دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1399 - 06:56

تاریخچه و نقشه جامع شهر داراب در ویکی آنا

نقشه جامع شهر داراب را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 476958
da.png

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گرشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, داراب یکی از شهرهای استان فارس و مرکز شهرستان داراب است. داراب با دیرینگی چندهزارساله در جنوب شرقی استان فارس ایران واقع است. فاصله شهر داراب تا شیراز ۲۴۵ کیلومتر می‌باشد. شهرستان‌های نیریز، فسا، استهبان، جهرم، زرین دشت، لارستان همسایه است؛ و از سمتی دیگر با سیرجان استان کرمان و استان هرمزگان هم‌مرز است.


داراب با ۷۰٬۲۳۲ نفر جمعیت در سال ۱۳۹۵، هفتمین شهر پرجمعیت استان فارس و سومین شهر پرجمعیت جنوب استان است. سوغات شهرستان داراب معمولاً مرکبات این شهر است و از بین همهٔ مرکبات میوه پرتقال داراب در کل استان فارس و حتی ایران نمونه و مثال زدنی است.


داراب از شهرهاي قديمي استان فارس است كه قبل از اسلام((دارابگرد)) نام داشت و خرابه هاي آن در پنج كيلومتري جنوب شهر داراب فعلي قرار دارد. ولايت دارابگرد (دارابجرد)، شرقي ترين ولايت از پنج ولايت فارس بود و تقريباً همان ولايت شبانكاره بود كه در دوره مغولان از فارس جدا شد و حكومتي جداگانه داشت. در افسانه هاي ايراني، بناي شهر دارابگرد را به داراب نسبت داده اند. مركز داراب در دوره خلفاي اسلامي شهر دارابگرد يا داربجرد ثبت شده است. در آغاز قرن ششم هجري، قسمت عمده شهر دارابگرد ويران شد و تنها قلعه اي محكم كه در وسط شهر بود، باقي ماند.
همزمان با استيلاي اتابكان سلغري بر فارس، سلسله ديگري در قسمت شرقي اين ايالت يعني در ناحيه سرحدي بين فارس، كرمان و خليج فارس كه مشتمل بر بلاد دارابگرد، نيريز. ايگ (ايچ)، طارم و اصطهبانات بود، به قدرت رسيد و اين نواحي را كه در آن زمان شبانكاره نام داشت، به تصرف خود در آورد. اين سلسله، مركز حكومتراازدارابگردبهداركان(زركان)كهدرجنوبقلعهايگواقعشدهاست،منتقلكرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب