دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1399 - 06:57

تاریخچه و نقشه جامع شهر نهاوند در ویکی آنا

نقشه جامع شهر نهاوند را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 476925
nah.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گرشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, نهاوند یا (ناون) شهری در غرب ایران است. این شهر در جنوب غربی استان همدان قرار گرفته و مرکز شهرستان نهاوند است. نهاوند دارای ۷۶٬۱۶۲ نفر جمعیت است که بعد از همدان و ملایر سومین شهر بزرگ استان به حساب می‌آید. نهاوند از تاریخی‌ترین و با تمدن‌ترین شهرهای ایران است و نام آن به دفعات در منابع تاریخی ذکر شده‌است. نهاوند از شمال به تویسرکان از شرق به ملایر، از جنوب شرقی به بروجرد، از جنوب غربی به نورآباد و از غرب به کنگاور مرتبط می‌شود. نهاوند زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی نسبتاً خنک دارد. بارش سالانه در شهر نهاوند ۳۷۶ میلی‌متر می‌باشد.


(نهاوند را نهاوند گفته اند به علت اینکه نهاوند را خود نهاوندی ها ، نهاوند گفته اند و گفته شده که نهاوند از بناهای نوح (ع) است و نوح این اسم را بر آن وضع کرده و اصل آن (نوحاوند) بوده است مخفف شده به نهاوند)


همین مؤلف از قول حمزه نقل میکند که اصل نهاوند (بنوهاوند) بوده است . پس مختصر شده و نهاوند شده و معنای بنوهاوند یعنی خیر زیاد .


بطلیموس گفته نهاوند از اقلیم چهار است ، طول آن 72 درجه و عرض آن 26 درجه می باشد.نهاوند باستانی ترین شهر جهان است .


در بحث کلمه نهاوند و دماوند باید خاطر نشان شد که ، نهاوند یعنی شهری که در جلوی کوه قرار دارد و دُماوند شهری که در عقب و دنبال کوهی قرار دارد . (نها) یعنی جلو و پیش رو و (دُما) به مفهوم عقب و دنبال . نهاوند در عصر باستان جزء حوزه جغرافیائی ماد بزرگ بوده است . نهاوند یکی از اقامتگاه های اصلی و اولیه مادها بوده . حکمرانان پیش از اسلام در نهاوند عبارتند از : ایرج  کارن نهاوندی – اژدی هاک – سور و سام – گئوماتا – بهرام چوبین – دالتو – تانائوکسار – ویس و رامین – ساتراپی های ماد در زمان اسکندر و جانشینان او – هارپالوس – اکسیداتس – پیتو – اورنتوباتس – آنتیخوس دوم – آنتیخوس سوم – مولون  مندموس – تیمار خوس – باکاسیس – مهرداد اشکانی – تیکران – مهرداد – اشک – اردوان پنجم


مادها و پارس ها که از قبایل آریایی ها بودند ، نام ایران را که به معنی مملکت آریایی هاست برآن نهادند . کمی از مدارک نشان می دهند که نهاوند در زمان اشکانیان بنا شده ولی درآن زمان آباد و دارای دهکده ها و ساکنانی بوده است که همواره مورد هجوم قرار می گرفتد و شواهدی و واقیاتی در مورد قصر آشوری ها در گیان این مسئله را نقض می کند . در دایره المعارف جودیکا بیان شده که نهاوند از جمله شهر هایی است که در قرن هفتم و هشتم قبل از میلاد گروهی از یهودیان به پادشاهان آشوری در آن ساکن بودند . 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب