این آمار چندان هم رضایتبخش نیست/ پربینندهترین سریال فقط با 25 درصد بیننده؟!
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو وتلویزیون گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا، سریالهای ایرانی مخاطب و جذابیت خاص خودش را دارد؛ تا جایی که اگر این تولیدات با قصه و ساخت نیمه استانداردی هم همراه شود، میتواند ساعت اوجی را برای تلویزیون رقم بزند.
همواره از این دست تولیدات هم در کنداکتور پخش تلویزیون دیده شده، چنانکه گاهی سریالهای کمدی و زمانی این ملودرامهای اجتماعی هستند که توانستهاند جور آنتن سیما را بکشند و گاه رقیبی برای شبکههای مجازی باشند.
تازهترین آمار نظرسنجی تلویزیون به سریالهای اخیر و درحال پخشی برمیگردد که اتفاقاً از نظر تعداد، چندان هم نیستند و به جز یکی دو تا، عمدتاً مینیسریالهای بیکیفیتی هستند که صرفاً برای پر کردن آنتن سیما به باکس شبانه گنجانده شدهاند. بقیه نیز مجموعههایی تکراریاند که در پی شیوع کرونا و برای پر کردن اوقات خانهنشینی مردم در دستور پخش مجدد قرار گرفتهاند.
نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما نشان میدهد در نیمه اول اسفند امسال دو سریال «از سرنوشت» شبکه دو و «سرگذشت» شبکه یک سیما جذابیت بیشتری برای مخاطبان داشتهاند. با این وجود گرچه به ترتیب آمار 89.4 و 87.7 رضایتبخشی را به سمت خود کشاندند اما کمیت بینندگانش آن رقم پایینی دارند؛ همچنانکه اولی تنها 25 درصد و دیگری 20.3 مخاطب را جذب خود کردهاند.
این دو مجموعه نمایشی بار کیفی مطلوبی هم دارند و در کنار ساخت معقولی که در تولید و کارگردانیشان حس میشود، از فیلمنامه مضموندار و قصهپسندی نیز بهره میبرند. «از سرنوشت» و «سرگذشت» داستانهایی را روایت میکنند که متوجه «خانواده» است و حول روابط و قصههای این کانون ثقل جامعه میچرخد.
بنابراین این سریالها هرچند بالذات میتوانند از تولیدات باکیفیت و مورد انتظار سیما و نیز مخاطب باشند و هرچند رضایتبخشی کیفی مطلوبی را مختص خود کرده باشند، اما در آمار جذب بیننده خاصی نداشتهاند.
نکته عجیبتر دیگر میان نظرسنجی میان سریالهای تکراری است که در راس آن به درصد 8.7 درصد بینندگان از سریال «دلنوازان» شبکه آیفیلم برمیخوریم که به عنوان پربینندهترین سریال در بین سریالهای تکراری معرفی شده است!
مخاطب ایرانی همیشه نشان داده که اگر سریالی باکیفیت در باکس تلویزیون قرار گیرد، از دیدنش استقبال میکند، با این حال به نظر همهچیز را نباید به کیفیت محصول ارتباط داد. جدول زمانی پخش مناسب تا اطلاعرسانی و نیز خود را در معرض رقابت با شبکههای خارجی و غیره قرار دادن، میتواند تکیهگاهی برای پربینندهتر شدن کنداکتور باشد.
قصههای خانوادگی خوشنوشت و خوشساخت که بهترین بسترشان «درام» و «ملودرام» است و نیز داستانهای طنز و کمدی حتی به رغم کیفیتی نیمهاستاندارد، همچنان مورد اقبال بیننده ایرانی تلویزیون خواهد بود.
گفتنی است؛ «از سرنوشت» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه دو سیماست که در سه فصل تولید میشود و دو فصل آن در روزهای گذشته روی آنتن تلویزیون رفت. فصل سوم آن نیز درحال حاضر سکانسهای پایانی خود را در لوکیشنهایی در سطح شهر تهران جلوی دوربین برده و قرار است سال آینده نهایتا در 20 الی 25 قسمت در کنداکتور شبکه دو قرار گیرد.
این سریال که در سه فصل تولید شده و داستان آن از رفاقت هاشم و سهراب دو پسربچه پرورشگاهی آغاز میشود. آنها از کودکی در این مرکز زندگی میکنند تا به مرحله نوجوانی و جوانی میرسند. آنها که آرزوهای بزرگی را در سر میپرورانند، فراز و نشیبهای زندگیشان محور روایت اتفاقات این سریال میشود. راستین عزیزپور و امیررضا فرامرزی دو بازیگر نقش کودک در فصل اول هستند که دارا حیایی و کیسان دیباج ادامه نقش آنها را در سنین جوانی بازی میکنند.
پوریا پورسرخ، مجید واشقانی، لیلا بلوکات، مریم کاظمی، علیرضا استادی، دارا حیایی، راستین عزیزپور، کیسان دیباج، امیررضا فرامرزی، میترا رفیع، مهرداد فلاحتگر، حبیب دهقاننسب، حسین پاکدل، علیرضا آرا، شبنم فرشادجو، مائده طهماسبی، سید مهرداد ضیایی، فاطیما بهارمست، فریبا نادری، مهدی صالحی و ... در این مجموعه ایفای نقش میکنند.
همچنین سریال «سرگذشت» مجموعه قصههایی درباره ازدواج، طلاق، اعتیاد و روابط خانوادگی است که به شکل اپیزود و با حضور بازیگران مختلف در هر قصه، به تهیهکنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی در گروه فیلم و سریال شبکه یک تولید شده است. این سریال در 21 قسمت هر شب پس از بخش خبری ساعت 21 پخش میشود.
انتهای پیام /4143/پ
انتهای پیام/