پایه توسط آژانس مطرح و ایران به آن پاسخ دهد.
کد خبر : 477472
AALI9028.jpg

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری با خبرنگاران که از طریق ویدیو کنفرانس پخش شد، ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.


سخنگوی وزارت خارجه در ابتدا ۲۲ اسفند روز شهید و یاد و خاطره همه شهدای انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، شهدای ترور و مدافعان حرم و شهدای خدمت اخیر که در مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده‌اند، گرامی داشت.


موسوی اضافه کرد: تاریخ بشریت و ایرانیان نشان داده که ما نباید تهدید را دست کم بگیریم و دست کم گرفتن آن به معنی شکست است. ما ملت با روحیه‌ای هستیم و برای مصائب و گرفتاری‌ها طنز می‌سازیم، ولی نباید مشکل و تهدید را دست کم بگیریم. امیدواریم همه ایرانیان این مورد را جدی بگیرند و بهداشت فردی و جمعی را رعایت کنیم.


وی با بیان اینکه همه در یک کشتی نشسته‌ایم، اظهار داشت: بالای صد و چند کشور در دنیا در این کشتی هستند و کسی حق ندارد در جایی که هست این کشتی را سوراخ کند. همه لازم است در ایران و اقصی نقاط دنیا این موضوع را جدی بگیرند.


به گفته موسوی ویروس کرونا همچون ویروس تروریسم، نیازمند هم افزایی همه کشورهاست و باید دست به دست هم داد تا از این شرایط عبور کنیم.


بنا نیست هر ادعا و سؤال بی مبنا و پایه‌ای توسط آژانس مطرح و ایران به آن پاسخ دهد


این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر خودداری ایران از اجازه دسترسی این سازمان به دو مکان در ایران گفت: این یک بحث فنی و حقوقی است. ادعایی که کردند سایت نبوده است. سایت تعریف خاص خود را دارد.


موسوی خاطرنشان کرد: فنی‌ترین همکاری‌ها را با آژانس داریم و بنا نیست هر ادعا و سؤال بی مبنا و پایه توسط آژانس مطرح و ایران به آن پاسخ دهد.


وی افزود: چارچوب همکاری‌های ما با آژانس مشخص است، اما آژانس هم باید وجهه و اعتبار خود را مدنظر قرار دهد. هر ادعای پوچی که هر رژیم و فردی مطرح کرد، نباید مبنای سؤال آژانس باشد. مبنای این اقدام آژانس را درست نمی‌دانیم و حقوقی نیست و ادعاها باید پایه و اساسی داشته باشد و آژانس براساس سیاسی کاری برخی رژیم‌ها، نباید ادعاهایی را مطرح کند.


به گفته سخنگوی وزارت خارجه چنین رویکردی قطعا سازنده نخواهد بود.


موسوی همچنین اضافه کرد: در تماس تلفنی که آقای ظریف با بورل داشت این موضوع و گزارش اخیر آژانس و همکاری‌های ایران با آژانس مطرح شده است. ما هر فرصتی دستمان بیاید برای تبین نظرات خود استفاده می‌کنیم.


سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: این نکته را با جدیت و با مقامات اروپایی و کشورهای مختلف در میان خواهیم گذاشت و مبنای موضع خود را برای مقامات اروپایی و اعضای آژانس تشریح خواهیم کرد.


بیانیه درمانی اروپا/ اگر آماده‌اند بسم‌الله


موسوی درباره بیانیه روز گذشته اتحادیه اروپا نیز خاطرنشان کرد: این بیانیه را در راستای بیانیه‌های قبلی اروپا و بیانه درمانی می‌دانیم. اگر اروپایی‌ها آمادگی دارند بسم‌الله، آنها به تعهداتشان در برجام و انتفاع ایران از منافع اقتصادی برجام برگردند و منافع اقتصادی مردم ایران را تضمین کنند.


وی افزود: هر زمان اروپایی‌ها گام‌های عملی برای اجرای تعهداتشان در برجام بردارند، ایران هم به تعهدات قبلی باز خواهد گذشت.


آمادگی سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور برای پذیرش کمک‌های مردمی


این دیپلمات ارشد کشورمان درباره استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در پی شیوع کرونا نیز اظهار داشت: در شرایطی هستیم که همه باید به هم کمک کنند و ما شاهد درخواست‌های خیرین ایرانی مقیم خارج برای کمک به هموطنان در داخل بودیم. سفارتخانه‌های ما در سراسر جهان اعلام آمادگی کردند کمک‌های نوع دوستانه و مردمی را از جاهای مختلف نقدی یا غیرنقدی بپذیرند. الان به اقلام ضروری برای درمان نیاز داریم و اگر کمک‌های نقدی ارسال شود با آنها اقلام مورد نیاز جامعه پزشکی و مردم خریداری خواهد شد. سفارتخانه‌های ما آمادگی را برای همکاری در این زمینه دارند و امیدواریم با یاری همه بر این موضوع غلبه کنیم.


تحولات افغانستان


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری تحلیف همزمان دو رئیس جمهور در افغانستان گفت: از مدت‌ها قبل تمام تلاش خود را در سطوح مختلف برای همگرایی و همدلی مردم افغانستان، گروه‌ها و شخصیت‌ها در این کشور انجام دادیم و به طرفین متذکر شدیم که تنها راه رونق و رفاه و ثبات و امنیت در افغانستان تشکیل یک دولت فراگیر و وحدت شخصیت‌ها، گروه‌ها، احزاب و مسئولان است.


این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: به تلاش‌های خود ادامه می‌دهیم و امیدواریم به نتیجه برسد و ثبات سیاسی به افغانستان برگردد و از این مرحله عبور کنند. ایران همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا این اتفاق در کشور دوست و برادر ما جمهوری اسلامی افغانستان رخ دهد.


امیدواریم گروه ضربت در انگلیس شامل حال رسانه‌های فارسی زبان هم بشود


وی در پاسخ به سوالی درباره تشکیل تیم ضربت در انگلیس برای مقابله با اخبار جعلی و انتشار اخبار غلط و اینکه آیا سفارت ما در لندن توان برخورد با رسانه‌های فارسی زبان در لندن که اقدام به انتشار اخبار جعلی در خصوص وضعیت کرونا در ایران می‌کنند، دارد؟ گفت: ما تشکیل چنین تیمی را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم دولت انگلیس حالا که دست به چنین اقدام خوبی زده، در خصوص اخبار جعلی رسانه‌های فارسی زبان مستقر در انگلیس هم اقدام کند و جلوی این کار را بگیرد.


موسوی اضافه کرد: ملت ایران استحضار دارند رسانه‌های خاص در انگلیس در این شرایط حساس و بحرانی که همه دنیا درگیر آن هستند، متاسفانه شروع به اقدامات خلاف واقع و اخبار و آمار جعلی و تضعیف روحیه مردم ایران در این برهه کرده‌اند که امیدواریم گروه ضربتی که تشکیل دادند، شامل حال این رسانه‌هایی باشد که در خاک انگلیس هم هستند.


وی گفت: خیلی امید در این زمینه نداریم، ولی امیدواریم این موضوع را جدی بگیرند هم برای مبارزه با اخبار جعلی در کشورشان و هم برای مقابله با اخبار جعلی که از مبدا کشورشان برای سایر کشورها تولید می‌شود. سفارت ما در لندن قرار است بررسی میدانی و حقوقی داشته باشد که اگر زمینه این کار فراهم شود، چنین درخواستی را مطرح کند.


موضع ایران درباره توافق بدعت گونه آمریکا با طالبان


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی بر تایید توافق صلح بین طالبان و آمریکا توسط شورای امنیت سازمان ملل نیز عنوان کرد: ما اعلام موضع راجع به توافق بدعت گونه‌ای که رژیم آمریکا با گروه طالبان داشتند،‌داشتیم. ما موافق هرگونه تلاش‌ برای ثبات و امنیت در افغانستان هستیم، ولی باید یاد داشته باشیم این تلاش‌ها در چارچوب مذاکرات بین خود افغانستانی‌‌ها باشد، نه اینکه یک دولت خارجی از هزاران مایل بیاید و با گروهی در یک کشور مستقل توافق صورت دهد، آن هم برای نجات دادن خود از مخمصه‌ای که در آن گرفتار شده‌ است.


وی تصریح کرد: معتقدیم مذاکرات باید با حضور همه گروه‌ها در افغانستان به شمول طالبان باشد.


سیاسی‌ کاری‌های برخی کشورها برای ربط دادن شیوع ویروس به جاهای دیگر


موسوی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات دستگاه دیپلماسی ایران در تعامل با کشورهای منطقه برای مقابله با کرونا عنوان کرد: متاسفانه بالای صد و چند کشور الان درگیر کرونا در دنیا شده‌اند و کشورهای منطقه ما هم از این موضوع مصون نبوده‌اند، هر چند برخی کشورها سعی کردند با سیاسی کردن برخی مسائل را پنهان کنند و منبع شیوع آن را به جاهای دیگر ربط دهند، ولی ما برای اینکه مراوداتمان با کشورهای همسایه و دوست ادامه یابد تیم‌هایی را تشکیل و ستاد ویژه‌ای در وزارت خارجه برای همکاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها تشکیل داده‌ایم.


سخنگوی وزارت خارجه کرونا را موضوع جهانی و راه‌حل آن را جهانی برشمرد و افزود: آقای ظریف با همتایان خود در همسایگان و کشورهای اروپایی و دیگر کشورها بر این موضوع تأکید کرده و آمادگی ایران را برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام کرده است.


سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ضمن اینکه خودمان سعی می‌کنیم مقررات بهداشتی را در زمینه‌های مختلف رعایت کنیم همین انتظار را از کشورهای مختلف داریم که این کار را صورت دهند. لازم است کشورها دوباره راجع به همکاری‌های جدی فنی و بهداشتی زیرنظر سازمان جهانی بهداشت فکر اساسی کرده و یافته‌های خود را در مبارزه با این بیماری در اختیار همه قرار دهند.


وی گفت: ایران پیشرفت‌های زیادی در این زمینه کسب کرده و حاضریم این پیشرفت‌ها و دستاوردها را در خدمت کشورهایی که مایل باشند، قرار دهیم.


نگرانی نسبت به وضعیت زندان‌ها در آمریکا/ آماده‌ایم گروگان‌های ایرانی در زندان‌های آمریکا را به کشور بازگردانیم


سید عباس موسوی درباره بیانیه مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا و ابراز نگرانی او از وضعیت زندان‌ها در ایران و اینکه از ایران خواسته به دلایل بشردوستانه زندانیان آمریکایی در ایران را آزاد کند، گفت: نگرانی به جا و درستی است و نگرانی ما هم هست. با این وضع بلبشویی که در آمریکا این روزها سراغ داریم وضعیت زندان‌ها و وضعیت بهداشتی آنها نگران کننده است. اینها شعار نیست، براساس گزارش‌هایی است که رسانه‌های رسمی آمریکا منتشر می‌کنند و همه نگران از وضعیتی هستند که الان در این شرایط در آمریکا و در ایالات‌های مختلف آن وجود دارد که هم نگران سلامت عموم مردم خودشان هستند و هم نگران سلامت میلیون‌ها فقیر، گرسنه و کارتن خواب‌ها در اقصی نقاط آمریکا و زندانیانی هستند که در آمریکا حضور دارند.


وی افزود: ما هم نگران سلامتی زندانیان ایرانی به گروگان گرفته در آمریکا هستیم و امیدواریم زمینه سلامتی آنها را فراهم کنند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: آمادگی داریم این گروگان‌ها را که بدون هیچ دلیل محکمه پسند در آنجا هستند به ایران بازگردانیم. امیدواریم آمریکایی‌ها توجه جدی به وضعیت سلامت این عزیزان داشته باشند.


موسوی اضافه کرد: آمریکا در یک اقدام سوء استفاده جویانه و فرصت طلبانه وقتی که ویروس کرونا در چین و ایران و برخی کشورهایی که با آن زاویه داشتند شیوع یافت، سعی کردند از این موضوع سوء استفاده کرده و دولت‌ها را به سوء مدیریت متهم کنند؛ آمریکا با منابعی که در نقاط مختلف دنیا هدر می‌دهد، می‌تواند این منابع را برای بیماران و رفاه حال مردم خود به کار بگیرد و امیدواریم گوش شنوایی در آمریکا در این زمینه وجود داشته باشد.


تمام مرزها باز است و مراودات تجاری در جریان


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی گفت: بعد از اعلام اولین موارد ابتلا به کرونا در ایران، بلافاصله ستاد ویژه‌ای در وزارت خارجه با همکاری سایر دستگاه‌ها به ویژه وزارت بهداشت تشکیل و چندین جلسه نیز برگزار شده است. همسایگان ما برخی نگرانی‌هایی را داشتند که سعی کردیم آنها را برطرف کنیم. چندین مرز در حال مراودات تجاری بین کشورهای مختلف هستند و این نگرانی همواره وجود داشته و سعی کردیم در تعامل نزدیک با کشورهای دوست و همسایه این نگرانی‌ها را کاهش دهیم، از جمله صدور گواهی بهداشت و سلامت برای افراد و راننده‌ها و کالاها از مبدا ایران و در همین زمینه این اقدامات متقابل را به کشورهای همسایه که صادرات به ایران دارند، منعکس کردیم.


وی بیان کرد: به جز روزهای اول که برخی مرزها بسته شد، الان تمام مرزها باز است و مراودات در آن جریان دارد و وزارت خارجه سعی می‌کند در مراودات و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه و سایر کشورها حداقل آسیب را داشته باشیم.


موسوی در پاسخ به سؤالی درباره ادلب گفت: آنچه در ادلب اتفاق افتاده مایه نگرانی بوده است. همه کشورهای درگیر باید حواسشان باشند و ما تأکید داریم که دولت مستقر و قانونی در سوریه حق دارد حاکمیت ملی خود را در تمام سرزمین‌های خودش اعمال کند ضمن اینکه برخی طرف‌ها نگرانی‌هایی دارند که دیده خواهد شد. ما موافق توقف خونریزی در همه جای سوریه هستیم و امیدواریم اتفاقات بهتری بیفتد ما هنوز هم اعلام می‌کنیم راهکار و روند آستانه بهترین و در دسترس ترین مکانیسمی است که بازگشت آرامش را به سوریه امکانپذیر خواهد کرد و امیدواریم شرایط مساعدتر شود و نشست سران آستانه که قرار است در ایران برگزار شود با مساعد شدن جمیع شرایط فنی، سیاسی و بهداشتی شاهد برگزاری آن در ایران باشیم.


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به تحریم‌های آمریکا ایران در شرایط غیر همسطح با سایر کشورها در مقابله با کروناست و اقدامات وزارت خارجه در این خصوص عنوان کرد: اعلام کردیم تحریم‌های یکجانبه ظالمانه و غیرقانونی آمریکا که در راهبرد فشار حداکثری آنها می‌گنجد بر رفاه عمومی و سلامت مردم ایران اثر گذاشته است. علیرغم اینکه نباید دارو و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی جزو تحریم‌ها باشد و ادعا می‌کنند نیست ولی عملا راه هرگونه مبادلات و مراودات بانکی برای خرید این اقلام را آمریکایی‌ها بسته‌اند و با پررویی تمام ادعا می‌کنند دارو و غذا جزو تحریم‌ها نیست.


وی افزود: آمادگی داریم که همه راه‌ها را برای کاهش فشار بر ملت ایران امتحان کنیم و به دولت آمریکا هم گفتیم که اگر صداقت دارند و در حرفی که می‌زنند و دلسوزی برای مردم ایران صداقت دارند که ما همواره در صداقت آنها شک داشته و داریم حداقل در این شرایط که مردم نیاز دارند تحریم‌ها را بردارند. تحریم‌ها می‌تواند برداشتن تحریم‌های دارویی و تجهیزات پزشکی و غذایی باشد می‌توانند با آزاد گذاشتن بانک‌ها و موسسات مالی و تجاری بین‌المللی راه ورود این اقلام را به کشور ما باز کنند ولی هنوز به ادعای آنها شک داریم.


موسوی گفت: ما رای دیوان بین‌المللی دادگستری را داریم ولی چون ما آمریکایی‌ها را می‌شناسیم و میزان ادعا و عدم صداقت آنها را دیدیم چشم انداز مثبتی متصور نیستیم.


سخنگوی وزارت خارجه درباره تاثیر کرونا بر تبادلات تجاری عنوان کرد: آمار دقیقی از اثرات اقتصادی آن ندارم. کرونا نه تنها بر اقتصاد ما بلکه بر اقتصاد جهانی اثر گذاشته است. سعی کرده‌ایم در داخل ایران این اثرات را کمتر کنیم و با چشم اندازی که برای مبارزه با ویروس هست انشاءالله موفق خواهیم شد.


وزیر خارجه انگلیس در جایگاهی نیست برای ایران خط مشی تعیین کند


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس که گفته لندن به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهد و اینکه ایران با اقداماتش باعث بی ثباتی در سوریه، عراق و تنگه هرمز شده، گفت: آقای راب فرمایشاتی کرده است که خیلی مناسب و سازنده نبوده است. ایشان در جایگاهی نیست برای ایران خط مشی تعیین کند. ایران براساس موازین سیاسی و امنیتی و اخلاقی و دینی که به آن معتقد است دنبال سلاح هسته‌ای نیست و اعلام هم کردیم اگر ایران می‌خواست دنبال این کار برود آنها نمی‌توانستند این کار را بکنند و الان این حرف‌ها و بلوف‌ها خیلی به درد بخور نیست.


وی افزود: برعکس راب فکر می‌کنیم آنچه باعث ناامنی و بی ثباتی و هرج و مرج در اقصی نقاط دنیا می‌شود حضور دخالت و اظهارات بی جا و مداخله جویانه کشورهای ثالث است کشورهایی که هزاران مایل از منطقه دور هستند و در مسائل داخلی ما دخالت می‌کنند.


موسوی همچنین گفت: هنوز یادمان هست سلاح‌های انگلیسی در حال کشتار مردم یمن است، این موارد اگر دخالت در اوضاع منطقه ما نیست، پس چیست؟ اگر صرف شعار است که اینها همیشه این شعار را دادند و ایران هم همواره هم اتهامات و این حرف‌های تکراری و بیهوده و عبث را رد کرده است.


سخنگوی وزارت خارجه درباره از سرگیری پروازهای ایران ایر به اروپا عنوان کرد: ایران ایر در این خصوص بیانیه‌ای صادر و اطلاع رسانی کرد. اشکالات فنی بوده است و جزییات آن را ندارم، ولی ممکن است بر اثر برخی فشارها و اقدامات آمریکایی‌ها رخ داده باشد.


موسوی در پاسخ به سؤالی عنوان کرد: هنوز جای امیدواری است که اقداماتی صورت بگیرد که تعهدات ایران و اتحادیه اروپا دوباره برگردد و اگر این تلاش‌ها نتیجه نداد ایران به موقع اقدام اصلی و نهایی خود را در این زمینه اعلام خواهد کرد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره به بن رسیدن نشست آستانه عنوان کرد: در تماس‌های نزدیک با طرفین روسیه و ترکیه داشتیم تأکید کردیم بر اجرای روند آستانه و مکانیسم آستانه را هنوز هم بهترین و موفق‌ترین و در دسترس ترین راه‌حل برای موضوع حل و فصل اختلافات در ادلب و کل سوریه می‌دانیم و در این شرایط هم به همگان یادآوری کردیم که موضوع تمامیت ارضی و حاکمیت ملی دولت قانونی سوریه اعمال حاکمیتش بر همه خاک خودش باید مدنظر همه گروه‌ها باشد. در حال رایزنی در این زمینه هستیم و حتی در حال رایزنی برای نهایی کردن تاریخ نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در تهران هم هستیم.


خبرنگاری درباره اینکه آیا شیوع کرونا بر رفت و آمدهای دیپلماتیک و از جمله سفرهای وزیر خارجه ایران تاثیرگذار بوده است؟ سؤال کرد که موسوی پاسخ داد: اگر شرایط اقتضا کند این مسائل خیلی مطرح نیست و ما آمادگی داریم اگر کاری پیش بیاید و موضوع مهم و حیاتی باشد ظریف به نقاط مورد نظر سفر کنند ولی شرایطی که اکنون وجود دارد قدری بر تحرکات اثر گذاشته و رایزنی‌ها قطعا ادامه دارد و اگر حضوری نبوده است از طریق تماس‌های تلفنی و ... برقرار است.


وی افزود: اگر نکته مهم و حیاتی پیش بیاید قطعا این سفرها انجام خواهد شد.


سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده وزارت خارجه از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی برای قضیه کرونا عنوان کرد: وزارت خارجه بنایش این است از همه ظرفیت‌های کشور برای مقابله با این ویروس منحوس استفاده کند. ظرفیت دیپلماسی پارلمانی ما بالاست و در سال‌‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیر داشته است. اقدام لاریجانی مثبت و خوب بوده است و معاونت مجلس و معاونت اقتصادی ما در این زمینه به کمک دیپلماسی پارلمانی خواهند آمد و زمینه را برای انجام چنین اقداماتی فراهم می‌کنند. ما استقبال می‌کنیم از هرگونه همکاری در این خصوص.


موسوی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره ارسال کمک از سوی ایرانی‌ها در خارج از کشور عنوان کرد: ما آمادگی خود را برای دریافت کمک‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم اعلام کردیم. اگر مایل بودند می‌توانند به صلیب سرخ و سازمان جهانی بهداشت اینگونه کمک‌ها را ارسال کنند. آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند راه را باز کردند و مانعی نیست و اگر مانعی نیست راهش را به همه اعلام کنند که چگونه و کجا می‌توانند اقدام به ارسال کمک کنند.


سخنگوی وزارت خارجه درباره بازگشت اتباع جمهوری آذربایجان که در پی شیوع ویروس کرونا در ایران حضور دارند نیز گفت: همانگونه که از بقیه کشورها خواستیم مجوزها را بدهند که اتباع ما در آن کشورها باز گردند همانگونه اتباع سایر کشورها که مایل هستند برگردند به کشورشان آمادگی داریم اتباعی که از کشورهای همسایه و غیرهمسایه در ایران هستند و مایل به بازگشت به کشورشان هستند به صورت فوری و آنی مجوز دهیم تا اتباع خود را بازگردانند.


وی افزود: اطلاعات کاملی در این زمینه ندارم، ولی ایران صد در صد آماده همکاری با کشورهاست و آماده همکاری با کشورهایی است که مایلند اتباع خود را بازگردانند.


انتهای پیام/4106


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب