تاریخچه و نقشه جامع شهر ماهدشت در ویکی آنا
به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, ماهدَشت شهری است در استان البرز ایران. یکی از شهرهای کرج با جمعیت ۸۵۰۰۰ نفری و مساحت ۶۱۱۶/۷ هکتار در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی کرج. ماهدشت بهخاطر آبوهوای خوش از دیر باز مورد توجه خاندان پهلوی قرار داشت و یکی از تفرجگاههای استان بوده که در حال حاضر با ۲۷۰۰ هکتار زمین کشاورزی یکی از قطبهای کشاورزی استان است.
با وجود منطقهٔ صنعتی، ماهدشت از مناطق مستعد سرمایهگذاری شهرستان کرج میباشد. از نظر موقعیت جغرافیایی از موقعیت مطلوبی برخوردار است زیرا، از یک طرف بر سر راه ترانزیت تهران، کرج و اشتهارد واقع شدهاست که این محور در ادامهٔ خود به استانهای قزوین، همدان، کرمانشاه و کردستان مرتبط است و از طرف دیگر محوری که از طریق شهریار به استان مرکزی متصل میگردد. این شهر در مجاورت فرودگاه پیام و منطقهٔ ویژه اقتصادی پیام واقع شدهاست.
ماهدشت پیش از این مَردآباد و در زمان حکومت پهلوی، شاهدشت نام داشت. با قرار گرفتن ماهدشت جز استان البرز نام این شهر تغییر یافت و اکنون به نام ماهدشت خوانده میشود.
البرز (پانا ) – فریبرز قریب ، رئیس پژوهشهای کاربردی زمین شناسی کرج گفت : طرح شناسایی گسلهای منطقه اشتهارد- ماهدشت در مرکز پژوهشهای کاربردی زمین شناسی در کرج آغاز شده است .
رئیس پژوهشهای کاربردی زمین شناسی کرج با اعلام این خبر گفت: در راستای طرح دقیقسازی نقشه گسلههای فعال کلان شهرهای کشور، مطالعه پارینه لرزه شناسی سامانه گسلی اشتهارد، در منطقه اشتهارد–ماهدشت به عنوان مرحله دوم طرح دقیقسازی گسلها در کلانشهر کرج آغاز شده است.
فریبرز قریب افزود: مرکز پژوهشهای کاربردی با توجه به حضور فیزیکی در استان البرز علاوه بر وظایف ملی، مسئولیت مطالعات زمینشناسی در استانهای البرز و قزوین را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه شناسایی و بررسی گسلها بسیار حائز اهمیت است، گفت: یکی از گسلهای مهمی که کلان شهر کرج و مراکز صنعتی پیرامون آن را تحت تاثیر قرار میدهد، گسل اشتهارد است.
رئیس مرکز پژوهشهای کاربردی کرج افزود: تاکنون بر روی این گسل مطالعات دقیق زمینشناسی صورت نگرفته است، از این رو این مرکز گسل اشتهارد را گزینه اول مطالاعات تکمیلی خود در راستای طرح دقیقسازی گسلهای کلان شهر کرج قرار داده است.
وی گفت: مجاور بودن شهرهای ماهدشت، اشتهارد و فردیس به این گسل و همچنین نزدیکی به پایتخت و کلانشهر کرج، اهمیت شناسایی و بررسی این پهنه گسلی را دو چندان کرده است.
قریب با تاکید بر اهمیت مطالعه و دقیقسازی گسلها، در راستای اجرای قانونمندسازی طرح های شهرسازی و عمرانی در حریم گسلها گفت: در پی رویداد زمینلرزه، گسلش سطحی، جابهجایی یا گسیختگی در سطح زمین ایجاد میشود که میتواند اثرات ویرانگری روی سازهها بگذارد.
لازم ذکر است، مرحله اول طرح دقیقسازی پیش از این با جمعآوری و تلفیق دادههای موجود و استخراج نقشه گسلهای کرج به پایان رسیده است.
انتهای پیام/