دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 اسفند 1398 - 12:00
خاتمی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

گلایه وزیر بهداشت از ناهماهنگی‌های وزارت صنعت با ستاد ملی مبارزه با کرونا/ نیازمند همکاری بهنگام مردم هستیم

نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: حداقل در یک ماه آینده نیازمند هماهنگی‌ها و همکاری‌های بهنگام هستیم که دامنه گسترش بیماری و درجه تسری و شیوع آن را هرچه بیشتر پایین بیاوریم و با شرایط قابل قبول از این معضل عبور کنیم.
کد خبر : 477180
n83065671-72602051.jpg

سید مرتضی خاتمی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره جلسه ویژه نمایندگان مجلس با سعید نمکی، رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: جلسه به درخواست کمیسیون بهداشت مجلس و با حضور علی لاریجانی و وزیر بهداشت تشکیل شد و 50 نفر از نمایندگان مردم در آن حضور داشتند.


وی افزود: نتیجه جلسه این بود که مردم و دولت باید این بیماری را جدی‌تر بگیرند و انجام پشتیبانی‌های ستاد ملی مقابله با کرونا مستقیماً توسط رئیس‌جمهور انجام شود.


نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برای رفع نیازها اعم از کمبود امکانات و ملزومات پزشکی تا استخدام فوری کادر پرستاری و خدماتی برای مراکز درمانی و همچنین پشتیبانی‌های ارزی و ریالی برای کمک به مجموعه کادر بهداشت و درمان نیازمند عزم راسخ و اقدام عاجل است.


خاتمی اضافه کرد: در جلسه مجلسیان با وزیر بهداشت جمع‌بندی‌هایی شد که در جلسه سران قوا مطرح و آن پشتیبانی‌هایی هم که باید توسط دولت انجام شود، توسط شخص رئیس‌جمهور صورت گیرد.


وی با اشاره به ابعاد غیرپزشکی شیوع ویروس کرونا اعم از اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در کشور تصریح کرد: مسائلی در این زمینه وجود دارد که نیازمند مطرح‌شدن در جلسه سران قواست که از آن جمله کمک‌های معیشتی به کسانی است که کار ثابت ندارند و روزمزد هستند و برای تأمین معاش ناچار به خروج از منزلند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته دستور صریح مقام معظم رهبری و مصوبه شورای عالی امنیت ملی همه مجموعه‌ها را موظف به همکاری با ستاد ملی مقابله با کرونا می‌نماید تا به‌صورت هماهنگ همه امکانات را در اختیار بگذارند و این پشتیبانی که گفته شد انجام شود.


وی اضافه کرد: در مورد شهرهایی که الآن به‌عنوان نقاط داغ مطرح هستند، قرار بر این شد که تصمیمات و پشتیبانی‌ها دقیق‌تر انجام شود و استان‌هایی مانند قم، استان‌های شمالی، اصفهان و تهران و ... پشتیبانی بیشتر انجام شود و کم و کیف تعطیلی ادارات، تنظیم ترددها و ساماندهی پاسخگویی‌ها به نحو منسجمی انجام شود.


نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردمی که از آن‌ها می‌خواهیم در خانه‌ها بمانند، برخی، از اقشار ضعیف جامعه هستند که باید بسته‌های معیشتی نقدی و غیرنقدی و حمایت از کسب‌وکار مشاغلی که شناسنامه‌دار نیستند، در نظر گرفته شود.


وی افزود: همچنین در مورد معافیت‌های مالیاتی بعضی کسب‌وکارها، حذف جرائم و تعویق اقساط تسهیلات بانکی از دیگر پیشنهادهای مطرح شده است که این‌ها نیازمند تصمیم‌گیری در جلسات سران قواست تا بتوانیم با قوت بیشتری مردم را دعوت به ماندن در منزل کنیم.


خاتمی با اشاره به اینکه یکی از گلایه‌های وزیر بهداشت در این جلسه ناهماهنگی و در خدمت ستاد نبودن برخی وزارتخانه‌ها بود، گفت: برای مثال از وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می‌رفت که نسبت به تغییر خط تولید برخی کارخانجات سریعاً اقدام کند تا ملزومات حفاظتی و بهداشتی هرچه سریع‌تر تولید و در اختیار قرار داده شود.


وی بیان کرد: این کمبودها در سطح بیمارستان‌ها که سربازان خط مقدم مبارزه خدمت می‌کنند، بیشتر ملاحظه می‌شود که متأسفانه پرستاران و پزشکان ما از کمبود امکانات حفاظتی رنج می‌برند و در مسیر خدمت‌رسانی آسیب می‌بینند.


نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید علاوه بر مراکز درمانی بتوانیم امکانات حفاظتی را به‌صورت متوازن در تمام سطوح جامعه گسترش دهیم، خاطرنشان کرد: دولت باید در این زمینه وظیفه خود را جدی‌تر انجام دهد. ما روزها و هفته‌های حساس‌تری را پیش رو خواهیم داشت.


خاتمی ادامه داد: از مردم تقاضا داریم با ماندن در خانه‌ها به قطع زنجیره شیوع ویروس کمک کنند که این مهم‌ترین اقدام برای کنترل بیماری است. اینکه مردم در خانه‌ها بمانند و در مراکز شلوغ حاضر نشوند، سفرهای درون‌شهری و برون‌شهری را کاملاً متوقف کنند.


وی با بیان اینکه معتقدیم قطع سفرها یک اراده جمعی می‌خواهد و همه اجزای حاکمیت باید در این زمینه همکاری جدی داشته باشند، اظهار کرد: حداقل در یک ماه آینده نیازمند هماهنگی‌ها و همکاری‌های بهنگام هستیم که دامنه گسترش بیماری و درجه تسری و شیوع آن را هرچه بیشتر پایین بیاوریم تا به امید خدا بتوانیم با شرایط قابل‌قبول از این معضل عبور کنیم.


نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره تمهیدات برای مجبور کردن افراد متخلفی که قرنطینه را رعایت نمی‌کنند و جان دیگران را به خطر می‌اندازند، گفت: البته مقرر شد به‌عنوان پشتیبانی مصوبات ستاد انسجام بیشتری در این زمینه حاصل شود و هرجایی که لازم است برای حفاظت جان مردم محدودیت‌های تردد و قرنطینه اتفاق بیفتد و مجموعه عوامل در این زمینه کمک جدی به اجرای مصوبات ستاد داشته باشند.


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب